Homepagina » Mens en Dier » Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf
hertzberger
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in het tv-programma Op1 voor een nog hardere lockdown. Mensen zouden zelfs huisarrest moeten krijgen. “Het aantal besmettingen neemt te langzaam af,” zei ze. Tweede Kamerlid Wybren van Haga probeerde vervolgens uit te leggen dat zelfs de WHO lockdowns een slecht idee vindt, maar werd steeds onderbroken.

Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) vat de eerste 10 minuten van de uitzending als volgt samen: “Hertzberger wil graag nog een veel hardere lockdown en ratelt een compleet angstverhaal. Wordt vervolgens zwaar nerveus van de kalme toelichting van Wybren van Haga over de zinloosheid van de lockdown. Daarna laat niemand Wybren meer uitpraten.”

“Nu is het zelfs zover dat de WHO zegt: lockdowns werken niet, dat moeten we niet doen. Je kunt het in het begin heel even doen om te hergroeperen,” zei Van Haga. Meteen viel Hertzberger hem in de rede: “Dat is niet waar.” Van Haga: “Dat zeggen ze exact.” Hertzberger: “Nee.”

Geen voorstander

Ze heeft wellicht gemist dat de speciale coronagezant van de WHO, David Nabarro, wereldleiders al in oktober vorig jaar heeft opgeroepen te stoppen met het instellen van lockdowns om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. “Bij de WHO zijn we geen voorstander van lockdowns als voornaamste instrument om dit virus in te dammen,” zei hij in een interview met The Spectator.

“Een lockdown is in onze ogen alleen gerechtvaardigd om tijd te winnen zodat je kunt reorganiseren, hergroeperen en je uitgeputte zorgmedewerkers kunt beschermen, maar over het algemeen doen we het liever niet,” vervolgde Nabarro.

Laatste redmiddel

Hertzberger heeft wellicht ook gemist dat Hans Kluge, de regionale directeur van de WHO voor Europa, in oktober vorig jaar heeft gezegd dat overheden moeten stoppen met het afkondigen van lockdowns. Hij lichtte toe dat lockdowns ‘een laatste redmiddel’ zijn.

FVD-voorman Thierry Baudet benadrukte op social media: “Lockdowns werken niet. Mondkapjes evenmin. 98 procent van de bevolking ervaart vrijwel geen klachten bij besmetting met corona. We moeten de 2 procent kwetsbaren beschermen. De rest van het land moet weer vrij!”

4.8 84 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Hertzberger is slecht op de hoogte. De gewone man zou je zoiets kunnen vergeven.
Een microbioloog zeker niet.
Of moet ik zeggen: een mocrobioloog.

Anne
Anne
1 jaar geleden

Haga liegt niet. Haga weet heel goed waar hij voor vecht.
Het is walgelijk dat anderen Haga en Baudet nooit laten uitpraten.
Ik erger me ook altijd aan Hugo en Rutte die luisteren ook niet. Die horen daar niet thuis in Den Haag. Pak jullie biezen.

John
John
1 jaar geleden

Van Haga voor president. Ridders hebben we nodig. Geen jokers. Ga zo door. 💪

Jan de Haan
Jan de Haan
1 jaar geleden

Een dikke pluim voor Van Haga, het word hoog tijd voor een parlementair onderzoek Dat er nog meer kamerleden mogen komen die het lockdownbeleid aan de kaak stellen ,gelukkig begint Van der Staai ook wakker te worden,denk dat de verkiezingen nog wel eens op de lange baan geschoven kan worden, en anders
dat de kiezer(s) hopenlijk voor een ander regeringsbeleid gaan stemmen .

x

Check Also

van haga

Van Haga roept op te stoppen met ‘idiote’ lockdown: ‘Angsthazen hebben ons land te lang gegijzeld’

We hebben twee jaar achter de rug ...

van meijeren

Gideon van Meijeren fileert kersverse minister Kuipers: ‘Dit deugt van geen kant’

Gideon van Meijeren (FVD) zei donderdag in ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

128
0
We lezen graag je reactie!x