Homepagina » Mens en Dier » Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd
geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het einde van een warme periode en stevenen af op de volgende ijstijd, zei geoloog en aardwetenschapper Ian Plimer op Sky News. Hij zei niet exact te weten wanneer de nieuwe ijstijd aanbreekt.

“Dat je op planeet aarde woont, betekent niet dat je hele planetaire systemen kunt beheersen.” Mensen die denken dat ze invloed kunnen uitoefenen op datgene wat er op aarde gebeurt, hebben volgens professor Plimer een gigantisch ego.

“We hebben zes grote ijstijden gehad, waarbij glaciaties – dus dat het ijs zich uitbreidt – en warmere perioden elkaar afwisselden,” lichtte de geoloog toe. “Dat gebeurde al ver voordat er mensen op planeet aarde rondliepen. En elke grote ijstijd begon op een moment dat er meer CO2 in de atmosfeer zat dan nu het geval is.”

Aantoonbaar onjuist

Je kunt vandaag de dag alleen spreken van een ‘klimaatnoodtoestand’ als je de geschiedenis uitwist, aldus professor Plimer. Hij voegde toe dat je tegenwoordig overal mee weg kunt komen vanwege de verkleutering van het onderwijs de afgelopen 40 jaar. “En dat is precies wat de klimaatalarmisten doen.”

“Er is nog nooit iemand geweest die heeft aangetoond dat de menselijke uitstoot van CO2 de drijfveer is van global warming,” benadrukte de geoloog. “We zijn vertrokken vanuit een uitgangspunt dat aantoonbaar onjuist is.”

[Sky News]
4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frans
Frans
7 dagen geleden

Pas over duizenden jaren!!
Eerst coronatijd doormaken.

frans
frans
Reactie op  Frans
7 dagen geleden

als iedere, (2x ) gevaccineerde straks voorgoed ziek is dendert de klimaatpolitiek weer over ons heen . Zegt R. Jensen.
We gaan dan een klimaatlockdown in!
Zou een ijstijdje dan toch beter zijn?
Kun je tot onder het raam vh torentje komen op de schaats . oh ja. overdagklok en avondklok.
Je mag ook niks meer!

Hejo
Hejo
Reactie op  Frans
6 dagen geleden

Frans, kijk eens op electroverse.net. voor een goede uitleg van en zoek de onderzoeken van wetenschapper Valentina Zharkova maar eens op.

Marieke
Marieke
7 dagen geleden

Marcel Crok, kom er maar in!

Hans
Hans
7 dagen geleden

Eindelijk iemand die er verstand van heeft!!!!

A M
A M
Reactie op  Hans
6 dagen geleden

Hmmm, het is een geoloog. Die kan dan wel heel veel weten over de vorige ijstijden, maar hij is allerminst een expert op het gebied van klimaat. Maar wat je ook gelooft, we moeten toch inzien dat we ongemeen veel troep de lucht in sturen (CO2 en NOx om maar 2 dingen te noemen) en dat we tegelijk de bomen die deze troep kunnen neutraliseren massaal kappen? Je mag veel verkleuteren in het onderwijs maar je kunt wel inzien dat dit een gevolg moet hebben! Daarbij is het al aangetoond eind 19e eeuw dat CO2 een broeikasgas is (lang voor de komst van de klimaatgekkies). Hoe we ermee moeten omgaan (en of we er uberhaupt iets aan kunnen veranderen) is natuurlijk een andere vraag, evenals of het wel ons probleem is. Het zijn sowieso de volgende generaties die ermee zitten, dus waarom zouden wij ervoor moeten betalen?

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  A M
6 dagen geleden

CO2 is geen troep. CO2 is voor planten wat voor ons zuurstof is. Planten zetten CO2 om in zuurstof. CO2 is geen, ik herhaal géén broeikasgas. Er is geen enkele causaliteit tussen CO2 en temperatuur bewezen. De invloed van de mens op het klimaat is verwaarloosbaar klein.

Ik zou zeggen ga een paar filmpjes van Tony Heller kijken eb het zal u genezen van klimaathysterische junk science.

