Buitenland

“Rutte en Merkel maakten in het geheim afspraken met Turkije over vluchtelingen”

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Mark Rutte en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben in het geheim met Turkije afgesproken jaarlijks 150.000 tot 250.000 vluchtelingen uit dat land naar de EU te halen. Dat schrijft de krant Die Welt.

Bij de onderhandelingen over het omstreden vluchtelingenakkoord tussen de EU en Turkije hebben Rutte en Merkel concrete afspraken gemaakt, blijkt uit een nieuw boek van journalist Robin Alexander.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op 6 maart vorig jaar is volgens Alexander een ontmoeting geweest tussen Rutte, Merkel en de toenmalige Turkse premier Davutoglu.

Meerdere bronnen

De overige Europese leiders werden in het duister gehouden over het Turks-Europese akkoord. Alleen Rutte, Merkel en Turkije waren op de hoogte van het aantal vluchtelingen.

De andere EU-landen waren in de veronderstelling dat de EU op humanitaire gronden vrijwillig vluchtelingen zou opnemen.

“Het volk is nooit op de hoogte gebracht van dit onderdeel van de deal,” aldus Alexander, die zich baseert op meerdere bronnen die betrokken waren bij de onderhandelingen.

Twee miljoen

Rutten en Merkel spraken ook met Turkije af dat de Turken uiteindelijk mochten beslissen welke vluchtelingen naar Europa zouden worden gestuurd.

Volgens Alexander laten de Turken alleen gewonde en getraumatiseerde vluchtelingen gaan en blijven mensen met een diploma achter in Turkije.

Aan de Turkse zuidgrens bevinden zich meer dan twee miljoen vluchtelingen. De Europese Unie financiert hun opvang.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
6 jaren geleden

Als dat zo is heeft Rutte verkiezingsbedrog gepleegd en staat er ons nog een hoop ellende te wachten.
Het volk heeft sowieso de verkiezingen verloren nu Rutte verder kan met zijn uitkleed plannen, MH17 doofpot, zijn pro EU beleid, zijn pro NAVO beleid, zijn pro multinationals belastingparadijs, zijn anti Rusland propaganda, het uit de hand lopende zorgstelsel, het propageren van klimaatverandering, het Coudenhove-Kalergi plan en nog veel meer.
Ik mag hopen dat het nieuwe kabinet geen lang leven beschoren is.
De bevolking heeft weer op het politieke reguliere kartel gestemd en zijn dus nog steeds niet wakker geworden. En uiteraard met dank aan mol Wilders, wie vermoedelijk een groot toneelspeel heeft gespeeld.

Niet klagen straks als u ook de klos bent geworden van dit doortrapte en corrupte systeem. Als het zo door gaat bestaat Nederland straks niet meer en zijn we straks een provincie genaamd Holland van de superstaat EU.

Gefeliciteerd u bent er allen ingetrapt.

mario
mario
6 jaren geleden

we hoeven niet meer te stemmen dit is de laatste keer.
brussel neemt het verder over of je wil of niet.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzt.

Hoax
Hoax
6 jaren geleden

A ja de oplossing is toch echt eenvoudig .
Als America over de hele wereld militaire basis kan aanleggen die eigelijk zelden worden aangevallen.
Moderne technologische beveiligings systemen kunnen dat namelijk in combinatie met elkaar. dan kan het volgende ook:
Waarom dat geen beveiligde steden waar geen muis ongecontroleerd in of uit kan .Gevuld met de plaatselijke bevolking die zich vervolgens bezig kan houden met het opbouwen van een moderne stad met moderne infrastructuur uitgevoerd door de vluchtelingen die terug keren met nieuwe bij ons aangeleerde vaardigheden .Geen buitenlandse bewaking van een leger of politie maar zelf doen [ons kent ons] ,geen nieuwe elite maar op basis van redelijke verdeel sleutels b.v.arbeiders coops voor alles :scholing,werk,bestuur etc.Gefinancieerd door voormalig ontwikkelings en eventueel uitkeringen geld zodat de nieuwe stad uiteindelijk van de bewoners wordt.Met de kennis van nu kan dat zogoed uitpakken dat misschien wel iedereen van zo’n land daar wil wonen,Veilig niet corrupt,onderwijs,ziekenhuizen onder elkaar in je eigen cultuur eigen religie.Doordat veel mensen andere talen meenemen uit voormalige vlucht landen grote kansen voor tourisme .Voedingsbodem terrorisme uitgehold :de gevaarlijkste zijn die gene met goede opleiding en geen perpectief op carrière in onze maatschappij en religieuze ontevredenheid om het te voeden en hersens om het uit te voeren met weinig culturele verbondenheid met de slachtoffers.
De bedoeling is dat men op de lange duur zichzelf kan bedruipen. Een normale economie opstarten voor normale mensen .
Over de turkse val het volgende :alle vluchtelingen krijgen versneld een turk paspoort was al bekend gemaakt door regering, over een paar jaar als er geen visum plicht meer is zouden zij dan gewoon door kunnen lopen. En met toetreding legaal wonen en werken .Welke vluchteling precies mocht er niet in ze zijn nu omgekat tot turk.
Welterusten, de turken zijn erg goede schakers en nog betere backgammon spelers in beide gevallen moet je ver vooruit kijken om je doel te behalen ,door denken dus.
Mvrg,Hoax

mrslave
mrslave
6 jaren geleden

Blijf het knap vinden dat mensen deze vorm van stemmen vertrouwen. Zolang alles in het geheim gebeurt is er voor ons geen punt van controle. We moeten er maar op vertrouwen dat er nergens gesjoemeld word.

Het is knap dat een partij en minister president die door iedereen uitgekotst word weer de grootste is.
En dat voor er ook maar 10% van de stemmen geteld te hebben de leiders van div Europese landen Mark al aan het feliciteren waren.

Er gaan bij mij alle toeters en bellen af dat er iets niet in de haak is. Maar ja er is geen manier hoe ik dit met mijn eigen ogen kan controleren.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x