Homepagina » Buitenland » ‘Schokkend aantal’ lege coronaziekenhuizen in Groot-Brittannië. Honderden artsen ‘vervelen zich’ en ‘zitten te duimendraaien’
privéziekenhuizen

‘Schokkend aantal’ lege coronaziekenhuizen in Groot-Brittannië. Honderden artsen ‘vervelen zich’ en ‘zitten te duimendraaien’

Privéziekenhuizen die door het Britse gezondheidsinstituut NHS zijn overgenomen om het coronavirus te bestrijden, zijn grotendeels leeg, zo hebben artsen aan The Mail on Sunday laten weten.

Honderden Britse topartsen ‘zitten te duimendraaien’ tijdens de uitbraak. In de tussentijd hadden ze andere patiënten kunnen helpen, die nu risico lopen omdat hun operatie is uitgesteld.

Afgelopen maand zijn in Groot-Brittannië 8000 ziekenhuisbedden in privéziekenhuizen overgenomen door het NHS in de strijd tegen Covid-19.

Schokkend aantal

Een orthopedisch chirurg uit Londen zei zaterdagavond: “We zien een schokkend aantal lege privéziekenhuizen en lege bedden.”

“De meeste daarvan staan stof te vergaren terwijl vele artsen zitten te duimendraaien,” zei hij. “En dit kost het NHS miljoenen.”

“Ik heb 25 patiënten die zo snel mogelijk zware operaties moeten ondergaan,” zei de chirurg. “Eén van hen heeft artritis, huilt het iedere avond uit van de pijn en kan niet slapen.”

Grotendeels leeg

“Ze vroeg me of ik iets kon doen. Ik moest haar zeggen dat ik niets kan doen en adviseerde haar om pijnstillers te nemen.”

Een tweede arts zei dat zijn ziekenhuis ‘aardig leeg is’ en een derde zei dat hij ‘nogal verveeld’ is.

Een vierde arts zei dat privéziekenhuizen in het noorden van Londen ‘grotendeels leeg zijn’.

Tienduizenden

Een maand geleden waarschuwden sommige wetenschappers dat er iedere dag tienduizenden mensen zouden overlijden en dat ‘we ieder beademingsapparaat en ic-bed nodig hebben’.

Eén arts zei daarnaast dat er nu meer mensen dreigen te sterven aan de gevolgen van kanker en hartziekte.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. En zo is het bijna overal. De grote ramp die weer voorspeld is op basis van de zogenaamde computermodellen komt voor de zoveelste keer niet uit, net als met de dramatische zeespiegelstijging die eveneens niet kwam. Computermodellen zijn er alleen om mensen angst aan te jagen, meer niet . Raar dat ze er steeds weer mee wegkomen.

  23 likes
 2. Mijn vriendin wetkt in een groot ziekenhuis in belgië en dezelfde situatie. Wachten op godot die niet komt.

  22 likes
  • Hier in den Bosch hetzelfde, voor de buitenwereld patiënten verplaatsen met trauma helikopters, terwijl er maar 15 patiënten op de ic liggen waarvan 8 zonder corona, de rest van de afdelingen hebben de afgelopen tijd niet meer dan 50 patiënten getelt. Gelukkig deden ze nog wel aan accute zorg maar mensen die ook hulp nodig hadden of hebben werden afgebeld. Ik snap al die heisa niet, mijn vrouw werkt hier in het ziekenhuis en heeft me met foto’s de aantallen laten zien daarom ben ik zo verbaasd.

   10 likes
 3. Vroeger had ik een collega die in geval van een bijzonderheid altijd riep “dat moet je ruim zien”. In dit geval wel heel erg toepasselijk. Vanavond horen we op tv waarschijnlijk weer dat we “Dwarsdenkers” zijn. “Wat moeten we daar eigenlijk mee”? Nee, dan kun je je beter zonder zelf na te denken en op zoek gaan naar wat er ECHT aan de hand is laten koeioneren. Ik heb heel erg te doen met al die oudjes die hun kinderen en kleinkinderen niet meer mogen zien om maar “wat” te noemen. Of al die ondernemers. Ook als je wel in de omstandigheid verkeert een tegemoetkoming van de overheid te krijgen maar genoegen moet nemen met niet meer dan een fooi, dan ben je zwaar de pineut. Nog los van het feit dat een ondernemer wil ondernemen. Maar wellicht is het ergste nog, er zijn echt mensen die denken dat alles binnenkort weer ‘normaal’ is. De lieden die nu niet bepaald het beste met ons voor hebben laten zich denk ik het best omschrijven als het schuim der natie.

