Homepagina » Mens en Dier » Rutte en De Jonge zitten niet te wachten op vragen over Demmink: ‘Kun je die gast even weghalen?’
rutte
Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0

Rutte en De Jonge zitten niet te wachten op vragen over Demmink: ‘Kun je die gast even weghalen?’

Ondernemer Erik de Vlieger onthulde begin oktober in podcast The GYGS dat premier Rutte had bepaald dat Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt geen Kamervragen meer mocht stellen over Joris Demmink. Omtzigt beet zich jarenlang vast in het dossier over de van pedofilie verdachte oud-topambtenaar.

“Ik ben gestopt toen Sybrand Buma bij mij woest in de werkkamer kwam, want hij had van Rutte de opdracht gekregen dat ik moest stoppen met Kamervragen over Demmink,” zou Omtzigt gezegd hebben.

De Vlieger lichtte toe: “Wat ik eigenlijk zeg, is dat Rutte bij Buma de kamer is ingegaan, en Pieter Omtzigt in het partijbelang, het coalitiebelang of wat voor belang dan ook gesommeerd heeft om geen Kamervragen meer te stellen over Demmink.”

Het dossier Demmink moest in de doofpot

Afgelopen week publiceerde journalist Eric van de Beek een artikel hierover, getiteld ‘Seksschandaal Nederland: parlementariër de mond gesnoerd’. Hij schrijft onder meer dat Omtzigt in 2014 in gesprek was getreden met oud-justitiedirecteuren. “Bij ons laatste bezoek in één van de spreekkamers van het gebouw van de Tweede Kamer dook hij, tijdens ons gesprek, plotseling met stoel en al weg achter een pilaar in die kamer, weg uit het zicht van de gang,” zei oud-gevangenisdirecteur Jos Poelmann. “Daar liep Buma. Omtzigt legde uit dat hij niet meer met ons gezien wilde worden omdat hij dan ‘enorm gesodemieter’ – zijn woorden – zou krijgen met Buma, die niet wilde dat hij zich met de zaak Demmink zou inlaten. Volgens Omtzigt kwam deze ‘missive van boven’.”

“Het dossier Demmink moest in de doofpot,” aldus Poelmann. “Omdat de politieke en ambtelijke elite geen zin had in gedonder. Demmink genoot veel bescherming.”

Daar kan ik niks over zeggen

Ook JDTV zag dit verhaal voor de tweede keer opduiken en besloot minister Hugo de Jonge (CDA) en premier Rutte aan de tand te voelen. Op de vraag of Pieter Omtzigt door Rutte is gedwongen het Demmink-onderzoek te staken, gaf De Jonge geen antwoord. Wel richtte hij zich tot één van zijn bodyguards: “Kun je die gast even weghalen?” De interviewer vroeg vervolgens: “Pardon, moet ik weg?” Waarop De Jonge hem toebeet: “Ja.”

JDTV trok ook premier Rutte even aan zijn jasje. “Liegt meneer Omtzigt als hij zegt dat hij gedwongen is zijn Demmink-onderzoek te staken?” Het antwoord van Rutte kwam niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel: “Daar weet ik niks van, sorry. Daar kan ik niks over zeggen. Zegt me helemaal niks.”

4.9 52 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cobus
Cobus
8 maanden geleden

Vieze tering ratten zijn het. Hoop echt dat zij zwaar worden gestraft. #Landverraders

Dirk
Dirk
8 maanden geleden

Politici dienen dienstbaar te zijn aan het volk en daar verstaan zij aan selectief deel van het volk.

Jelle
Jelle
8 maanden geleden

Gelukkig gaan in 2021 HEEL wat doofpotten open!!.
De beerput breekt open en gaat het lekker stinken.

doornbos
doornbos
8 maanden geleden

Als in Nederland de deksel werkelijk van de beerput zou geraken, wij letterlijk zullen worden geconfronteerd met een aardbeving. Veroorzaakt door ongeloof, enorme woede, ontreddering. Het coronaschandaal is zware criminaliteit, maar er is veel meer …

x

Check Also

advocaat

Topadvocaat start procedure om coronapas van tafel te vegen – ‘Ons doel: de staat op haar knieën dwingen’

Vrijheidsjurist en topadvocaat Bart Maes gaat een ...

ic-verpleegkundige

Nederlandse IC-verpleegkundigen zien mensen na inenting op IC belanden: ‘Men lijkt het maar normaal te vinden’

Minister Hugo de Jonge heeft geregeld gezegd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x