Gezondheid

Borstvoeding als middel tegen HIV

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het begint er steeds meer op te lijken dat borstvoeding kan worden ingezet bij de bestrijding van HIV, het menselijk immuundeficiëntievirus.

Een onbekend bestanddeel van borstvoeding dood HIV-deeltjes en geïnfecteerde cellen en blokkeert bovendien de overdracht van HIV in muizen met een menselijk immuunsysteem.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zelfs wanneer HIV-positieve moeders infectie vermijden tijdens de geboorte, raakt 15 procent van de baby’s toch besmet met HIV. Omdat het virus ook in de melk terecht kan komen was borstvoeding in eerste instantie één van de verdachten.

Antivirale eigenschappen

Angela Wahl van de Universiteit van Noord-Carolina in Chapel Hill en haar collega’s creëerden muizen met menselijk beenmerg, thymusweefsel en een menselijke lever. Daarop kregen de muizen een dosis van het virus oraal toegediend. Het onderzoek is verschenen in PloS Pathogens.

Wanneer de knaagdieren borstvoeding kregen met HIV werd het virus niet overgedragen. Eerder onderzoek wees al uit dat moedermelk antivirale eigenschappen heeft, maar het was onduidelijk of het de overdracht van HIV kon voorkomen. “We hebben aangetoond dat borstvoeding een intrinsiek natuurlijk vermogen heeft om HIV te doden,” aldus onderzoeksleider J. Victor Garcia.

Mysterieus ingrediënt

Het team probeert nu het mysterieuze ingrediënt in borstvoeding te achterhalen dat het virus kan bestrijden. Eenmaal ontdekt kan het worden gebruikt om andere vormen van HIV-overdracht te voorkomen, zoals bijvoorbeeld seksuele overdracht.

Het feit dat sommige baby’s van HIV-positieve moeders toch besmet raken met het virus terwijl ze borstvoeding krijgen kan komen doordat ze mogelijk via de tepels worden blootgesteld aan het virus in het bloed van de moeder.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
magdalena
magdalena
11 jaren geleden

Is ook altijd weer tweeledig ,aan de ene kant worden de vrouwen aangespoord om borstvoeding te geven,dat ook heel goed is,en aan de andere kant word dit natuurlijk herstellend vermogen weer kapot gemaakt door baby;s in het eerste levensjaar 24 injecties te geven.

Wasbeertuh
Wasbeertuh
11 jaren geleden

Het zoveelste ‘medicijn’ tegen HIV…

Dzyan
Dzyan
11 jaren geleden

http://youtu.be/WQoNW7lOnT4 Niks HIV en AIDS dus. En kijk ook even op http://www.virusmyth.com een boel leeswerk maar dan leer je tenminste hoe je een ziekte maakt

TeeVeeDee
TeeVeeDee
11 jaren geleden

Neem aan dat je tegen iemand zegt dat het hele HIV/AIDS verhaal onzin is.
Na een korte schrik-reactie komt dan het verontwaardigde antwoord: “Maar er gaan toch een hoop mensen dood aan AIDS! Wil je dat soms ontkennen?”
“Nee”, zeg je dan, “Er gaan inderdaad een hoop mensen dood, maar dat gebeurde voorheen ook al. Hoe kom je er bij dat dat door HIV veroorzaakt wordt?”
“Nou”, luidt het korzelige antwoord, “Dat weet toch iedereen! Dat is bewezen”
– “Is het werkelijk bewezen? Heb je dat bewijs dan weleens gezien of gelezen?”
– “Nee, daar heb ik allemaal geen verstand van. Maar de geleerden zijn het er over eens”.
– “Niet alle geleerden. Dat kun je zelf nalezen”.
– “Hoor eens, je kan niet van me verwachten dat ik jou zo maar op je woord zal geloven”.
– “Hm! Daar heb je eigenlijk wel gelijk in… Dus waarom geloofde je die mensen die je dat HIV/AIDS verhaal op je mouw speldden dan wel op hun woord?!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x