Homepagina » Binnenland » Rutte verspreidt leugens over avondklok: ‘Wat u zegt klopt niet’
rutte
Foto: D66 CC BY 3.0

Rutte verspreidt leugens over avondklok: ‘Wat u zegt klopt niet’

Premier Rutte zei woensdag in de Kamer dat de avondklok niet bedoeld is om urgentie aan te wakkeren, maar juist ook om ervoor te zorgen dat de handhaving en naleving van de regels verbetert. De avondklok is daarmee niet disproportioneel, betoogde Rutte.

Hij verwees naar een recente analyse van het Europese RIVM, het ECDC, waaruit blijkt dat een avondklok leidt tot een reproductieverlaging, dus een verlaging van het aantal mensen dat zich beweegt, met 18 procent.

“Wat u zegt klopt niet,” interrumpeerde Wilders. “Uw eigen adviseur, de belangrijkste adviseur, de heer Van Dissel, zei dat het om een hele andere reden was. We hebben al zo veel maatregelen. U heeft er gisteren weer een hele hoop gemaakt. Dus doe het nou gewoon niet.”

Rutte reageerde: “Dan gaan we weer terug naar het punt dat het niet erom gaat de urgentie aan te wakkeren. Dat is ook zeker niet hoe het RIVM het adviseert.”

Dat is disproportioneel!

Kamerlid Fleur Agema (PVV) deelde beelden op social media die laten zien dat het klopt wat Wilders zegt. Van Dissel zei: “We verwachten dat de avondklok nu misschien nog wat kan toevoegen aan dat urgentiegevoel, wat blijkbaar toch gedaald is ten opzichte van eerdere perioden. Daardoor hadden maatregelen uit een eerdere periode niet meer dat gegarandeerde effect waar we op hadden gehoopt.”

“We kunnen toch niet zo’n zware maatregel nemen als een avondklok, die zo’n groot effect heeft op de bewegingsvrijheid van mensen, omdat u daarmee een urgentiegevoel zou willen opwekken?” vroeg Agema.

4.9 32 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
5 maanden geleden

Al zijn er geen of veel minder besmettingen , onze vrijheid moet verdwijnen .Er zullen altijd nieuwe maatregelen worden verzonnen .

Margie
Margie
Reactie op  Jopie
5 maanden geleden

Werkgeversclub VNO-NCW
Komt met een plan…
Massaal testen!!!
Nog meer Covidioten in clubverband

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Voer maar in die avondklok. Het is niet te handhaven en als leuke bijkomstigheid ziet men nog sneller in welke kan we op gaan.

Steef
Steef
5 maanden geleden

Toch een verdomd bijdehand virus. Kan klok kijken, nagaan om mensen na 20.00 uur drank drinken of softdrugs gebruiken,je zou er bijna menselijke eigenschappen aan toekennen

Margie
Margie
Reactie op  Steef
5 maanden geleden

Timetraveller…duikt overal op 🐝
Meervoudige persoonlijkheidsstoornis…

C.C. 380
C.C. 380
Reactie op  Steef
5 maanden geleden

Waarom dacht u dat deze maatregel urgent is? Het kabinet wil rust !!! er is al zoveel verzonnen, de rek raakt uit de hersens van sommige parlementariërs, dat krijg je als je niet gezond eet, gratis op hun werk, weten die veel? Wat zij te eten krijgen is vulling, dat houden hersens niet lang vol, daarvan zien we nu de resultaten. Ook de Jonge krijgt er last van, goed te merken, Tijd om God te raadplegen, ontbreekt, een beetje Salomo’s wijsheid zou goed van pas komen. Bijna zielig als er dan op wordt gerekend dat de zogenaamde geleerde voorlichters het echt weten. Mag je nooit aannemen, eerst controleren. Kun je gewoon voor op cursus gaan bij de belastingdienst(grapje). Waar hebben wij op gestemd? Is iedereen wel gegaan? Heeft men wel goed gelezen wat stemmen betekend? Deze zogenaamd(wisten wij veel?, veel beloven weinig geven)gekozen mensen zijn volledig de weg kwijt en weten niet meer hoe ze zich hier uit moeten liegen. Ik zou bijna medelijden krijgen, niet echt dus. In ieder geval kunnen we hiervan leren, we zien nu bijna dagelijks hoe het werkt, wakker worden!!!

