Homepagina » Mens en Dier » Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf
hertzberger
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in het tv-programma Op1 voor een nog hardere lockdown. Mensen zouden zelfs huisarrest moeten krijgen. “Het aantal besmettingen neemt te langzaam af,” zei ze. Tweede Kamerlid Wybren van Haga probeerde vervolgens uit te leggen dat zelfs de WHO lockdowns een slecht idee vindt, maar werd steeds onderbroken.

Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) vat de eerste 10 minuten van de uitzending als volgt samen: “Hertzberger wil graag nog een veel hardere lockdown en ratelt een compleet angstverhaal. Wordt vervolgens zwaar nerveus van de kalme toelichting van Wybren van Haga over de zinloosheid van de lockdown. Daarna laat niemand Wybren meer uitpraten.”

“Nu is het zelfs zover dat de WHO zegt: lockdowns werken niet, dat moeten we niet doen. Je kunt het in het begin heel even doen om te hergroeperen,” zei Van Haga. Meteen viel Hertzberger hem in de rede: “Dat is niet waar.” Van Haga: “Dat zeggen ze exact.” Hertzberger: “Nee.”

Geen voorstander

Ze heeft wellicht gemist dat de speciale coronagezant van de WHO, David Nabarro, wereldleiders al in oktober vorig jaar heeft opgeroepen te stoppen met het instellen van lockdowns om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. “Bij de WHO zijn we geen voorstander van lockdowns als voornaamste instrument om dit virus in te dammen,” zei hij in een interview met The Spectator.

“Een lockdown is in onze ogen alleen gerechtvaardigd om tijd te winnen zodat je kunt reorganiseren, hergroeperen en je uitgeputte zorgmedewerkers kunt beschermen, maar over het algemeen doen we het liever niet,” vervolgde Nabarro.

Laatste redmiddel

Hertzberger heeft wellicht ook gemist dat Hans Kluge, de regionale directeur van de WHO voor Europa, in oktober vorig jaar heeft gezegd dat overheden moeten stoppen met het afkondigen van lockdowns. Hij lichtte toe dat lockdowns ‘een laatste redmiddel’ zijn.

FVD-voorman Thierry Baudet benadrukte op social media: “Lockdowns werken niet. Mondkapjes evenmin. 98 procent van de bevolking ervaart vrijwel geen klachten bij besmetting met corona. We moeten de 2 procent kwetsbaren beschermen. De rest van het land moet weer vrij!”

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Hertzberger is slecht op de hoogte. De gewone man zou je zoiets kunnen vergeven.
Een microbioloog zeker niet.
Of moet ik zeggen: een mocrobioloog.

Neppandemie
Neppandemie
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Microbioloog die 2 jaar zich verdiepte in de schimmel en bacteriën in een vagina is opeens viroloog en ook nog expert op gebied van de Engelse corona variant? En adviseert Nederland deze onzin…ze was zo zelfverzekerd door de vergoeding die ze kreeg, dus deed echt haar irritante best.

Harry
Harry
Reactie op  Neppandemie
3 maanden geleden

Valt wel op dat het elke keer die NRC (lees: NSB) figuren zijn die zo achterlijk reageren. Was vroeger een kwaliteits blad… Nu verketteren ze Karel v Wolferen. Wat is dat blaadje diep gezonken zeg.. how low can you go

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Harry
3 maanden geleden

In de NRC van zaterdag 02 januari stond een paginagroot artikel over oud-NRC-medewerker Karel van Wolferen. Deze zich ooit slijpsteen voor de geest noemende krant deed geen enkele poging tot hoor en wederhoor.

Harry
Harry
Reactie op  Ron Swart
3 maanden geleden

Illuminatie vind vaccinatie bereidheid veel te laag. Er staan dus te weinig mensen in de rij voor de gifspuit. Regels worden daarom drastisch aangescherpt zodat het volk gaat verlangen naar vrijheid..

Peter R de Elburger
Peter R de Elburger
Reactie op  Neppandemie
3 maanden geleden

En Joods. Waarschijnlijk de reden waarom ze zo vol in de aanval ging over het antisemitisme.

Harry
Harry
Reactie op  Peter R de Elburger
3 maanden geleden

Er is en was geen sprake van antisemitisme. (Door de FvD) Als je stok WILT vinden om mee te slaan vind je er altijd ergens wel eentje. Die muts heeft echt een aandachtsprobleem.

