Mens en DierGreat Reset

Wat bespreken Rutte en Máxima hier met Klaus Schwab (Great Reset)?

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is momenteel veel aandacht voor de Great Reset oftewel de grote reset, een plan van World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab om de wereld ingrijpend te veranderen. Er circuleert een foto op internet van een bezoek dat premier Rutte, koningin Máxima en minister Kaag (D66) vorig jaar brachten aan Schwab.

Begin vorig jaar waren zij in Davos voor het World Economic Forum (WEF). Politiek leiders en de machtigste zakenmensen komen daar al sinds 1971 jaarlijks samen om er de wereldwijde ‘uitdagingen’ en ‘oplossingen’ te bespreken. Het thema was in 2019 een mond vol: ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

De Fourth Industrial Revolution of Vierde Industriële Revolutie verwijst naar een boek dat Schwab in 2016 schreef en waarin hij uitlegt wat hierna gaat gebeuren. “Dit is dé gelegenheid om het allemaal te doen,” aldus Schwab. Het boek maakt duidelijk wat er achter de verwoestende lockdowns zit en waarom alles nu kapot moet.

De maatschappij wordt op dit moment kapotgemaakt om opnieuw te kunnen beginnen: een reset, zo legde emeritus hoogleraar Karel van Wolferen onlangs uit bij Café Weltschmerz. De Great Reset ligt dus eigenlijk in het verlengde van de Vierde Industriële Revolutie. Het is dan ook niet verrassend dat de volgende bijeenkomst van het WEF volledig in het teken staat van die reset.

Coronapandemie

Wie zijn de grote spelers? Dat zijn de grote banken, die alle transacties willen digitaliseren; Bill Gates, die alle 7 miljard mensen op aarde wil vaccineren; en de VN, die de zogenoemde duurzaamheidsdoelstellingen hoog op de agenda heeft staan. In dat opzicht was de aanwezigheid van Kaag interessant, aangezien zij eerder ondersecretaris-generaal bij de VN was. Daarnaast is zij lid van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), een tak van de WHO die zich bezighoudt met pandemieën en uitbraken. Dit orgaan schreef in april vorig jaar dat de wereld onvoldoende voorbereid is op een pandemie. Nog geen jaar later brak er een pandemie uit.

Wat bespreekt zij hieronder met Schwab, Rutte en Máxima? Begin 2019 stond de bijeenkomst van het WEF in het teken van de Vierde Industriële Revolutie, vervolgens was daar de coronapandemie en de volgende bijeenkomst, in mei 2021, staat volledig in het teken van de Grote Reset. Alles gaat precies volgens plan?

4.5 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cobes
cobes
3 jaren geleden

kijk komt de achtergrond van Maxima weer duidelijk tevoorschijn lijkt het wel. dan ben je koningin van nederland en ga je met mensen om de tafel om de ondergang van nederland te bespreken.

Bas
Bas
3 jaren geleden

Kennelijk werd daar ook de verplichte vaccinatie besproken

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
3 jaren geleden

Wij moeten ook maar eens gaan bespreken wat we met hun gaan doen.
Met miljoenen.
Nu nog een huiskamer zoeken waar iedereen in past.
En een heleboel koffieapparaten.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Wat een walgelijk stelletje, maar ze hebben hun laatste feestje gehad.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x