A M
A M
Reactie op  Lange Fries
6 dagen geleden

Natuurlijk is CO2 zuurstof voor de bomen. Maar zoals ik zei hebben we een heel groot deel van die bomen gekapt. Op zich zouden de bomen die CO2 wel uit de lucht kunnen halen, maar er zijn daar gewoon geen bomen genoeg voor. En er is veel te veel CO2. Dat is als iemand die in 1952 zou gezegd hebben: “tof die overstroming, is goed voor de bloemetjes’. Te veel is te veel. Maar inderdaad, zoals alles tegenwoordig is het gewoon een kwestie van geloof, en loopt iedereen de wetenschappers achterna die precies vertelt wat hij of zij wil horen. Waarheid is irrelevant geworden en dat lijkt me hetgeen waar we ons het meest zorgen over moeten maken in de 21ste eeuw. En voor iemand het zegt: ik weet het, ik doe net hetzelfde. Alleen sta ik op het punt van klimaatverandering op een andere lijn dan de meeste mensen hier.

remi.
remi.
Reactie op  A M
6 dagen geleden

de ijsboringen, hebben laten zien dat we juist op het laagste punt ooit zitten 270 parts per miljoen.
we hebben periodes gehad van 3500 part per miljoen de kubieke meter, en toe was het koeler als nu.
het lijkt er op als de zon een zonnen minimum ingaat, dus afname foto synthese, deze wordt gecompenseerd door een toe name in co2, voor toch nog voldoende plantengroei.
op het gebied van natuurrampen is de aarde de afgelopen 10.000 jaar nog nooit zo rustig geweest, en voorheen liepen we nog met een berenvel en een knuppel toch?
dit gebeurde altijd al, en zal nooit veranderen.

Arn
Arn
Reactie op  A M
6 dagen geleden

CO2 is geen troep. Is van levensbelang voor fotosynthese. Meer CO2 = meer plantengroei!

Dubito
Dubito
Reactie op  Arn
6 dagen geleden

Nee, nee, de kinderen leren op school van de kleuterjuf dat CO2 vergif is, net als stikstof – daar stik je van. Op weg naar een nieuwe scholen-klimaatstaking: CO2, weg ermee! (weet u dat spandoek nog?)
Kom er maar in, Greta, klimaatheldin van Soros en Timmermans.
En vergeet je mondkapje niet op te doen voor het recyclen van je CO2.

mikkie
mikkie
Reactie op  A M
6 dagen geleden

Ja, al sinds mijn schooltijd, 40 jaar geleden, heeft iedereen de bek vol over de bomen die in Brazilie
gekapt worden.. Want bomen goed voor co2..LONGEN VAN DE AARDE..Nou..we hebben hier in Oost Groningen hier en daar wat piepkleine bosjes staan …en die zijn een paar jaar geleden drastisch geminimaliseerd. Onder het mom van essentakziekte. Die bomen zouden omvallen en op de straat terechtkomen..nou…die bosjes zijn helemaal gesloopt. Ook de essen die de straat NOOIT zouden bereiken. En ook bijna al de andere boomsoorten omdat staatsbosbeheer gelukkig in de omstandigheid was om een enorme BOOMSLOPER OP ENORME RUPSBANDEN TE KUNNEN GEBRUIKEN. GÓD, wat heb ik een mailtjes gepleegd naar alle mogelijke instanties..om dit te doen stoppen… Op zondag morgen liep er zelfs een ree met jonkie door het dorp..totaal verdwaasd. Dat mens, boswachter, reageerde met…er wordt nieuw bos aangeplant…nou, nog steeds niet…
En…de reeen zoeken wel een andere gebied….nou, echt niet dus…
Groen Links deed er ook niks aan, behalve een kamervraag stellen…nou..dat werkte hoor..maar niet heus. Moet je hier in je eigen tuin een boom omzagen..vette boete!
Onze omgeving ziet er nu uit alsof er aan atoombom is gevallen.
MY ASS…LONGEN VAN DE AARDE…

Marleen
Marleen
7 dagen geleden

Inderdaad er lopen héél wat grote ego’s op deze aarde, spijtig genoeg wel. Gates Soros Biden Rothschild etc…

wim bierman
wim bierman
7 dagen geleden

ik zou nog even mijn gas niet laten afsluiten.

