Binnenland

Rutte verspreidt leugens over avondklok: ‘Wat u zegt klopt niet’

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte zei woensdag in de Kamer dat de avondklok niet bedoeld is om urgentie aan te wakkeren, maar juist ook om ervoor te zorgen dat de handhaving en naleving van de regels verbetert. De avondklok is daarmee niet disproportioneel, betoogde Rutte.

Hij verwees naar een recente analyse van het Europese RIVM, het ECDC, waaruit blijkt dat een avondklok leidt tot een reproductieverlaging, dus een verlaging van het aantal mensen dat zich beweegt, met 18 procent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

“Wat u zegt klopt niet,” interrumpeerde Wilders. “Uw eigen adviseur, de belangrijkste adviseur, de heer Van Dissel, zei dat het om een hele andere reden was. We hebben al zo veel maatregelen. U heeft er gisteren weer een hele hoop gemaakt. Dus doe het nou gewoon niet.”

Rutte reageerde: “Dan gaan we weer terug naar het punt dat het niet erom gaat de urgentie aan te wakkeren. Dat is ook zeker niet hoe het RIVM het adviseert.”

Dat is disproportioneel!

Kamerlid Fleur Agema (PVV) deelde beelden op social media die laten zien dat het klopt wat Wilders zegt. Van Dissel zei: “We verwachten dat de avondklok nu misschien nog wat kan toevoegen aan dat urgentiegevoel, wat blijkbaar toch gedaald is ten opzichte van eerdere perioden. Daardoor hadden maatregelen uit een eerdere periode niet meer dat gegarandeerde effect waar we op hadden gehoopt.”

“We kunnen toch niet zo’n zware maatregel nemen als een avondklok, die zo’n groot effect heeft op de bewegingsvrijheid van mensen, omdat u daarmee een urgentiegevoel zou willen opwekken?” vroeg Agema.

4.9 32 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jopie
Jopie
3 jaren geleden

Al zijn er geen of veel minder besmettingen , onze vrijheid moet verdwijnen .Er zullen altijd nieuwe maatregelen worden verzonnen .

Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Voer maar in die avondklok. Het is niet te handhaven en als leuke bijkomstigheid ziet men nog sneller in welke kan we op gaan.

Steef
Steef
3 jaren geleden

Toch een verdomd bijdehand virus. Kan klok kijken, nagaan om mensen na 20.00 uur drank drinken of softdrugs gebruiken,je zou er bijna menselijke eigenschappen aan toekennen

H. Vaes
H. Vaes
3 jaren geleden

Rutte liegt overal over.

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x