Homepagina » Binnenland » Rutte verspreidt leugens over avondklok: ‘Wat u zegt klopt niet’
rutte
Foto: D66 CC BY 3.0

Rutte verspreidt leugens over avondklok: ‘Wat u zegt klopt niet’

Premier Rutte zei woensdag in de Kamer dat de avondklok niet bedoeld is om urgentie aan te wakkeren, maar juist ook om ervoor te zorgen dat de handhaving en naleving van de regels verbetert. De avondklok is daarmee niet disproportioneel, betoogde Rutte.

Hij verwees naar een recente analyse van het Europese RIVM, het ECDC, waaruit blijkt dat een avondklok leidt tot een reproductieverlaging, dus een verlaging van het aantal mensen dat zich beweegt, met 18 procent.

“Wat u zegt klopt niet,” interrumpeerde Wilders. “Uw eigen adviseur, de belangrijkste adviseur, de heer Van Dissel, zei dat het om een hele andere reden was. We hebben al zo veel maatregelen. U heeft er gisteren weer een hele hoop gemaakt. Dus doe het nou gewoon niet.”

Rutte reageerde: “Dan gaan we weer terug naar het punt dat het niet erom gaat de urgentie aan te wakkeren. Dat is ook zeker niet hoe het RIVM het adviseert.”

Dat is disproportioneel!

Kamerlid Fleur Agema (PVV) deelde beelden op social media die laten zien dat het klopt wat Wilders zegt. Van Dissel zei: “We verwachten dat de avondklok nu misschien nog wat kan toevoegen aan dat urgentiegevoel, wat blijkbaar toch gedaald is ten opzichte van eerdere perioden. Daardoor hadden maatregelen uit een eerdere periode niet meer dat gegarandeerde effect waar we op hadden gehoopt.”

“We kunnen toch niet zo’n zware maatregel nemen als een avondklok, die zo’n groot effect heeft op de bewegingsvrijheid van mensen, omdat u daarmee een urgentiegevoel zou willen opwekken?” vroeg Agema.

4.9 32 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
10 maanden geleden

Al zijn er geen of veel minder besmettingen , onze vrijheid moet verdwijnen .Er zullen altijd nieuwe maatregelen worden verzonnen .

Marcel
Marcel
10 maanden geleden

Voer maar in die avondklok. Het is niet te handhaven en als leuke bijkomstigheid ziet men nog sneller in welke kan we op gaan.

Steef
Steef
10 maanden geleden

Toch een verdomd bijdehand virus. Kan klok kijken, nagaan om mensen na 20.00 uur drank drinken of softdrugs gebruiken,je zou er bijna menselijke eigenschappen aan toekennen

H. Vaes
H. Vaes
10 maanden geleden

Rutte liegt overal over.

x

Check Also

de jonge

‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’

Dit kabinet slaat door, gaat veel te ...

agema

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x