Binnenland

FVD-leider Baudet kondigt aan: ‘Er gaat iets heel interessants gebeuren, see you in court’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Ministers Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. Hij plaatste op Twitter een bewerkte foto van de bewindslieden waarop het lijkt of zij de nazivlag hijsen. Zorgminister Kuipers zei dat ‘er een duidelijke grens is overschreden’.

Op de oorspronkelijke foto is te zien dat ze de zogeheten SDG-vlag hijsen, een vlag met daarop de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Van Houwelingen stelt dat de uitvoering van deze doelen ertoe leidt dat we geleidelijk onder mondiaal technocratisch gezag zullen worden gesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Premier Rutte zei in zijn wekelijkse persconferentie dat hij de aangifte ‘volledig’ snapt. Hij steunt ‘wat zij nu juridisch doen’.

Zorgwekkend

“Wat je ook van de tweet vindt: dit is zorgwekkend,” reageert Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD). “Twee leden van de regering willen hulp van de rechter (door de regering benoemd!) om een Kamerlid (en politiek tegenstander) de mond te snoeren.”

“Politieke meningsverschillen horen thuis in het debat, niet voor de rechter!” benadrukt Van Meijeren.

Journalist Joost Niemoller schrijft: “Het is officieel. Het kabinet is van suiker. Op de oppositie is het vrij schieten.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Slechte dag voor de democratie

FVD-voorman Thierry Baudet spreekt in een videoboodschap van ‘een slechte dag voor de democratie’. “Ze willen nu ook strafrechtelijk Kamerleden van de oppositie de mond gaan snoeren, tot de orde gaan roepen, gaan bestraffen wegens het bekritiseren van het beleid,” zegt Baudet.

“Wij betreuren dat, maar als zij deze weg kiezen, dan gaan wij het ook doen,” kondigt hij aan. “Dus wij gaan Kaag aanklagen omdat zij niet alleen smaad, maar ook laster heeft gebezigd toen zij buiten de Kamer zei dat ik zou spreken namens een dictator, namens Poetin.”

Zij zijn begonnen

“We gaan Jan Paternotte aanklagen als hij ons voor nazi’s en fascisten heeft uitgemaakt. We gaan gewoon iedereen voor de rechter dagen. Als zij het mogen doen, dan doen wij het ook. Dat is niet onze keuze. Zij zijn begonnen,” zegt Baudet.

“Dus er gaat iets heel interessants gebeuren: we gaan elkaar wederzijds in de rechtbank aanklagen. See you in court,” aldus Baudet.

4.8 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

218 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Psa
Psa
1 jaar geleden

Ik ga der vanuit dat deze aangifte in het voordeel van de rechtse oppositie gaat werkenn.

Annette
Annette
1 jaar geleden

IK begrijp het volkomen, dat Thierry Baudet en zijn medestanders bij Forum voor Democratie deze stap nemen.

Maar…. zij gaan even aan één ding voorbij: Er IS geen onpartijdige rechtspraak meer in Nederland. Er zijn méér dan genoeg bewijzen voor te vinden, hoe voorgangers OOK hun weg naar de rechtbank zochten en absoluut geen RECHT vonden.
En DAT dan ondanks de vele bewijzen die hun gelijk gaven.

Dus kan ik alleen maar concluderen, dat dit niet meer zal zijn dan een SHOW PROCES.

Natuurlijk hoop ik van ganser harte, dat ik er helemaal naast zit. Maar zoals ik ernaar kijk, staan de signalen allemaal op rood. Er IS geen gerechtigheid meer te halen in het Nederland van NU.

Als je alleen al bedenkt, dat zo goed als ALLE rechters van D66 huize zijn, dan hoef je waarachtig geen rechten gestudeerd te hebben om NU al de uitslag van zo’n rechtszaak te voorspellen. Dat wordt een onderonsje tussen het openbaar ministerie en de zogenaamde rechter, die onafhankelijk en objectief de zaak moet beoordelen.

Dus ben ik erg bang dat Thierry dit zal verliezen. Een beetje jammer van de kostbare tijd die dit gaat kosten. Die kan hij beter gebruiken.

DAN de andere rechtszaak: ALLES zal uit de kast gehaald worden om, in dit geval, Pepijn van Houwelingen te betichten van nazipraktijken (iets wat de tegenpartij natuurlijk constant doet) en hem proberen voor eens en voor altijd monddood te maken.

Dat betekent dan ZEKER, dat dat zal afstralen op de hele partij Forum voor Democratie met zijn fantastische partijleden.

Sorry dat ik hier niet zo optimistisch over kan zijn, maar ik probeer het hele gebeuren zo realistisch mogelijk te bekijken.

Even off topic:

Het gaat gelukkig een stuk beter met mij. Ben weer begonnen met mijn oude medicijnen. Mijn lichaam had een duidelijk signaal gegeven, dat ik niet kon en mocht negeren.
Fijn om weer terug te zijn!

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Hadden ze bij de fvd niet beter iemand kunnen kiezen die niet zo’n zwaargewicht is uit die partij. Nou loop je de kans dat Pepijn van Houwelingen de mond gesnoerd word. In mijn ogen hadden ze gewoon een anders kunnen kiezen want er zijn er zo’n 6 heel belangrijk, Pepijn van H, Gideon van M , Thierry B , Ralph D, eva V, en Suzanne Kersseboom uit zuid Afrika. Er had zich vast wel 1 tje zich willen opofferen of de kans lopen dat ie een tijd de mond gesnoerd word. Ik snap wel dat als Pepijn van H de mond gesnoerd word het de nodige consequinties en bekendheid geeft. Nou ja, we zien wel.

William
William
1 jaar geleden

Geping pong met corrupte rechters lost niets op…
burgerlijke ongehoorzaamheid wel…
maar het brein van de meeste Nederlanders is vergiftigd door de prik en kunnen ze niet meer logisch denken…
het brainwashen van MSM gaat nonstop door…
de leugens worden net zo lang herhaald totdat de makke schapen het als “WAARHEUD” ervaren
Er gaat pas echt wat veranderen als Baudet premier word

Back to top button
218
0
We lezen graag je reactie!x