Homepagina » Gezondheid » Volgens ‘factcheckers’ is het coronavaccin geen gentherapie. Dit zeggen de artsen
coronavaccin
Foto: Coronavaccin van Pfizer (Governo do Estado de São Paulo CC BY 2.0)

Volgens ‘factcheckers’ is het coronavaccin geen gentherapie. Dit zeggen de artsen

Er woedt al enige tijd een felle discussie over de vraag of het coronavaccin – en dan met name het mRNA-vaccin – gentherapie is. Telegraaf-verslaggever Wierd Duk deelde op Twitter een artikel van een ‘factchecker’ waarin wordt beweerd dat ‘een mRNA-vaccin geen gentherapie is’.

Huisarts Els van Veen wijst erop dat in de Staatscourant in maart 2020 al sprake was van gentherapie in verband met het bestrijden van Covid-19. “Opmerkelijk.” Ze licht toe dat mRNA- en DNA-vaccins ‘in wezen een vorm van gentherapie zijn’.

“Dit was vijf dagen na de eerste persconferentie. En toen artsen zoals ik de vaccins een vorm van gentherapie noemden, 10 maanden later, werden we verketterd als complotdenkers,” verzucht Van Veen.

Dat baart me zorgen

Ook huisarts Berber Pieksma verklaarde dat de coronavaccins een vorm van gentherapie zijn. “De protocollen maakten het onder andere mogelijk dat de vaccinaties zo snel doorgevoerd konden worden. Dat baart me zorgen, omdat het feitelijk geen vaccinaties zijn, maar er sprake is van gentherapie,” zei ze begin dit jaar bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie.

De Canadese arts Charles Hoffe zei daarnaast in gesprek met politicus Laura-Lynn Tyler Thompson: “Je kunt dit geen vaccin noemen, want het is geen vaccin. Het is gentherapie. Dit is een experiment en we hebben geen idee wat er gaat gebeuren.”

Vaccinmakers financieren de factcheckers

En dan nog even over die zogenaamde ‘factcheckers’ waar Duk naar verwees. FactCheck.org, een ‘factchecker’ die wordt ingezet om ‘desinformatie’ over vaccins te bestrijden, wordt indirect gefinancierd door Johnson & Johnson, de maker van het coronavaccin van Janssen.

FactCheck.org, dat ‘onafhankelijk’ beweert te zijn, wordt gefinancierd door de Robert Wood Johnson Foundation, een organisatie die voor meer dan 1,8 miljard dollar aan aandelen in Johnson & Johnson bezit, en wordt gerund door Richard Besser, een voormalig directeur van het CDC, het Amerikaanse RIVM.

Onder andere Michael Rectenwald, die tussen 2008 en 2019 als professor verbonden was aan de New York University, waarschuwt dat de vaccinmakers factcheckers financieren. Hij sprak in gesprek met RT UK van een ‘samenzwering’.

4.6 91 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
6 maanden geleden

Als t nu wel of niet gentherapie is mensen worden er ziek van of gaan er dood aan Dus niet nemen een VACCIN met gif als je jou hersens gebruikt😤 Dit hele zaakje stinkt na corrupte criminelen die de great reset aanhangen Geef jij je leven op je doet t voor elkaar😡Ik niet in ieder geval Laat je niet kisten❤️

Takeshi Kovac
Takeshi Kovac
6 maanden geleden

Wanneer worden de “factchekers” gefacktchekt? Ook deze mensen die zich hiervoor lenen moeten worden berecht en opgesloten…

Jap
Jap
6 maanden geleden

factcheckers = propaganda

Annette
Annette
6 maanden geleden

Het is één grote beerput! Die Factcheck.org. claimt onafhankelijk te zijn, maar is het overduidelijk niet. En zo wordt er maar dagelijks de grootste leugens over ons uitgestrooid. Naast het Nieuwe Normaal hebben wij nu te maken met de Nieuwe Waarheid. Kun je zelf invullen wat er “waar” is. Het wordt absoluut een race tegen de tijd, maar ik heb toch duidelijk het idee dat steeds meer mensen niet meer in de leugens van Mark Rutte, Hugo de Jonge, Sigrid Kaag, Marion Koopmans en meer van dat gespuis trappen.
Iedereen die ook maar een kleine beetje hersenen heeft, weet natuurlijk al lang dat het hier niet om een vaccin gaat, maar om gentherapie. Ze hebben alleen heel sneaky de naam vaccin gegeven, want dat klinkt hartstikke vertrouwd.

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

70
0
We lezen graag je reactie!x