Buitenaards

SETI-project Londen: Het meisje van Mars

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het was een unieke boodschap in de geschiedenis van de telegrafie. Opesti nipitia secomba. Deze woorden, geschreven in het Martiaans, werden op 27 oktober 1926 vanuit Londen verstuurd naar de rode planeet. Dr. Hugh Mansfield Robinson probeerde contact te leggen met een twee meter lang Martiaans meisje genaamd Oomaruru, waarmee hij telepathisch contact zou hebben.

Dr. Robinson was niet alleen een ambtenaar en doctor in de rechten, maar beweerde ook een interplanetair medium te zijn. Hij hoorde in 1918 voor het eerst over de Martianen en zou met zijn astrale lichaam diverse malen een bezoek hebben gebracht aan Mars. Hij beschreef een planeet die wordt bewoond door mannen met een lengte tot 2,4 meter lang en vrouwen die ongeveer 1 meter 80 zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens dr. Robinson hebben de Martianen grote oren, veel haar en een Chinees uiterlijk. Het zouden religieuze wezens zijn die beschikken over grote luchtvaartuigen. Elektriciteit wekken ze op via kanalen en watervallen in de bergen. Ze hebben buitengewoon veel kennis over draadloze technologie, aldus de doctor.

Hij sprak ook over hun samenleving: stakingen kwamen niet voor, de bevolking leefde niet langer in steden en er was een lagere kaste die niet intelligent is. Robinson beweerde regelmatig telepathisch contact te hebben met Oomaruru, een meisje van Mars. Met haar hulp hoopte Robinson de wereld te overtuigen van zijn interplanetaire contact.

In 1926 stond Mars bijna 13 miljoen kilometer dichter bij de aarde dan normaal. Overal ter wereld stelden astronomen hun telescopen op. Robinson ging naar het postkantoor en gaf de telegrafist een brief met een mysterieuze tekst in het Martiaans. Opesti nipitia secomba. Het bericht werd de ruimte in gestuurd op een golflengte van 18.240 meter. Vervolgens werd gewacht op een antwoord van de Martianen. Robinson betaalde 18 pence per woord.

Een dag later kreeg Robinson het bericht dat er geen antwoord was gekomen van de rode planeet. Twee jaar later probeerde hij het opnieuw. Dit keer was de boodschap ‘Mar la oi da earth. Com ga Mar’ (liefs aan Mars van de aarde. God is liefde). Opnieuw werd geen signaal opgevangen. Robinson vertelde de pers: “Ik krijg van mijn telepathische vrienden op Mars te horen dat ze ons bericht niet hebben ontvangen dankzij de ijle atmosfeer.”

De internationale media staken de draak met Robinson. Hij beweerde ook een opname te hebben van het volkslied van Mars. Het lied, doorgegeven door Oomaruru, zou zijn opgevangen door de vrouw van een pastoor uit Londen. Helaas is het niet bewaard door het nageslacht.

Robinson stond niet alleen. Professor A.M. Low uit Turnham Green in Londen, een ‘bekend lid van de jongere wetenschappelijke gemeenschap van Engeland’, zei iemand te kennen die naar Mars was gereisd en de bewoners had ontmoet. De Martianen die de persoon had gezien, hadden aan elke hand twee duimen en telescopische ogen. Professor Low meende dat de radiotechnieken van Robinson niet krachtig genoeg waren om contact te maken met de bewoners van Mars.

Anderen reageerden sceptisch op de uitspraken van Robinson en Low. Arthur Conan Doyle vond de inspanningen niet interessant, maar twijfelde er niet aan dat contact met de Martianen op een dag mogelijk moest zijn. Volgens vooraanstaand natuurkundige Sir Oliver Lodge was er geen bewijs voor intelligent leven op Mars.

Hoewel zijn vrouw niets moest hebben van de experimenten, gaf Robinson de hoop niet op. In 1929 probeerde hij opnieuw contact te leggen met de rode planeet, dit keer met een ‘psycho-telepathische motor-meter’. In 1930 werkte hij met een telepathische hond genaamd Nell. En in 1933 beweerde hij de stem van Cleopatra te hebben opgenomen. Ze zou de vrouw zijn van een boer en in een glazen huis op Mars wonen.

De informatie in dit artikel is afkomstig uit diverse kranten, waaronder de Pitssburgh Post en de Aberdeen Journal.

[Londonist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Er zijn veel verhalen de wereld in geholpen over ‘kleine groene mars wezentjes’.

gerie
gerie
10 jaren geleden

het zou mogelijk zijn, laat ieder die paranormale verschijnselen heeft ondergaan hier eerlijk over zijn.Laat een ieder hier integer mee omgaan. Niet iedereen die zich met spirituelen zaken inlaat heeft goede bedoelingen. Luister naar je intuitie, zou ik zeggen.

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Gek he, de vermiste Boeing is eigenlijk helemaal niet meer belangrijk, behalve dan een bliep hier of daar.
Nog een paar dagen en dan verdwijnen ook deze blieps. Batterij leeg !
Maar misschien kunnen we die mensen op paranormale manier opsporen.
Gek idee ?? Nou, proberen kun je alles……
Of misschien toch op Diego Garcia inzoomen, Of zijn ze nu al verscheept ??
Dat vliegtuig is inmiddels al overgespoten, dus dat is vergeefse moeite om die nog te proberen op te sporen. Afwachten welke terrorist hem gaat gebruiken.
Maar die passagiers, daar komt niemand op terug, zo vreemd….
Zelfs het bedrijf waar ze voor werkten…. geen draad. Omgekocht..? Om mondje dicht te houden ??

johnwichers
johnwichers
10 jaren geleden

Die vliegtuig is de holle aarde ingevlogen, vandaar het werd begeleid door straaljagers..en niet zo gek dat na verdwijning 4 uur werd gezien. TUssen de ingang en landing van de holle aarde duurt een paar uur. Maar over mars te spreken. Lees het verhaal eens van Laura eisenhouwer..(ff googlen)

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x