Financieel

Topoverleg over de digitale euro, maar volksvertegenwoordigers zijn niet uitgenodigd: ‘Heel gek’

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!

Maandag vond een topconferentie plaats in Brussel over de introductie van de digitale euro. Wie zaten er aan tafel? Koningin Maxima, de Europese Centrale Bank, Eurocommissarissen en multinationals. Wie zaten er niet aan tafel? Volksvertegenwoordigers uit lidstaten.

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) is rapporteur van de Tweede Kamer als het gaat om deze digitale euro, maar hij was niet uitgenodigd. “Heel gek en opmerkelijk,” zei hij in het radioprogramma Geld of je leven. “De koningin zit er wel en dat is geen rapporteur namens de Tweede Kamer. De volksvertegenwoordigers zijn niet uitgenodigd en dat vind ik geen goede zaak.”

Wanneer worden wij wakker?

Op 23 november wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de digitale euro. Alkaya vindt het gek dat koningin Maxima in Brussel al een standpunt loopt te verkondigen, terwijl het in het parlement nog niet eens besproken is. “Dat is niet goed voor de democratie.”

Maxima gaf maandag ook een toespraak bij de conferentie. Als de EU besluit een digitale euro in te voeren, dan moet dat gebeuren met de gedachte dat achtergestelde groepen daar ook voordeel uit kunnen halen, zei de koningin. Ze voegde toe dat een digitale euro moet leiden tot lagere kosten voor bijvoorbeeld financiële transacties en toegang tot financiële diensten voor een breed publiek, en veilig moet zijn.

“Dit is ‘jullie’ koningin Maxima. Pleitbezorger van de digitale euro en pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, initiatiefnemer en uitvoerder van de elitaire Agenda 2030. Wanneer worden wij wakker?” vraagt financieel expert Ab Flipse.

4.8 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
191 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Voorstel: Digitale munt enkel voor koningshuizen en gezagsdragers, dan kunnen wij voor een keertje eens controle op hen uitoefenen…

koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

Daar hebben we plezier van, maar niet heus .👎👎👎

Joka
Joka
1 maand geleden

Het geld gaat verdwijnen, de mensen die ik ken betalen allemaal met pin, als ik zeg het is beter om cash te betalen dan zeggen zij ja maar pinnen lekker makkelijk. Dus het is weer het schapenvolk wat dit veroorzaakt.

John Kuhles
John Kuhles
1 maand geleden

Psychopathische Technocraten

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

191
0
We lezen graag je reactie!x