Binnenland

Rutte liegt over ‘stevige’ koopkrachtmaatregelen: ‘Dat klopt niet als je naar de cijfers kijkt’

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

We hebben op dit moment al steunpakketten die behoren tot de grootste van Europa, als je het vergelijkt met andere landen doen we nu al heel veel. Dat zei premier Rutte begin vorige maand tijdens de persconferentie na de ministerraad.

“Maar dat klopt niet als je naar de cijfers kijkt,” stelt Sam Hagens, politiek verslaggever van Hart van Nederland, die Rutte hier vragen over stelde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Eigenlijk niet zo stevig

Uit cijfers van prijsvergelijkingssite Energievergelijk.nl blijkt dat Nederland afgelopen maand de hoogste gasprijs had van alle landen in de EU. Nederlandse huishoudens betaalden in juli 283 euro per megawattuur gas, ruim twee keer zoveel als het gemiddelde EU-huishouden. In buurlanden Duitsland en België is gas de helft goedkoper. Eén op de drie huishoudens gaat hierdoor in de problemen komen, waarschuwt het Nibud.

Hagens: “Inmiddels de hoogste gasprijs van Europa, terwijl Nederland een stuk minder doet om de pijn te verzachten. De ‘stevige pakketten’ waar Rutte het over heeft, zijn eigenlijk niet zo stevig.”

Stuk minder

Nederland geeft een stuk minder uit aan steunpakketten dan onze buurlanden, blijkt uit onderzoek. Van de landen in Centraal- en Zuid-Europa trekt alleen België minder geld uit voor koopkrachtreparaties.

De Oostenrijkse regering heeft 28 miljard euro uitgetrokken voor de pakketten, oftewel 3111 euro per Oostenrijker. In ons land is per inwoner voor slechts 370 euro aan steunmaatregelen aangekondigd.

4.9 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
1 jaar geleden

elke ademstoot is een leugen bij pinokkia!!

G.Zhukov (Z)
G.Zhukov (Z)
1 jaar geleden

gelooft u deze leugenaar nog ik niet zie toeslagen affaire en ga zo maar door geen actieve gedachten meer alleen in eigen belang dan plots wel en als shwabber beveelt

Nellie.
Nellie.
1 jaar geleden

Is er iets waar Rutte niét over liegt? 😡

ALF
ALF
1 jaar geleden

Goh je verwacht het niet hè.
Rutte die liegt.

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x