Great ResetMens en Dier

‘Schwab ziet de mensheid als een kudde schapen die binnen de omheining moet blijven’

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!

In zijn boek ‘Stakeholder Capitalism. A Global Economy that Works for Progress, People and Planet’ spreekt Klaus Schwab vol lof over BlackRock-baas Larry Fink, die in het bestuur van het World Economic Forum zetelt.

Fink verklaarde op een bijeenkomst van 2020 dat ‘elke regering, elk bedrijf en elke aandeelhouder de klimaatverandering moet aanpakken’ en dat ‘aandelen en obligaties van bedrijven die meer dan 25 procent van hun inkomsten uit de productie van kolen halen, verwijderd moeten worden uit de portefeuillies’, aldus Schwab.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Fink had in 2018 in zijn jaarlijkse brief al gesteld dat bedrijven ook een sociale plicht te vervullen hebben: elk bedrijf moet ‘een positieve bijdrage leveren aan de samenleving’.

Woorden zijn geen daden

Schwab schetst in het boek een idealistische toekomstdroom. “Tegen de achtergrond van wat we intussen weten over de plannen van het World Economic Forum om niet minder dan een wereldheerschappij te vestigen, klinkt dit pleidooi voor een superhumane wereld met aandacht voor alle mensen, voor het milieu, voor vrijheid en gelijke rechten, enigszins verdacht. Zou Schwab dat nu echt menen?” vraagt emeritus professor Philip Vermoortel zich af.

Woorden zijn geen daden. Nadat Fink zijn hierboven vermelde bedrijfsplannen bekendgemaakt had, kreeg hij van milieugroeperingen in 2019 al te horen dat zijn BlackRock gewoon verder investeerde in sectoren zoals fossiele brandstoffen.

Hij bewees slechts lippendienst aan de ESG-doelen. In 2020 maakte de Financial Times bekend dat BlackRock tegen resoluties had gestemd waarin Woodside Energy en Santos werden opgeroepen om hun doelstellingen in lijn te brengen met de Overeenkomst van Parijs van 12 december 2015, die de wereldwijde temperatuurstijging wil beperken.

Schwab handelt in frasen

Eenzelfde hypocrisie merken we bij Schwab, aldus Vermoortel. Hij schrijft in zijn boek dat de events die zijn WEF organiseert steeds groener worden. Bijvoorbeeld door de deelnemers ertoe aan te sporen om per trein te komen.

“Nu weet intussen ieder van ons dat er voor de circa 2500 deelnemers aan de WEF-bijeenkomst van januari 2023 minstens vijfhonderd privéjets en tweehonderd helikopters ingezet zijn, met als resultaat een CO2-uitstoot van 9700 ton. Dat staat gelijk aan de uitstoot van 35.000 auto’s die van Parijs naar Davos en terugrijden,” merkt Vermoortel op.

Hij concludeert dat Schwab handelt in frasen.

Schaapskooi

Professor Adrienne Sörbom van de Universiteit van Stockholm noemde het ‘georganiseerde hypocrisie’ en bestempelde de aanpak van het WEF als ‘intransparant en ondemocratisch’.

Vermoortel: “Niet te verwonderen dus dat ook ons boek het niet nauw neemt met de waarheid en met een grove kwast door de geschiedenis heen borstelt.”

Schwab doet alsof hij de teloorgang van de democratie betreurt, terwijl hij uitgerekend daarvan droomt en volop bezig is met de implementatie ervan. Zo verwijt hij de leidende klasse in zijn boek dat die er niet in geslaagd is om kritische burgers terug te drijven into the fold. ‘Fold’ is ‘kudde’, maar betekent ook ‘schaapskooi’.

“Schwab ziet de mensheid dus als een kudde schapen die binnen de omheining moet blijven,” stelt Vermoortel vast.

Lees hier de hele boekbespreking.

4.8 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

102 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gianni Versast ie
Gianni Versast ie
7 maanden geleden

Kijk, daar schijnt de maan weer. En het praat en kan bevelen geven… spijtig, ben geen kuddebeest

Dwarsje
Dwarsje
7 maanden geleden

Het wordt tijd dat ze die Schwab zelf snel in een kooitje duwen samen met al die hotometoten die hun land hebben verraden.

salvar
salvar
7 maanden geleden

je drukt het nog zwak uit.

Andrea
Andrea
7 maanden geleden

Niet alleen binnen de omheining
Maar ook als het effen kan naar het slachthuis
Eigenlijk is het boek een vervolg op mein kampf(verder uitwerken,uitwijden voor de toekomst)

Back to top button
102
0
We lezen graag je reactie!x