Buitenland

Volgens de media maakt Rusland zich op voor grootschalige oorlog met NAVO, zo zit het echt

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Er zijn volgens de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW) nieuwe aanwijzingen die doen vermoeden dat Rusland zich aan het voorbereiden is op een grootschalig conventioneel conflict met de NAVO, riepen de Nederlandse media donderdag in koor.

“Niet op korte termijn, maar waarschijnlijk wel op een kortere termijn dan wat sommige westerse analisten aanvankelijk hebben gezegd,” citeerden ze de denktank.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Maakt Rusland zich op voor een grootschalige oorlog met de NAVO? “Klinkklare nonsens natuurlijk, maar als je van sensatie houdt, of de oorlogswaanzin nog verder wil opstoken, dan bekt zo’n kop wel lekker,” schrijft journalist David Boerstra.

Absurde bewering

Journalist Thomas Fazi heeft het onderzoek van de denktank gelezen en verbaast zich over de berichtgeving in de media. Hij laat geen spaan heel van het ‘rapport’: “Er staat letterlijk niets in wat suggereert dat Rusland van plan is de NAVO aan te vallen, behalve absurde gevolgtrekkingen […] en ongefundeerde beweringen van twee NAVO-leden.

Natuurlijk bereidt Rusland zich ‘voor op een grootschalig conventioneel conflict met de NAVO’, gezien het feit dat NAVO-leden bezig zijn met massale militaire escalatie tegen Rusland en doelbewust omstandigheden creëren die onvermijdelijk zullen leiden tot een conflict met Rusland, zoals ze deden in Oekraïne, maar dan op conventionele schaal, aldus Fazi.

Het onderzoek maakt volgens hem duidelijk deel uit van een massale westerse propagandacampagne die erop gericht is de bevolking van de NAVO-landen ervan te overtuigen dat Rusland van plan is om Europa binnenkort binnen te vallen – een absurde bewering – om een onbeperkte militaire opbouw […] en de bredere militarisering van samenlevingen […] te rechtvaardigen.

Victoria Nuland

Het is niet verrassend dat het ISW voorop loopt in deze propagandacampagne. Voorzitter en oprichter is Kimberly Kagan, die getrouwd is met Frederick Kagan, een bekende neoconservatief.

Diens broer Robert richtte in de jaren negentig samen met William Kristol – die in het bestuur van het ISW zit – het Project for the New American Century (PNAC) op, een neoconservatieve denktank die een sleutelrol speelde in de aanloop naar de inval in Irak door de regering-Bush.

Robert Kagan is de man van afzwaaiend staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland, die een cruciale rol speelde bij de door de VS gesteunde staatsgreep in Oekraïne in 2014.

Oorlogshaviken

Door de jaren heen is het ISW gesteund door grote wapenfabrikanten als General Dynamics en Raytheon, maar ook Microsoft. Fazi wijst er verder op dat de denktank wordt bemand door oorlogshaviken.

“Als het aankomt op hun ‘analyses’, weet dan dat je propaganda leest die gericht is op het bevorderen van de imperiale belangen van de VS, benadrukt de journalist.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Baardstaart
Baardstaart
2 maanden geleden

Kortom men is hier in het westen de schaamte voorbij om de oorlog in de Oekraine alleen maar te verdedigen en men komt met steeds ergere rethoriek.

H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
2 maanden geleden

Wat het westen uitkraamt is allemaal boelshit. Zij zullen en durfen nooit rechtstreeks Rusland aan te vallen. Alleen al omdat ze bang zijn dat het anders nucleair wordt.

theo
theo
2 maanden geleden

tja telenazi was het destijds toch al….

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 maanden geleden

Tamelijk doorzichtig. Eerst beweren dat Rusland maar een hele beperkte economie heeft en dan zeggen dat diezelfde economie in staat is om het tegen een economische grootmacht op te nemen.
Dat rijmt niet makkelijk met het feit dat wapentuig nogal duur is.

Of liegen ze ook over de vermeende economie van Rusland?

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x