CoronaBinnenland

Tijdens de vaccinatiecampagne speelden deze opmerkelijke belangenconflicten een rol

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Uit een reconstructie van Wob-documenten blijkt dat het Lareb haar controlerende taak ten aanzien van medicijnbewaking anders heeft ingevuld dan je van haar mag verwachten. Opmerkelijke belangenconflicten hebben een rol gespeeld tijdens de vaccinatiecampagne, schrijft data-analist Cees van den Bos op Substack.

Zo was Agnes Kant, directeur van bijwerkingencentrum Lareb, lid van de Vaccinatiealliantie, die begin 2019 werd opgericht door toenmalig staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het doel van deze Vaccinatiealliantie was het bestrijden van de dalende vaccinatiebereidheid voor het Rijksvaccinatieprogramma. Dat deed men door middel van het actief propageren van vaccinatie en het bestrijden van ‘desinformatie’.

Onverenigbaar

Deze twee rollen van Agnes Kant zijn onverenigbaar, stelt Van den Bos.

Het Lareb begeleidde tijdens een bijeenkomst van de Vaccinatiealliantie een werksessie over ‘het wegnemen van onrust over bijwerkingen’. Om onafhankelijkheid en neutraliteit te bewaken, zou het Lareb niet als primaire doelstelling moeten hebben om onrust over bijwerkingen te bestrijden, aldus Van den Bos.

Het bijwerkingencentrum rekende op 15.000 meldingen over bijwerkingen. Inmiddels staat de teller op 231.087 meldingen, 15 keer zoveel.

Lareb vertegenwoordigd in Denktank Desinformatie

Sommige leden van de Vaccinatiealliantie maakten ook onderdeel uit van de Denktank Desinformatie, die onwelgevallige informatie onderdrukt of censureert. Ook twee medewerkers van het Lareb zaten in de denktank. Een onverenigbaar belangenconflict, vindt Van den Bos.

“Lareb als instrument van VWS bij de vaccinatiecampagne,” reageert neuroloog Jan Bonte. “Het Lareb van Agnes Kant, de zoveelste genodigde op het grote vaccinatiefeest van Hugo de Jonge. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het gebeurde.”

Moet zo spoedig mogelijk stoppen

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer voegt toe: “Lareb heeft twee petten op als het om de covidvaccins gaat: enerzijds de vaccinatiebereidheid verhogen middels onder andere het propageren van vaccins en anderzijds onafhankelijke veiligheidsbewaking. Dit is een onwenselijk belangenconflict, dat zo spoedig mogelijk moet stoppen.”

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joan
Joan
1 jaar geleden

Onrust over bijwerkingen gifspuiten bestrijden

&

Angst voor iets wat niet bestaat(virussen) aanwakkeren

oftewel crimineel misdadig duivels corrupt

kant blijkt gewetenloos te manipuleren. What’s new in NL qua corruptie bij zo’n beetje alles wat gezondheid, recht en vrijheid betreft.

Annette
Annette
1 jaar geleden

OOK dit wisten de meeste van ons natuurlijk al. Agnes Kant, directeur van het Lareb, is al heel wat keren negatief belicht in de afgelopen paar jaar.

Schijnbaar is tegenwoordig ALLES mogelijk in dit totaal verrotte land. Ik moet natuurlijk zeggen: bestuurde land, want met het land an sich is natuurlijk niets mis.

Het is belachelijk, dat een directeur van een instituut dat de bijwerkingen moet registreren van medicijn- en vaccingebruik, ondertussen vrolijk in een andere groep zit, dat het vaccingebruik juist moet stimuleren.

Even nog een kleine kanttekening tussendoor: het officiële cijfer wat betreft de bijwerkingen, kan je nog met een factor 5 vermenigvuldigen. Ik heb ook wel gelezen dat dat ook factor 10 kan zijn. Dus die 231.087 kan je rustig met zo’n 10 x vermenigvuldigen: DUS méér dan 2 MILJOEN. En zelfs DAT zal nog wel het topje van de reusachtige ijsberg zijn.

Lang geleden, vóórdat Agnes Kant haar ziel aan de duivel heeft verkocht, vond ik haar een sympathieke vrouw. Zij was partijleider van de SP en leek een bevlogen persoon, die van de wereld (en in dit geval natuurlijk specifiek Nederland) een betere plaats wilde maken.

Deze idealen zijn vervlogen. Zoveel is wel duidelijk. Zij heeft gekozen voor het grote geld. EN: geld corrumpeert. Dat weten wij allemaal al lang.

Er wordt opgeroepen om met de grote bezem door dat hele instituut te gaan vegen. Daar ben ik het 100% mee eens. Maar dat gaat niet gebeuren.

Wij zijn, nooit eerder vertoond, overgeleverd aan ons zelf. Wij moeten alleen nog maar luisteren naar ons zelf EN zo goed en zo kwaad als het gaat, ons eigen verstand desnoods overuren laten draaien.

Even off topic:
Ik las daarstraks een berichtje op Telegram, waar een huisartsenpraktijk in Antwerpen (ben de naam vergeten) vanaf 1 januari 2023 GEEN ongevaccineerde patiënten meer wil ontvangen.

Zijn argument is: als je geen vertrouwen hebt in de farmaceutische industrie, dan heb je ook geen vertrouwen in je huisarts.

WOW: dat komt er in ieder geval hard in. Maar…. hij heeft wel degelijk een punt. Mijn man en ik komen ook zo goed als nooit meer bij onze huisarts, maar dat is op dit moment gewoon onze eigen beslissing.

Volgens mijn bescheiden mening kan een huisarts dit niet zo maar doen. Als dit namelijk WEL geaccepteerd wordt, dan zouden er nog wel méér dit slechte voorbeeld kunnen volgen.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

VACCINatie, VACCINatie, VACCINatie = Geldmakerij, Macht en Genocide agenda..

Joke
Joke
1 jaar geleden

En vervolgens ze gelijmd met 1 van zijn leugens.
De instroom van asielzoekers te zullen verminderen. Het lijkt er eerder op dat hij gelukzoekers uitnodigde. Nl het land waar de buitenlanders alles krijgen en het eigen volk mag/moet creperen.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x