Homepagina » Mens en Dier » Leven van dolfijnen en walvissen lijkt op dat van mensen. Ontdek hier wat ze allemaal kunnen
Leven van dolfijnen en walvissen lijkt op dat van mensen. Ontdek hier wat ze allemaal kunnen

Leven van dolfijnen en walvissen lijkt op dat van mensen. Ontdek hier wat ze allemaal kunnen

Hoe groter het brein van dolfijnen en walvissen, hoe meer hun gedrag op dat van mensen lijkt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

Onderzoekers van onder meer de Universiteit van Manchester vergeleken het gedrag van 90 verschillende soorten walvissen en dolfijnen.

Ze laten zien dat menselijk gedrag vaker voorkomt bij dolfijnsoorten die een relatief groot brein hebben.

Praten tegen elkaar

Ze leven in hechte groepen, hebben complexe relaties, praten tegen elkaar en hebben regionale dialecten, net zoals mensen.

Orka’s blijken elkaar bij naam te noemen, potvissen gebruiken diverse dialecten en dolfijnen gebruiken eenvoudige werktuigen.

De theorie dat een wezen intelligenter wordt door in grote, complexe sociale groepen te leven lijkt dus ook van toepassing te zijn op walvissen en dolfijnen.

Roddelden

De wetenschappers zagen hoe dolfijnen met bultruggen speelden en gepersonaliseerde fluittonen hadden voor dolfijnen die er niet waren, wat erop kan duiden dat ze roddelden.

Meer onderzoek moet duidelijkheid geven over dit interessante fenomeen.

“Studies naar zeezoogdieren zijn moeilijk en erg ondergefinancierd,” zei Michael Muthukrishna. “Daarom is er nog zoveel dat we niet weten over deze fascinerende dieren.”

Dezelfde patronen

“Onze breinen zijn qua structuur totaal verschillend, maar ze hebben geleid tot dezelfde patronen in gedrag,” zei onderzoeker Luke Rendell.

Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Ecology & Evolution.

[De Morgen]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
math
math
3 jaren geleden

Er zijn zelfs dolfijngroepen die met een giftige kogelvis spelen . zij doen dit d.m.v. de kogelvis beurtelings enkele seconden in de bek te nemen. Daardoor krijgen ze een kleine dosis gif in hun lichaam en raken gedrogeerd. Hun gedrag is hierna een lange duur zeer speels en harmonisch en een collectief slaapje is meestal het einde. Net als een groep mensen die relax een joint roken en doorgeven. Mooi toch.

Max Fisser
Max Fisser
3 jaren geleden

Ze ijken inderdaad op mensen, en niet alleen de dolfijnen en walvissen. Ik hoorde onlangs mijn blackmollies en neontetra’s een verhitte discussie voeren over genderneutraliteit in mijn aquarium. De guppen hielden zich afzijdig.

JustBe
JustBe
3 jaren geleden

Bashar (gechannelde informatie) bevestigt dit ook. Walvissen en dolfijnen kunnen gehele fantasien naar elkaar toezenden. Iets dat wij mensen veelal niet bewust ontvangen. De aliens van onze eigen planeet! Terwijl veel ‘UFO’s’ weer wel veel meer op ons lijken.

Tis zelfs zo dat walvissen en dolfijnen van alles kunnen vertellen over de oceanen. Vermoedelijk hebben ze heel veel informatie ingewonnen met gechannelde processen. Schijnt dat dat soort communicatie in water ook beter werkt.

x

Check Also

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x