H. Vaes
H. Vaes
5 maanden geleden

Rutte liegt overal over.

You know who.
You know who.
Reactie op  H. Vaes
5 maanden geleden

Hij moet gereset worden.

vladi
vladi
Reactie op  You know who.
5 maanden geleden

hij moet beindigd worden.

fff

Rob
Rob
Reactie op  H. Vaes
5 maanden geleden

Het lijkt er soms op alsof hij een patent op liegen heeft. Hij liegt overal over. Het liegt zelfs over de leugen.

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag
https://wetten.overheid.nl/BWBR0007982/2013-01-01

Lees deze wet maar eens door en de Duitsers hoeven ons land niet eens binnen te vallen om oorlog te creëren.
Artikel 13 is ook een boeiende. De ouderwetse op papier gedrukte ‘s nachts bezorgde verzetskrant gaat nog heel groot worden.
Maar de rest van de artikelen zijn net zo verschrikkelijk.

Ik begin nog beter te begrijpen dat de USA’ers bij hun begin van de LockDown eerst naar de wapenwinkel gingen om flink wat munitie in te slaan.

En dan denkt u wellicht: op 17 maart verkiezingen en dan is Rutte foetsie.
Neen dus, want Bidon in de USA wordt president en zijn slogan was: wij sluiten iedereen op.

Het Nederlandse volk zal met nog grotere getale op dictator Rutte stemmen.

C.C. 380
C.C. 380
Reactie op  ProAsfalt
5 maanden geleden

Kan ik inkomen, hij zal in ieder geval niet zelf zorgen dat de wereldbevolking toeneemt, dat willen ze toch? Wel zo makkelijk, geen slapeloze nachten, geen ouderavonden en vooral geen kinderen achter de broek zitten om huiswerk te maken. Deden zijn ouders ook niet, 7 jaar over een studie die een slimme student fluitend in 3 jaar doet, denk dan vooral niet dat je het beter weet door herhaling want we ervaren hier het resultaat. Ook de heer H.de Jonge, gelukkig is hij niet meer actief in het onderwijs, het zou echt desastreus zijn als kinderen van hem hadden moeten leren zich in de maatschappij te moeten handhaven. Met deze baan weet hij ook geen raad maar gelukkig heeft hij een vrouw, erg veel waard ! Een zacht matje voor de deur kan ook daar uitkomst bieden, kan hij door het keukenraam eten krijgen, als er bij de kamer niets meer was, niemand aansteken en een mondkapje is best lekker warm toch?

Akkafietje
Akkafietje
5 maanden geleden

Afgezien wat de PVV zegt aangaande een versoepeling, lijkt het net alsof zij nog steeds in dit dodelijke virus geloven, welke een bedreiging zou zijn voor onze gezondheid.

Waarom zeggen ze niet direct, stop met die onzin en ga eens zelf kijken hoe vol de IC ligt

Margie
Margie
Reactie op  Akkafietje
5 maanden geleden

HOE je het ook wendt of keert
Overall wordt er om de waarheid heen gedraaid

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Akkafietje
5 maanden geleden

Ik denk dat ze dat heus wel weten maar reken er maar op dat een groot deel van hun stemmers nog niet overtuigd is. Dus spelen ze het spelletje nog maar even mee.

C.C. 380
C.C. 380
Reactie op  Lange Fries
5 maanden geleden

Daarom is het ook zo erg dat hij voorzitter is geworden i.p.v de heer Omtzigt, die ik zeer waardeer, jammer dat deze integere man bij het CDA is, daar stem ik dus nooit meer op sinds mijn jeugd en de ervaringen heb opgedaan dat je er alles voor moet doen maar als de nood aan de man komt, je kan neerstorten, een soort van ieder voor zich en God voor ons allen. Let op deze mensen worden door ons belastinggeld betaald, ze hebben ons nodig, hebben ze vast even niet door. VVD, laat me niet lachen, democratie? weten ze zelf wel wat dat inhoud? Bijna mijn hele leven, ben uit de oorlog, heb ik vrijwilligerswerk gedaan, werd niet betaald, kostte alleen geld, niks mis mee, ook niet aftrekbaar als kosten terwijl die er wel altijd zijn. Is niet anders, heb ik vree mee, nog. De ergernis speelt bij mij dat ik geen pensioen heb, me altijd heb ingezet, sober leef, heb alleen een fiets, die regelmatig wordt gepikt, Rotterdam, kan die fiets niet missen. Kan prima rondkomen maar al die maatregelen kosten ook geld en dat lukt dus even niet. Momenteel maak ik dus geen gebruik meer van het sociale leven, lees veel en stapel mijn hersens vol met kennis, die kan ik dus wel doorgeven via internet maar niet persoonlijk. Jammer, uitzitten is het enige dat overblijft.