Eric
Eric
Reactie op  Neppandemie
3 maanden geleden

Top,ik had je reactie nog niet gelezen.

Henk R
Henk R
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Die Hertzberger zal heus niet slecht op de hoogte zijn. Maar het vergeten zijn ,net als Mark Rutte die dat verhaal over groepsinmunnitiet vergeten is , terwijl hij dit zelf gezegd heeft. Zo zie je maar weer, als het hun uitkomt, zijn ze het zogenaamd vergeten.

Marie1
Marie1
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Het is datzelfde mens dat kant-en-klare voeding propageerde in de supermarkt als zijnde ´zeer gezond´.
Heel gevaarlijk meisje!

Nina
Nina
Reactie op  Marie1
3 maanden geleden

Precies, zij liegt heel vaak, zo niet altijd.

mikkie
mikkie
Reactie op  Marie1
3 maanden geleden

Klopt. En zij zegt dat er ALLANG geen kwik meer in vaccinaties zit…..en ze is zelf weggekakt uit Amerika. Heb dat interview op een zondagavond gezien. Daarin teerde ze helemaal op de glorie van haar opa. En dat vaccinaties onschuldig zijn etc. Er zit heel misschien DE LAATSTE JAREN geen kwik meer in maar alsnog wel FORMALDEHYDE en ALUMINIUM. En die gifstoffen geven wij wel door aan onze kinderen. Als je een kind laat ontstoren dmv bijv de CEASE THERAPIE, moet je alle entingen en medicijnen die je als ouders hebt gekregen vermelden. Op essentiele vragen wilde ze perse geen antwoord geven. Wat doe je dan in zo´n programma?
Dat hele mens wilde ik wel door elkaar schudden.
De rest van mijn leven heb ik een hekel aan haar.

Haggis
Haggis
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Zij baseert haar verhaaltje op “besmettingen “. Gewoon stoppen met testen. Probleem opgelost. Zonder injecties liggen de sterftecijfers toch onder die van de griep van 2018. Toen werd er ook geen probleem van gemaakt. Maar ja, die new world order he.

Pippie
Pippie
Reactie op  Haggis
1 maand geleden

Deze dame vond ik zo agressief en liet niemand uitpraten. Als door een wesp gestoken. Helemaal geen vertrouwen in dat mens. Daarbij klopte niet wat ze zei.. en de oelewapper achter haar was ook echt niet om aan te zien. Bah.

Tigron
Tigron
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Kijk ook eens naar haar lichaamstaal; armen telkens over elkaar, Gesloten houding
Niet openstaan voor argumentatie.

Haggis
Haggis
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Herzberger weet wel beter. Hoort ook bij de kliek. Anders geen spreekrecht op tv.

Eric
Eric
Reactie op  Rob Bentvelzen
3 maanden geleden

Een microbioloog weet niets van virussen. Bacteriën en schimmels zijn levende wezens .Virussen een stukje materiaal met een bepaalde eigenschap.
Dus microbiologen weten alles van bacteriën en schimmels,maar weinig of niets van virussen.

mikkie
mikkie
Reactie op  Rob Bentvelzen
24 dagen geleden

Aangezien ze haar kinderen ook vol laat spuiten met vaccinaties tegen kinderziekten, want die zijn volgens haar volkomen onschuldig, zal ze haar kids ook
wel met voorrang de covid-spuit geven.
Arme kinderen.

Anne
Anne
3 maanden geleden

Haga liegt niet. Haga weet heel goed waar hij voor vecht.
Het is walgelijk dat anderen Haga en Baudet nooit laten uitpraten.
Ik erger me ook altijd aan Hugo en Rutte die luisteren ook niet. Die horen daar niet thuis in Den Haag. Pak jullie biezen.

Evelyne
Evelyne
Reactie op  Anne
3 maanden geleden

Kom 17 januari ook naar museum plein om te demonstreren tegen dit kabinet. Wordt lid van FvD!!

Pippie
Pippie
Reactie op  Anne
1 maand geleden

Ik denk er precies zo over.. Bah en nog eens Bah..

