Buitenland

Duitse professor: ‘Lockdown volstrekt onnodig’. Deze grafiek zegt alles

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De lockdown heeft geen zin gehad. Dat zei professor Stefan Homburg van de Leibniz-Universiteit Hannover in een interview met Punkt.Preradovic.

Dr. Homburg zegt dat de lockdown geen enkel effect heeft gehad op de verspreiding van het coronavirus. Het reproductiegetal was voor de lockdown al gedaald tot 1, wat betekent dat één persoon gemiddeld nog maar één andere persoon besmet.

De prominente professor, voormalig adviseur van oud-bondskanselier Gerhard Schröder, verwees naar een grafiek van het Robert Koch Instituut (RKI) die op 15 april is gepubliceerd.

Onnodig

De grafiek laat zien dat het reproductiegetal tot 10 maart steeg en vervolgens terugzakte. Op 21 maart dook het reproductiegetal onder 1.

Pas op 23 maart stelde de Duitse overheid een lockdown in. De grafiek toont dat deze lockdown geen effect heeft gehad op het reproductiegetal.

“Het reproductiegetal is sinds het begin van de lockdown niet gedaald,” zei professor Homburg.

“We kunnen dus zeggen dat de lockdown onnodig was omdat het getal lager was dan 1 en dat de lockdown geen zin heeft gehad omdat het getal naderhand niet is gedaald.”

lockdown
Foto: Reproductiegetal van het coronavirus per dag (Bron: Robert Koch Instituut)
Enorme economische schade

Dr. Homburg zei verder dat de shutdown heeft geleid tot ‘enorme economische schade’.

Hij begrijpt niet waarom de lockdown nog niet is opgeheven, aangezien het reproductiegetal momenteel 0,7 bedraagt.

Homburg herinnerde daarnaast aan de eerdere voorspellingen van het RKI, dat op 20 maart zei dat er 300.000 tot 1,5 miljoen doden zouden vallen. De teller staat op dit moment op iets meer dan 4600.

“De verschrikkelijke epidemie waar men voor waarschuwde, zal uitblijven,” benadrukte hij.

Onnodig geruïneerd

“Het is ongelooflijk dat de overheid zich zo heeft laten misleiden.”

“De schade is onvoorstelbaar. Mensen en bedrijven zijn onnodig geruïneerd.”

Homburg merkte op dat Duitse politici zoals Angela Merkel in de media worden neergezet als bekwame crisismanagers en er dientengevolge goed voorstaan in de peilingen.

Zolang dit niet verandert, is er voor politici geen reden om de coronamaatregelen af te zwakken, zei hij.

[Punkt.PRERADOVIC]

3 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
2 jaren geleden

Lees dat er veel demente bejaarden(gesloten afdeling) zijn gestorven. Waaraan zijn die dan gestorven? Ik weet, dat er in een bejaarden/verzorgingstehuis veel vrijwilligers werken/werkten. Die ook deze mensen eten gaven en een beetje liefde. Als je weet dat het personeel het sowieso niet alleen afkon voor het “virus”, dan kun je toch ook wel inzien wat er gebeurt als die vrijwilligers weg zijn gevallen? Plus, dat familie ook niet meer mag komen.
De hele zorgsector liep al op hun tenen voor deze viruscrisis!
Dus we zitten binnen om mensen te redden en ondertussen sterven er veel mensen door ondervoeding/eenzaamheid enz.
Hoe langer we in de lockdown zitten, hoe meer problemen er komen en zullen er dus meer mensen sterven wereldwijd aan de maatregelingen, dan aan het virus. Denk bv aan arme landen, mensen die afhankelijk zijn van toerisme enz. Mensen zullen elkaar gaan afslachten voor eten ipv van elkaar helpen, als dit nog langer gaat duren. Ook hier.

Philip
Philip
2 jaren geleden

Politici gaan nu nog meer gaan besparen (niet op zich zelf natuurlijk) nog meer taksen en belastingen, nog langer moeten blijven werken, want er is nu weer een schuld van triljarden Euro’s, eentje die nooit meer kan afgelost/opgelost worden.

Schaapjes, vroeg of laat gaan jullie zich mogen verantwoorden naar je kinderen/kleinkinderen toe, waarom men nu zo dom is geweest om hele sectoren lam te leggen, nog meer rechten en privacy hebben opgegeven, het recht op staken en betogen en dat allemaal onder het mom van….

2020 gaat in de geschiedenisboeken staan als het jaar van de totale wereldse omzwaai, van een vrije (tamelijk) wereld, vrij sociale wereld, naar een antisociale wereld en een blijf in je kot wereld!!
De politie staat is nu een feit….shame on you!!

Henk
Henk
2 jaren geleden

Ja moeilijk . Is de grafiek 100% uit betrouwbare bron dan heeft die professor wel een punt uiteraard . Ik vind het zeer moeilijk om erover te oordelen simpelweg geen ervaring mee .

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Is er niemand in Nederland die Mark Rutte keihard en voor de lopende camera’s wil confronteren met de cijfers en de feiten.
Want Mark Rutte speelt een spel waarvan met name de kleine ondernemers en de ZZP-ers de dupe zijn.
Waar is onze volksvertegenwoordiging ? ? ?
Wanneer zij niet spreken zijn zij net zo schuldig als Mark Rutte, en verdienen berecht te worden.
Allemaal ! Geen uitzonderingen.
Zij kunnen spreken, maar houden hun mond.
Misdadig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x