Walter
Walter
5 maanden geleden

Je gelooft het niet dat Rutte liegt he !

Just me
Just me
5 maanden geleden

Als er geen TV was of andere soorten kanalen o.i.d dan zou er helemaal geen Pandemie geweest zijn…dan zagen we alleen gezonde mensen rondlopen zonder mondkapjes ,niemand had ooit iets , gemerkt van die zogenaamde pandemie..en de ziekenhuizen deden gewoon wat ze altijd deden .
Die testen slaan nergens op worden puur gebruikt om de boel in een bepaald richting te sturen.laat je gewoon niet testen, angst is een slechte raadmeester, zolang je je goed voelt je smaak en reuk intact is Je geen heftige koorts of ademhalingsproblemen problemen hebt , kun je gewoon met een normale kou/griep uitziek zoals altijd het geval was,lekker in bed kruipen met een hete grog of Kippensoep en een paracetamol.

RealJap
RealJap
Reactie op  Just me
5 maanden geleden

Helemaal eens! Helaas zullen veel mensen nu een smetvrees creëren en elk toekomstig nieuw griepvariant zal als het nieuwe killer-virus worden beschouwd.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Just me
5 maanden geleden

Verlies van smaak en reuk wordt vaak gezien als een teken van Corona, maar in feite toont dit alleen maar een gebrek aan een vitamine of mineraal aan. Ik ben vergeten welk. Het komt nl ook voor bij griep.

Priepje
Priepje
Reactie op  Pieternella
5 maanden geleden

Zink

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Just me
5 maanden geleden

De Pandemie is een reflectie van de negatieve gedachten van Bill and Melinda Gates, Soros, Schwab en de Wereldbank.

Wanneer Biden ook door Soros gesponsord is, zegt dit al genoeg! Mensen wordt wakker!

Smeergeld doet wonderen, maar is tevens de ondergang van de wereld en de mensheid.

jcggroot
jcggroot
Reactie op  serieuze aangelegenheid
5 maanden geleden

Het vervelende is nu dat het natuurlijke afweersysteem van het menselijk lichaam niet meer actief gemaakt wordt.
Bij elke griepgolf, en dat is al sinds de mensheid bestaat, wordt ons afweersysteem versterkt door dat we elkaar te besmetten…hoe mooi is dat..
Door al die onzinnige maatregelen, afstand houden, mondkapjes enz. gebeurd dat niet meer…totdat..ja vul maar in

Ik doenietmeermee
Ik doenietmeermee
Reactie op  Just me
5 maanden geleden

Rutte en de Jonge zijn het niet met je eens 0)-;

C.C. 380
C.C. 380
Reactie op  Just me
5 maanden geleden

Inderdaad, met lekkere verse complete, veel groenten, kippensoep, bevat, buitengewoon belangrijk, het aminozuur carnosine, het komt in ons eigen lichaam voor en het remt de verandering in de celstructuur. Onze grootouders wisten dat al, moet wel toegeven dat er toen nog gewoon groenten uit de groentetuin kwamen en Monsanto er nog niet was, we aten wat het seizoen gaf.

EMBÉ
EMBÉ
5 maanden geleden

Bah wat ben ik toch zat van al die leugens! Zichzelf alleen maar schoon praten en maar erom heen draaien. Geeft geen enkele keer een antwoord op vragen die gesteld worden. En vvd staat hoog op de peilingen? Laat me niet lachen!

Edward
Edward
5 maanden geleden

De Nederlandse regering schendt op grove wijze de Rechten van de Mens, maar
net als de verplichte mondkap zal ook de avondklok geslikt gaan worden door het bange schapenvolk.

x

Check Also

rutte

‘Rutte schiet met een atoombom op kakkerlakken’

Toen premier Mark Rutte het vonnis van ...

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

72
0
We lezen graag je reactie!x