John
John
3 maanden geleden

Van Haga voor president. Ridders hebben we nodig. Geen jokers. Ga zo door. 💪

Jan de Haan
Jan de Haan
3 maanden geleden

Een dikke pluim voor Van Haga, het word hoog tijd voor een parlementair onderzoek Dat er nog meer kamerleden mogen komen die het lockdownbeleid aan de kaak stellen ,gelukkig begint Van der Staai ook wakker te worden,denk dat de verkiezingen nog wel eens op de lange baan geschoven kan worden, en anders
dat de kiezer(s) hopenlijk voor een ander regeringsbeleid gaan stemmen .

Lies
Lies
Reactie op  Jan de Haan
3 maanden geleden

Mijn stem gaat naar van Haga ben alleen bang dat het niet doorgaat maart verzinnen wel weer iets zodat het uitgesteld word

Kaatje
Kaatje
Reactie op  Lies
3 maanden geleden

Ga er maar vanuit dat de verkiezingen niet doorgaat, dat is al beslist! Die rutte moet in het torentje blijven, dit wordt al 10jaar beslist door de bilderberg groep. Hij is de ‘uitverkorene’ van de WHO om Nederland klaar te stomen voor de ondergang die wij nu tegemoet gaan.

Corrie de Jong
Corrie de Jong
Reactie op  Kaatje
3 maanden geleden

U hreft helemaal gelijk hoor maar er zijn mensen die dit niet geloven.ik noem ze domme en blinde schapen die hun dood tegemoet lopen met de corona injectie

cobes
cobes
3 maanden geleden

die hele rij ambulances is grote onzin , zo zouden er in het begin hele rijen mensen op de gang gelegen hebben in Spanje ook dat was niet waar. dit hele spel is een grote leugen, er is een vrouw gearresteerd in GB omdat ze een leeg ziekenhuis had gefilmd en ook nog op internet had gezet. als de journalisten beter hun werk hadden gedaan , dan was het allang duidelijk geworden dat landverrader rutte geld heeft gebeurd om die lockdown aan te houden. mevr. Hertzberger
heeft ook veel geld gebeurd om dit te kunnen blijven zeggen.

Nina
Nina
Reactie op  cobes
3 maanden geleden

De enige die liegt is Hertzberger zelf ( niet de eerste keer hoor), en Haga krijgt nooit de kans zijn verhaal en oplossingen uit te leggen in geen enkel programma en bij geen enkele presentator en ook in de debatten wordt hij genegeerd. Dat is op msm natuurlijk niet toevallig. Belachelijk dat hij niet mag benoemen wat het probleem (al tien jaar bezuinigingen) is. Van Ark wilde ook de boot niet, ook met een leugen als argument. Waarschijnlijk worden zij dik betaald om de leugens vol te houden. Laat maar eens een commissie al die politieke leugens uitzoeken en de schuldigen afstraffen in plaats van de bevolking totaal kapot laten maken.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Nina
3 maanden geleden

Wanneer iemand een ander beschuldigt van liegen, dan doet die het vaak zelf. Het zijn van die psychopatenmaniertjes die makkelijk door te prikken zijn. Ik wens van Haga heel veel sterkte en kracht om deze mensen te weerstaan.

Perm
Perm
Reactie op  Pieternella
3 maanden geleden

Pieternella, ik reageer op jouw artikel omdat datgene wat ik wil zeggen hier het best bij aansluit. We kennen allemaal de woorden complottheorie, complotdenker etc. Een bepaalde groep mensen gebruikt te kust en te keur deze woorden om anderen in een kwaad daglicht te zetten en om je de mond te snoeren. Maar welke groep mensen gebruikt dit middel om anderen monddood te maken?
Juist: de uitvoerders van deze complotten !! En waarom? Om list en bedrog te verbloemen en verdoezelen.

mikkie
mikkie
Reactie op  cobes
3 maanden geleden

En wat een waanzin om te suggereren dat ambulances 9 uur lang met een patient bij de ziekenhuisentree moeten wachten MET PATIENT ERIN.
Ambulances moeten ten alle tijde beschikbaar zijn….evt wordt de patient in de gang op hold gezet.
Wie verzint er zoiets belachelijks?

Martin13
Martin13
Reactie op  mikkie
3 maanden geleden

Ik denk dat dat puur een stukje beeldvorming is om de angst erin te houden

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  cobes
3 maanden geleden

Journalisten bestaan niet meer ,
het zijn linkse activisten

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Akkafietje
3 maanden geleden

gooi niet alle linksen onder een hoed.

antonius michorius
antonius michorius
3 maanden geleden

Van Haga, topper, maar weet niet dat je (oudere ) mensen alleen kunt beschermen met vitaminen, mineralen, een gezond voedselpatroon, empathie en aandacht.