  18 likes
  • Jan, het is ook treurig dat diezelfde bejaarden je ook nog niet voor vol aanzien, en sowieso
   niet begrijpen, als je het hun zou vertellen wat er eigenlijk gaande is.
   Haast iedereen in mijn omgeving is in de ban van de corona hype en de regels die ze trouw
   volgen. Ik zeg hier niet dat er geen virus in omloop is, maar de bedoeling je weet wel.

   6 likes
  • Wees maar gerust dat die oudjes het heel moeilijk hebben, besmet al dan niet, het duurt ze allemaal veel te lang.
   Er is geen normale routine meer, meestal moeten ze nu op hun kamer blijven al is er wel nog raam bezoek en telefoneren mogelijk.
   Voor de besmette mensen is het nog erger, geen raam bezoek, moeten dus heel de dag in hun kamer blijven.

   Zelfs veel personeel zitten op het einde van hun latijn, maar ik kan je verzekeren, dat de oudjes ondanks alles de best mogelijk verzorging krijgen.
   Zelf ga ik een paar keer per dag de kamers eens af, om een praatje te slaan, doet die mensen echt goed en dan kunnen ze ook eens hun hart luchten.

   2 likes
   • Zou je nou echt de bejaarden kunnen verplichten om in hun kamer te blijven? Vraag ik me af…

    2 likes
    • Ja….word trouwens door de overheid opgelegd, ze noemen dat isoleren!!

     En ik kan je verzekeren, dat is hart verscheurend, maar tezelfdertijd is het ook voor hun eigen goed…het is een dubbel gevoel zeg maar.
     De niet besmette mogen nu terug samen eten en de kamer verlaten, mits de nodige afstand te bewaren.
     Voor de besmette, geen, milde en of zwaar symptomen, moeten op de kamer blijven.

     0 likes
 4. 100% mee eens.

  14 likes
 5. als dit tranen dal voorbij , hoop ik (als ik het nog meemaak) dat de wereldbevolking erachter komt hij ze zijn genaaid.

  14 likes
 6. Balkenende en Rutte hebben Nederland kapot bezuinigd.
  Neem dit lijstje eens tot je.

  Nederland heeft standaard 1150 IC bedden.
  Duitsland heeft standaard 25000 IC bedden.
  Belgie heeft standaard 1900 IC bedden.

  6 likes
 7. dan kunnen ze denk ik een ander cruciaal beroep gaan uit oefenen.vakkenvullen

  6 likes
 8. Waarom laten die artsen zich niet horen via de msm? Lijkt me niet dat ze die allemaal kunnen weren

  5 likes
 9. Trouwens, nog even dit.
  Reken er maar op dat er versoepeling aangekondigd wordt vanavond want het is tenslotte over 2 dagen Ramadan, en aangezien de regering als de dood is voor de Islam, gaan ze om deze reden de boel weer los gooien.
  Tenslotte is de Islam de baas in Nederland…

  4 likes
 10. De overheid maakt alles kapot wat je lief is.
  Helaas is de gemiddelde jandoedel op straat er nog steeds van overtuigd ” dat we het toch maar goed hebben”

  3 likes
 11. De angsthazen haal je tegenwoordig er meteen tussen uit, die lopen met mondkapjes rond en kijken schichtig om zich heen als of ze op een mijnenveld lopen.
  Het “gewone” volk moet ook niets weten van eventuele complottheorieën want dat kan hun kippenbrein niet aan en worden zelfs agressief als je er over durft te speculeren
  Rutte wordt straks juist door deze “heldere” slaafse geesten herkozen en dan kan ons land helemaal rekenen op een totale lockdown van alle vrijheden.

  2 likes
  • tegenwoordig is de analyse maken makkelijk.
   maar oplossingen?
   het zal steeds zichtbaarder worden en steeds makkelijker om te doorzien.

   de vraag is….hoe gaan wij een collectief vormen??
   hoe gaan wij ons verzetten??

   fff

   0 likes
 12. @Karel

  Je hebt een scherp en helder verstand en verwoordt het exact voor wat het is. Jammer dat Nederland is vergeven van de angstige leeghoofden, wellicht hebben kippen meer verstand.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

‘Artsen en verpleegkundigen hebben patiënten en zichzelf VERRADEN’

Steeds meer artsen en verpleegkundigen worden wakker ...

vaccinatiepaspoort

Nederlandse huisarts pleit voor vaccinatiepaspoort: ‘Enge dingen’

Recentelijk zei miljardair Bill Gates op microblogsite ...