Buitenland

Rutte ‘verkoopt complete lariekoek’ over oorlog in Oekraïne

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Nederland steunt nieuwe Europese sancties tegen Rusland na de annexatie van vier delen van Oekraïne, zei premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

De premier schrijft op Twitter dat de ‘illegale annexatie’ de ‘zoveelste escalatie’ is in Poetins oorlog. “Het is een aanval op de soevereiniteit van Oekraïne, en daarmee op onze veiligheid in Europa. Laat me glashelder zijn: Nederland zal deze annexatie nooit erkennen en werkt met de EU aan nieuwe sancties.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Voor de hele beschaafde wereld is het existentieel dat hij daar niet wint. En daar moeten we met ons allen onze uiterste best voor doen,” beweerde Rutte.

Dit is échte desinformatie

“Als hij in Oekraïne zou winnen, en dat geloof ik niet, dan zijn andere landen daarna het haasje. Uiteindelijk ook wij,” vervolgde de premier. “Ook de gemiddelde Nederlander voelt zeer diep aan dat het niet in Oekraïne zou stoppen. Dat het Westen in gevaar is.”

Poetin heeft de Oekraïense regio’s Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson tot Russisch grondgebied verklaard. De vier regio’s beslaan zo’n 15 procent van het Oekraïense grondgebied.

Rutte kreeg na afloop van zijn persconferentie veel kritiek. “Als je wilt weten wat échte desinformatie is, dan is dit het,” zegt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. Volgens hem verkoopt Rutte ‘complete lariekoek’ over de oorlog in Oekraïne. “Rusland is niet geïnteresseerd in West-Europa.”

Slaafse vazal van de EU en het WEF

Oud-Kamerlid Gabrielle Popken twittert: “Meneer Rutte, hoe durft u het woord soevereiniteit nog in de mond te nemen? U heeft Nederland tot een slaafse vazal gemaakt van de EU en het WEF. Onze democratie, verzorgingsstaat en welvaart heeft u volledig afgebroken.”

“Het is niet onze oorlog. En u bent niet onze premier,” stelt Popken.

Walgelijk

Journalist Erick Overveen voegt toe: “Niet Poetin. Niet Kim Jong-un. Niet IS. Niet de ‘wappies’. Nee. Rutte en zijn globalistische achterban zijn de oorlogshitsers!”

Topmodel Lonneke Engel vraagt zich af waarom de leden van regeringspartijen nooit praten over de-escalatie en vredesbesprekingen. “Waarom moeten we ‘kiezen’ tussen partijen terwijl het niet onze oorlog is? Waarom doen ze er alles aan om ons te betrekken in een oorlog? Walgelijk.”

4.8 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

226 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

“(…)Rutte en zijn globalistische achterban zijn de oorlogshitsers!” ”

Met als belangrijke toevoeging: het is vooral de MSM die zich hieraan schuldig maakt want zonder deze propagandamachine zal het nooit tot een oorlog kunnen komen.

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Laten wij hopen dat dit allerlaatste lariekoek is die uit zijn valse tongbewegingen voortkomen.

Net een stukje gelezen dat ook de heer Wilders het nog niet helemaal begrijpt, want hij is het er niet mee eens dat de 4 staatjes bij Rusland zijn gekomen.

Snappie123
Snappie123
1 jaar geleden

Yep, moeilijk om bij mensen door te dringen die dit niet zien.
Het grotere plaatje ook voornamelijk.

Marrob BE
Marrob BE
1 jaar geleden

Goh, verkoopt Rutte LARIEKOEK?
Volgens mij is het een duivelsjong, die alleen nog maar kan liegen.
Dus niet alleen over de Oekraïne.
Of zijn geheugen laat hem in de steek.
Gewoon levenslang opsluiten.

Back to top button
226
0
We lezen graag je reactie!x