Homepagina » Mens en Dier » Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf
hertzberger
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in het tv-programma Op1 voor een nog hardere lockdown. Mensen zouden zelfs huisarrest moeten krijgen. “Het aantal besmettingen neemt te langzaam af,” zei ze. Tweede Kamerlid Wybren van Haga probeerde vervolgens uit te leggen dat zelfs de WHO lockdowns een slecht idee vindt, maar werd steeds onderbroken.

Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) vat de eerste 10 minuten van de uitzending als volgt samen: “Hertzberger wil graag nog een veel hardere lockdown en ratelt een compleet angstverhaal. Wordt vervolgens zwaar nerveus van de kalme toelichting van Wybren van Haga over de zinloosheid van de lockdown. Daarna laat niemand Wybren meer uitpraten.”

“Nu is het zelfs zover dat de WHO zegt: lockdowns werken niet, dat moeten we niet doen. Je kunt het in het begin heel even doen om te hergroeperen,” zei Van Haga. Meteen viel Hertzberger hem in de rede: “Dat is niet waar.” Van Haga: “Dat zeggen ze exact.” Hertzberger: “Nee.”

Geen voorstander

Ze heeft wellicht gemist dat de speciale coronagezant van de WHO, David Nabarro, wereldleiders al in oktober vorig jaar heeft opgeroepen te stoppen met het instellen van lockdowns om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. “Bij de WHO zijn we geen voorstander van lockdowns als voornaamste instrument om dit virus in te dammen,” zei hij in een interview met The Spectator.

“Een lockdown is in onze ogen alleen gerechtvaardigd om tijd te winnen zodat je kunt reorganiseren, hergroeperen en je uitgeputte zorgmedewerkers kunt beschermen, maar over het algemeen doen we het liever niet,” vervolgde Nabarro.

Laatste redmiddel

Hertzberger heeft wellicht ook gemist dat Hans Kluge, de regionale directeur van de WHO voor Europa, in oktober vorig jaar heeft gezegd dat overheden moeten stoppen met het afkondigen van lockdowns. Hij lichtte toe dat lockdowns ‘een laatste redmiddel’ zijn.

FVD-voorman Thierry Baudet benadrukte op social media: “Lockdowns werken niet. Mondkapjes evenmin. 98 procent van de bevolking ervaart vrijwel geen klachten bij besmetting met corona. We moeten de 2 procent kwetsbaren beschermen. De rest van het land moet weer vrij!”

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
8 maanden geleden

Hertzberger is slecht op de hoogte. De gewone man zou je zoiets kunnen vergeven.
Een microbioloog zeker niet.
Of moet ik zeggen: een mocrobioloog.

Anne
Anne
8 maanden geleden

Haga liegt niet. Haga weet heel goed waar hij voor vecht.
Het is walgelijk dat anderen Haga en Baudet nooit laten uitpraten.
Ik erger me ook altijd aan Hugo en Rutte die luisteren ook niet. Die horen daar niet thuis in Den Haag. Pak jullie biezen.

John
John
8 maanden geleden

Van Haga voor president. Ridders hebben we nodig. Geen jokers. Ga zo door. 💪

Jan de Haan
Jan de Haan
8 maanden geleden

Een dikke pluim voor Van Haga, het word hoog tijd voor een parlementair onderzoek Dat er nog meer kamerleden mogen komen die het lockdownbeleid aan de kaak stellen ,gelukkig begint Van der Staai ook wakker te worden,denk dat de verkiezingen nog wel eens op de lange baan geschoven kan worden, en anders
dat de kiezer(s) hopenlijk voor een ander regeringsbeleid gaan stemmen .

x

Check Also

baudet

Baudet stelt VVD-Kamerlid vraag over onlogische covidregels, krijgt tot 5 keer toe geen antwoord

Thierry Baudet (FVD) vroeg Kamerlid Aukje de ...

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

128
0
We lezen graag je reactie!x