Gezondheid

Schokkend: Zo ziet een Happy Meal van de McDonald’s er na 6 jaar uit

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse Jennifer Lovdahl wilde testen hoeveel conserveermiddelen er in de frietjes en kipnuggets van McDonald’s zitten. Zes jaar lang bewaarde ze een Happy Meal op haar kantoor. Deze week plaatste ze een foto van het experiment op Facebook, die al bijna een kwart miljoen keer gedeeld is.

De snacks zien er na 2190 dagen nog bijna net zo uit als op de dag van de aankoop. “De inhoud was absoluut niet verrot, verteerd of uit elkaar gevallen,” schrijft de gezondheidsspecialiste. “Wel rook alles een beetje naar karton.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Over het experiment zegt ze: “Dit toont aan hoe ongezond dit eten is. Er zitten veel chemicaliën in. Kies voor echte voeding. Appels, bananen, wortels en selderij zijn veel beter.” Het aankoopbonnetje uit 2010 zit nog aan de doos vastgeniet.

De fastfoodreus raakte vorig jaar in opspraak toen bekend werd dat in de frietjes van McDonald’s liefst 14 ingrediënten zitten. Eén daarvan is polydimethylsiloxaan (E900), een soort silicone die ook wordt gebruikt in borstimplantaten, speelgoedblubber en cosmetica. De stof werkt ook goed tegen hoofdluis. Een ander ingrediënt is tert-butylhydrochinon (E319), een op petroleum gebaseerde chemische stof die de houdbaarheid verlengt en verkleuring en bederf tegengaat.

Eerder werden op sociale media ook al foto’s geplaatst van hamburgers die na jaren nog niet bedorven waren. McDonald’s zei toen: “Om eten te laten bederven zijn speciale omstandigheden noodzakelijk. Zo is er vocht nodig. Zonder voldoende vocht kunnen bacteriën en schimmels niet groeien en zal het eten niet vergaan.”

It’s been 6 years since I bought this “Happy Meal” at McDonald’s. It’s been sitting at our office this whole time and…

Geplaatst door Jennifer Lovdahl op woensdag 3 februari 2016

[RTL Nieuws, AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jippiiieeee!!!
jippiiieeee!!!
8 jaren geleden

Het eten blijft zo goed als onveranderd en goed uit zien, door al die E-nummers enz. toevoegingen…?
dus daarom zien mensen er veel jonger uit dan vroeger… ;-D

Axmann
Axmann
8 jaren geleden

Iedereen zeurt maar over McDonalds, maar zie het eens van de positieve kant: als je maar vaak genoeg eet bij McDonalds blijf jezelf er óók nog goed uitzien, na vele jaren.

Armonicus
Armonicus
8 jaren geleden

Voedsel wat schimmels en insecten laten liggen, mag je geen voedsel meer noemen. Zo te zien, zijn de schimmels al aan de kassabon begonnen, omdat die wel voedingswaarde bevat!

Paul
Paul
8 jaren geleden

Zo verwonderlijk vind ik dit niet, er zijn genoeg levensmiddelen zonder conserveringsmiddelen die, mits juist verpakt en bewaard, vele jaren houdbaar zijn.
De mens heeft altijd veel moeite gedaan om levensmiddelen te conserveren, juist omdat er in de winter in de natuur geen vers voedsel is.

Voorbeelden:
Pasta (noedels)
Droogworst
Ingemaakt fruit/groente
Gedroogd fruit/groente
Knäckerbröt/Beschuit/Melba toast

Dus ik sta er absoluut niet van te kijken dat die uitgedroogde frietjes en nuggets er nog “goed” uitzien en heeft niks met conserveringsmiddelen te maken.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x