Mens en Dier

Rutte krijgt er fors van langs: ‘Hij kan beter kijken naar de balk in het oog van hemzelf’

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Deze week werd in het Europees Parlement gedebatteerd over het toeslagenschandaal. Er moet alles aan gedaan worden om te voorkomen dat zich waar dan ook in Europa ooit nog zoiets voordoet, aldus het Europarlement.

Politiek Den Haag kreeg de volle laag. Europarlementariërs haalden hard uit naar Rutte, die de gedupeerden nog altijd niet schadeloos heeft gesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Schandvlek

“Volgens zelfverklaard EU-bekeerling en VVD-premier Mark Rutte is de EU niet alleen een markt, maar ook een waardengemeenschap. De premier staat met zijn kritiek op Polen en Hongarije dan ook vaak vooraan. Maar vandaag gaat het over zijn rechtsstaat, over Nederland, over de toeslagenaffaire,” zei Europarlementslid Michael Hoogeveen (JA21).

“De toeslagenaffaire is een schandvlek in de geschiedenis van de Nederlandse rechtsstaat. Op een kafkaëske wijze zijn Nederlandse gezinnen door de eigen Belastingdienst financieel kapotgemaakt,” aldus Hoogeveen.

Doofpot

“En het erge is: al in 2017 werd dit binnen de Belastingdienst opgemerkt. En na lang ontkennen werd duidelijk dat topambtenaren op het ministerie al lang van deze misstanden wisten. In plaats van te kiezen voor openheid, koos de Nederlandse overheid ervoor om deze zaak te doen verdwijnen in de doofpot,” vervolgde de Europarlementariër.

“Premier Rutte neemt graag andere EU-lidstaten de maat over het functioneren van hun rechtsstaat. In plaats van de splinter in het oog van andere landen te zien, kan hij beter kijken naar de balk in het oog van hemzelf,” benadrukte Hoogeveen.

4.7 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Mede mogelijk gemaakt door dezelfde rechters die Willem Engel al zijn rechtzaken liet verliezen (het is maar even dat de deugers weten waar ze om lachen).

Feit is wel. Nederland heeft altijd de grootste bakkes als het gaat over hoe fout andere landen het doen (en niet alleen binnen de EU) en na alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is, mogen we stellen dat die grote bakkes een even “dichtgeslagen” (in figuurlijke zin) dient te worden.

Maria
Maria
1 jaar geleden

👍👍zo. Vaker zo’n veeg uit de pan!!

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

Mooi maar geen woord over de uit huis geplaatste kinderen, waaronder baby’s kleuters, jonge kinderen, tieners en jong volwassenen, waarvan de verblijfplaatsen onbekend zijn.

Geen geld ter wereld kan dit onmenselijk leed vergoeden.

Regering zorg dat deze kinderen worden opgespoord.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Historicus Rutte😠 zit in n foute baan, dus🤔’schoenmaker blijf bij je leest!’ Dat helpt jezelf🤥 & zeker anderen👨‍👩‍👧‍👦

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x