Wereld

Massale acties Occupy-beweging vandaag

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Occupy-beweging, die op veel plaatsen ter wereld de winter goed is doorgekomen en strijdt tegen het corrupte bankwezen, kondigt voor 1 mei wereldwijde betogingen en acties aan.

Op haar website occupywallst.org roepen de organisatoren de Amerikanen op om op 1 mei massaal te gaan staken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De huidige crisis is veroorzaakt door egoïsme en hebzucht. Oneerlijke handel en ondoorzichtige financiële transacties zijn de regel, aldus Occupy Amsterdam op haar website. De bonuscultuur is volledig uit de hand gelopen. De omzetten rijzen de pan uit in de luxe-industrie terwijl miljarden mensen verhongeren en miljoenen geen toegang hebben tot drinkwater.

Dag van de Arbeid

Drastische bezuinigingen hebben tot doel om de banken overeind te houden. De oorzaken van de crisis worden niet aangepakt en daarom vindt de beweging het tijd voor actie.

De Dag van de Arbeid wordt in de Verenigde Staten niet gevierd. Occupy Wall Street roept namelijk op tot een dag zonder de 99 procent, waarbij wordt gerefereerd aan de slogan waar de 1 procent rijksten tegenover de rest van de bevolking staat.

Brussel

In de Verenigde Staten zijn tientallen manifestaties aangekondigd. In New York zal op diverse plaatsen worden geprotesteerd bij banken, kantoren van mediabedrijven en openbare gebouwen. In de namiddag vertrekt een mars vanuit het hart van Manhattan.

Volgens de website van de Occupy-beweging zullen er ook betogingen zijn in Canada, Zuid-Korea, Spanje, Nederland en België. De demonstratie in Brussel vertrekt om 13.00 uur en gaat van het Noordstation naar het Rouppeplein. Bovendien willen de Occupy’ers en de Indignados op 12 mei in Brussel betogen.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x