Henk R
Henk R
7 dagen geleden

Is gewoon paniek zaaien dat klimaat vraagstuk. Ze praten nu al over milieu lock-downs. Iedereen moet van het gas af en een warmtepomp aanschaffen. Wie dit gaat doen is niet al te snugger . Warmtepompen zijn erg duur en leveren weinig. Eerst ben je een vies virusbom en wordt je melaats behandeld, zometeen een vieze klimaatsontkenner. Grote bedrijven gaan ineens groen en harken hiermee veel belastinggeld binnen, immers zonne- en wind parken draaien op subsidie. Dit allemaal voor de great reset en alle wereldleiders lopen in de pas ,voor Klaus Schwab.

rop
rop
Reactie op  Henk R
7 dagen geleden

Alles gaat gewoon om het grote geld. en daar maken de heersers der Aarde op grote schaal zo gezegd gebruik van en als excuus de klimaat opwarming voor het grote gewin, totalen verandering brengt nieuwe kansen voor de rijke der Aarde.

Hejo
Hejo
Reactie op  rop
6 dagen geleden

Rop, het gaat niet om geld. Geld wordt zo in de computer met 000 en111 bijgemaakt. Het gaat allemaal om MACHT.

Dubito
Dubito
Reactie op  Henk R
6 dagen geleden

De warmtepompleveranciers hebben geluk: weer een warme winter. Dan ontdekken de trotse warmtepompeigenaren nog niet dat het apparaat onder de 5 graden het huis niet meer kan verwarmen.

Carolina
Carolina
7 dagen geleden

40 jaar geleden waren onze bossen stervende, vanwege zure regen.
Daarna onze ozonlaag.
Nu gaan we dood aan een “griep ”
Waar draait het om ?
Juist, geld.

salvar
salvar
7 dagen geleden

laat de ijstijd beginnen bij het torentje.
is al begonnen volgens mij?
er zijn ups en downs maar het zal steeds kouder worden naar mijn idee.

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
7 dagen geleden

Cold Future Confirmed, Earth is Surrounded, Gamma Burst | S0 News Jan.14.2021
https://www.youtube.com/watch?v=dFzVEBPdMJ8

Marion
Marion
7 dagen geleden

Bill wil iets de lucht injagen om de zon gedeeltelijk uit te schakelen ter voorkoming dat de aarde opwarmt. Nou daar heb je je ijstijd!

jatog
jatog
Reactie op  Marion
7 dagen geleden

waar precies had je dit gehoord?

Joop Knoop
Joop Knoop
Reactie op  jatog
7 dagen geleden

Project SCOPEX

Jan H
Jan H
Reactie op  Marion
7 dagen geleden

Die gek heeft natuurlijk nog veel meer van die maffe hobby’s. En alles om de mensheid te helpen. Hadden ze die niet van de sociale media moeten bannen? Dan waren we verlost van het grootste virus.

Simon
Simon
Reactie op  Marion
6 dagen geleden

De mens is zo dom en arrogant denkt het allemaal te weten. Als Bill hiermee doorgaat versnelt hij de komst van een ijstijd i.p.v. z.g. global warming tegen te gaan. Precies wat we niet willen. Net als de vaccins.

Elise
Elise
Reactie op  Simon
6 dagen geleden

Precies, het verstoort de natuurlijke tijd(die heeft zijn eigen tijd en daar weten we weinig van, omdat het continu verandert en meerdere factoren betreft) Ga je zelf prutsten dan verstoor je de balansen. En dat kan hele grote gevolgen hebben.

x

Check Also

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

duitse

Duitse politicus pleit voor strenge klimaatlockdowns: ‘Er komt nooit een vaccin tegen CO2’

De mensheid moet – net als gedurende ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

48
0
We lezen graag je reactie!x