Homepagina » Mens en Dier » Wat bespreken Rutte en Máxima hier met Klaus Schwab (Great Reset)?
rutte
Foto: Klaus Schwab en Mark Rutte op het WEF in 2019 (World Economic Forum CC BY 3.0)

Wat bespreken Rutte en Máxima hier met Klaus Schwab (Great Reset)?

Er is momenteel veel aandacht voor de Great Reset oftewel de grote reset, een plan van World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab om de wereld ingrijpend te veranderen. Er circuleert een foto op internet van een bezoek dat premier Rutte, koningin Máxima en minister Kaag (D66) vorig jaar brachten aan Schwab.

Begin vorig jaar waren zij in Davos voor het World Economic Forum (WEF). Politiek leiders en de machtigste zakenmensen komen daar al sinds 1971 jaarlijks samen om er de wereldwijde ‘uitdagingen’ en ‘oplossingen’ te bespreken. Het thema was in 2019 een mond vol: ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

De Fourth Industrial Revolution of Vierde Industriële Revolutie verwijst naar een boek dat Schwab in 2016 schreef en waarin hij uitlegt wat hierna gaat gebeuren. “Dit is dé gelegenheid om het allemaal te doen,” aldus Schwab. Het boek maakt duidelijk wat er achter de verwoestende lockdowns zit en waarom alles nu kapot moet.

De maatschappij wordt op dit moment kapotgemaakt om opnieuw te kunnen beginnen: een reset, zo legde emeritus hoogleraar Karel van Wolferen onlangs uit bij Café Weltschmerz. De Great Reset ligt dus eigenlijk in het verlengde van de Vierde Industriële Revolutie. Het is dan ook niet verrassend dat de volgende bijeenkomst van het WEF volledig in het teken staat van die reset.

Coronapandemie

Wie zijn de grote spelers? Dat zijn de grote banken, die alle transacties willen digitaliseren; Bill Gates, die alle 7 miljard mensen op aarde wil vaccineren; en de VN, die de zogenoemde duurzaamheidsdoelstellingen hoog op de agenda heeft staan. In dat opzicht was de aanwezigheid van Kaag interessant, aangezien zij eerder ondersecretaris-generaal bij de VN was. Daarnaast is zij lid van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), een tak van de WHO die zich bezighoudt met pandemieën en uitbraken. Dit orgaan schreef in april vorig jaar dat de wereld onvoldoende voorbereid is op een pandemie. Nog geen jaar later brak er een pandemie uit.

Wat bespreekt zij hieronder met Schwab, Rutte en Máxima? Begin 2019 stond de bijeenkomst van het WEF in het teken van de Vierde Industriële Revolutie, vervolgens was daar de coronapandemie en de volgende bijeenkomst, in mei 2021, staat volledig in het teken van de Grote Reset. Alles gaat precies volgens plan?

4.5 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cobes
cobes
10 maanden geleden

kijk komt de achtergrond van Maxima weer duidelijk tevoorschijn lijkt het wel. dan ben je koningin van nederland en ga je met mensen om de tafel om de ondergang van nederland te bespreken.

Bas
Bas
10 maanden geleden

Kennelijk werd daar ook de verplichte vaccinatie besproken

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
10 maanden geleden

Wij moeten ook maar eens gaan bespreken wat we met hun gaan doen.
Met miljoenen.
Nu nog een huiskamer zoeken waar iedereen in past.
En een heleboel koffieapparaten.

Petrus
Petrus
10 maanden geleden

Wat een walgelijk stelletje, maar ze hebben hun laatste feestje gehad.

x

Check Also

ongevaccineerd

‘Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg’

In de media wordt het beeld geschetst ...

gates

Kijk: Menigte scandeert ‘arresteer Bill Gates’ voor diner met premier Boris Johnson

De Britse premier Boris Johnson heeft maandag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

71
0
We lezen graag je reactie!x