Binnenland

Rutte liegt over ‘stevige’ koopkrachtmaatregelen: ‘Dat klopt niet als je naar de cijfers kijkt’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

We hebben op dit moment al steunpakketten die behoren tot de grootste van Europa, als je het vergelijkt met andere landen doen we nu al heel veel. Dat zei premier Rutte begin vorige maand tijdens de persconferentie na de ministerraad.

“Maar dat klopt niet als je naar de cijfers kijkt,” stelt Sam Hagens, politiek verslaggever van Hart van Nederland, die Rutte hier vragen over stelde.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Eigenlijk niet zo stevig

Uit cijfers van prijsvergelijkingssite Energievergelijk.nl blijkt dat Nederland afgelopen maand de hoogste gasprijs had van alle landen in de EU. Nederlandse huishoudens betaalden in juli 283 euro per megawattuur gas, ruim twee keer zoveel als het gemiddelde EU-huishouden. In buurlanden Duitsland en België is gas de helft goedkoper. Eén op de drie huishoudens gaat hierdoor in de problemen komen, waarschuwt het Nibud.

Hagens: “Inmiddels de hoogste gasprijs van Europa, terwijl Nederland een stuk minder doet om de pijn te verzachten. De ‘stevige pakketten’ waar Rutte het over heeft, zijn eigenlijk niet zo stevig.”

Stuk minder

Nederland geeft een stuk minder uit aan steunpakketten dan onze buurlanden, blijkt uit onderzoek. Van de landen in Centraal- en Zuid-Europa trekt alleen België minder geld uit voor koopkrachtreparaties.

De Oostenrijkse regering heeft 28 miljard euro uitgetrokken voor de pakketten, oftewel 3111 euro per Oostenrijker. In ons land is per inwoner voor slechts 370 euro aan steunmaatregelen aangekondigd.

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
150 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
1 maand geleden

elke ademstoot is een leugen bij pinokkia!!

G.Zhukov (Z)
G.Zhukov (Z)
1 maand geleden

gelooft u deze leugenaar nog ik niet zie toeslagen affaire en ga zo maar door geen actieve gedachten meer alleen in eigen belang dan plots wel en als shwabber beveelt

Nellie.
Nellie.
1 maand geleden

Is er iets waar Rutte niét over liegt? 😡

ALF
ALF
1 maand geleden

Goh je verwacht het niet hè.
Rutte die liegt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

150
0
We lezen graag je reactie!x