Solo
Solo
3 maanden geleden

Covid heeft een ander ‘ virus’ aangewakkerd. en deze echt erg besmettelijk en echt gevaarlijk!!
Namelijk een soort van obsessie gedrag en krankzinnigheid wat heerst vooral in de media.

mikkie
mikkie
Reactie op  Solo
3 maanden geleden

Ja…en het is wintertijd…iedereen is GEWOON VERKOUDEN.

Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
3 maanden geleden

Ik heb de uitzending voor een deel gezien, het was tenenkromend ! en die Jort Kelder deed er ook lekker aan mee de nsb,er.

Barry
Barry
Reactie op  Pieter van Leeuwen
3 maanden geleden

Jort is een opportunist en billenvriend van Marc.

Perm
Perm
Reactie op  Pieter van Leeuwen
3 maanden geleden

Ik heb de hele uitzending gezien en het was meer dan tenenkrommend. Jort Kelder is onze aandacht helemaal niet waard. Wat een hielenlikker is dit. Walgelijk !!
En dan de dame in het rode mantelpakje; mevrouw Rosanne Hertzberger. Een onbeschofter links gedrocht ben ik in mijn leven nog nooit tegengekomen. Fatsoensnormen kent deze over het paard getilde microbioloog totaal niet. Nee, andersdenkenden in de rede vallen bij alles wat ze zeggen. En dit voor hoogopgeleide mensen?
Dan hadden we nog een zekere Jean Dohmen. Alleen al de blik in z’n ogen spreekt boekdelen. Dit lijkt op een buitenaards wezen.
Ik schreef al eerder dat we dit soort gasten veel harder en onbeschofter moeten aanpakken, omdat je anders de strijd altijd gaat verliezen. Dit soort mensen presteren het altijd weer om “onder de gordel te trappen”. Maar raak dit gespuis zelf niet met een vinger aan want dan zijn het net krijsende speenvarkens die bij de Chinees niet zullen misstaan.

Realistic
Realistic
Reactie op  Perm
3 maanden geleden

Terug slaan mag niet van links.Is het zelfde als een dik mens mij dun noemt. Als ik dan vertel dat ze dik zijn zijn ze beledigd.

Leaboop
Leaboop
Reactie op  Pieter van Leeuwen
3 maanden geleden

In de plaats van Baudet en Haga, zou ik aan dat soort programma’s niet meer meewerken,Het is gewoon vernederend en walgelijk! Maar blijf vooral vechten voor vrijheid!!

Simon
Simon
Reactie op  Pieter van Leeuwen
3 maanden geleden

Jort is al maanden geleden door de mand gevallen. Ik snap nog steeds niet dat vriend Sven Hulleman het voor hem opneemt (Sven van “een oorlog reeds verloren” op youtube).
Jort is gewoon een zakkenvuller en meeloper met de grote meute. Geen enkele ruggegraat of integriteit. Ik hoef die kop echt niet meer te zien, nergens meer. Zodra in beeld… Zap, weg ermee.

Marleen
Marleen
3 maanden geleden

Rosanne vraagt om huisarrest, doe haar dan maar een enkelband om ! Eens zien op ze daarmee opgezet is …nazi.

Marie1
Marie1
Reactie op  Marleen
3 maanden geleden

Ja, in de gevangenis zit ze veilig voor zichzelf en iedereen..

Linda
Linda
3 maanden geleden

Heb zojuist de uitzending teruggekeken. Wat een vervelend zelfingenomen mens die Hertzenberger. Noemt zelfs nieuws, dat van Haga, herhaalt nepnieuws. Dan ben je als columnist wel diepgezonken. Onderzoek pleegt de jounalistiek niet meer. Ze kunnen net zo goed allemaal de wei in, lekker achter elkaar aan rondblaten 🐑🐑🐑

x

Check Also

ziekenhuis

Ziekenhuis doet afstand van uitingen longarts die ‘noodklok luidde om overvolle IC’

Woensdag verscheen er een bericht in het ...

arts

Arts waarschuwt: ‘mRNA-vaccins veroorzaakten bij dieren kanker en auto-immuunziekte’

Een arts deed onlangs opmerkelijke uitspraken over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

123
0
We lezen graag je reactie!x