Mens en Dier

Dubbele petten: Minister Sigrid Kaag lid van invloedrijk WHO-comité

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de coronacrisis waren vooral minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en premier Mark Rutte in beeld. Een ander kabinetslid, dat ook nauw betrokken is bij de corona-aanpak, bleef grotendeels buiten beeld. Haar naam is Sigrid Kaag. Zij is namens D66 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Minister Kaag blijkt ook lid te zijn van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), een tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die zich bezighoudt met pandemieën en uitbraken. Dit orgaan schreef in april vorig jaar dat de wereld onvoldoende voorbereid is op een pandemie. Nog geen jaar later brak er een pandemie uit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De GPMB blijkt een invloedrijk comité te zijn. Eén van de leden, Ilona Kickbusch, zei in een interview met NRC dat veel van haar aanbevelingen aan de WHO zijn opgevolgd. “Zo werd het pandemie-noodprogramma bij de WHO op ons advies groter gemaakt. Ook kreeg het meer geld: als je tijdens een pandemie met de bedelnap rond moet, ben je te laat. Goddank! Want dit is nu de afdeling die de coronabestrijding leidt.”

De WHO heeft daarnaast een coronapanel geformeerd dat de aanpak van de pandemie moet doorlichten. Het panel kan daarbij de bevindingen van de GPMB gebruiken, aldus Kickbusch. Geen onbelangrijk orgaan dus.

Samenwerking met Bill Gates

Wie zitten er nog meer in dit comité? Anthony Fauci, Amerika’s belangrijkste corona-deskundige, en Chris Elias, voorzitter van het mondiale ontwikkelingsprogramma van de Bill & Melinda Gates Foundation. Elias houdt zich vooral bezig met de verspreiding van vaccins. Hij twitterde begin dit jaar: “Gavi is één van onze beste investeringen ooit. Meer dan 760 miljoen kinderen hebben vaccins gekregen en tot dusver zijn er 13 miljoen sterfgevallen voorkomen.”

Gavi is een vaccingroep die wordt gefinancierd door Bill Gates en die honderden miljoenen euro’s heeft gekregen van premier Rutte. Hij zei dat Nederland een ’trotse geldschieter’ is.

Is het dan vreemd dat mevrouw Kaag in 2018 nog aan tafel zat met Bill Gates? “Ik kijk uit naar onze samenwerking,” twitterde ze destijds. Het gesprek ging onder andere over samenwerking op het gebied van volksgezondheid.

Namens wie spreekt Kaag?

En is het dan vreemd dat WHO-baas Tedros in april dit jaar zei dat hij een goed gesprek had gehad met Kaag en dat ze nog eens 100 miljoen euro had toegezegd voor de bestrijding van corona?

Minister Kaag zit in het kabinet, maar adviseert tegelijkertijd de WHO. Namens wie spreekt zij? Namens Tedros? Of namens Gates? Ze spreekt in ieder geval niet namens het volk.

4.1 8 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stephan
Stephan
3 jaren geleden

Idd die Mevr. Kaag…….. die sluipt tot nu toe onder het maaiveld door, en strooit onze miljoenen in het rond! En dat naar NGO’s waar je de zweetdruppels van op je voorhoofd krijgt! Beste lezer… verdiep je maar eens in onze minister Kaag en haar handelswijzen. De nieuwe lijsttrekker van D66…

Monique
Monique
3 jaren geleden

Bah bah, de beerput is nu opengetrokken en er komt nog veel meer naar boven, 1 ding weten we zeker niet stemmen op D66, want die horen ook bij de deepstate!

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Die kan dus ook in het rijtje criminele ministers van de Nederlandse regering!!!

Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Kaag, van de D666 sekte. Tijd om burger arrestaties uit te voeren.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x