Homepagina » Mens en Dier » Dubbele petten: Minister Sigrid Kaag lid van invloedrijk WHO-comité
kaag
Foto: World Trade Organization CC BY-SA 2.0

Dubbele petten: Minister Sigrid Kaag lid van invloedrijk WHO-comité

Tijdens de coronacrisis waren vooral minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en premier Mark Rutte in beeld. Een ander kabinetslid, dat ook nauw betrokken is bij de corona-aanpak, bleef grotendeels buiten beeld. Haar naam is Sigrid Kaag. Zij is namens D66 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Minister Kaag blijkt ook lid te zijn van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), een tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die zich bezighoudt met pandemieën en uitbraken. Dit orgaan schreef in april vorig jaar dat de wereld onvoldoende voorbereid is op een pandemie. Nog geen jaar later brak er een pandemie uit.

De GPMB blijkt een invloedrijk comité te zijn. Eén van de leden, Ilona Kickbusch, zei in een interview met NRC dat veel van haar aanbevelingen aan de WHO zijn opgevolgd. “Zo werd het pandemie-noodprogramma bij de WHO op ons advies groter gemaakt. Ook kreeg het meer geld: als je tijdens een pandemie met de bedelnap rond moet, ben je te laat. Goddank! Want dit is nu de afdeling die de coronabestrijding leidt.”

De WHO heeft daarnaast een coronapanel geformeerd dat de aanpak van de pandemie moet doorlichten. Het panel kan daarbij de bevindingen van de GPMB gebruiken, aldus Kickbusch. Geen onbelangrijk orgaan dus.

Samenwerking met Bill Gates

Wie zitten er nog meer in dit comité? Anthony Fauci, Amerika’s belangrijkste corona-deskundige, en Chris Elias, voorzitter van het mondiale ontwikkelingsprogramma van de Bill & Melinda Gates Foundation. Elias houdt zich vooral bezig met de verspreiding van vaccins. Hij twitterde begin dit jaar: “Gavi is één van onze beste investeringen ooit. Meer dan 760 miljoen kinderen hebben vaccins gekregen en tot dusver zijn er 13 miljoen sterfgevallen voorkomen.”

Gavi is een vaccingroep die wordt gefinancierd door Bill Gates en die honderden miljoenen euro’s heeft gekregen van premier Rutte. Hij zei dat Nederland een ‘trotse geldschieter’ is.

Is het dan vreemd dat mevrouw Kaag in 2018 nog aan tafel zat met Bill Gates? “Ik kijk uit naar onze samenwerking,” twitterde ze destijds. Het gesprek ging onder andere over samenwerking op het gebied van volksgezondheid.

Namens wie spreekt Kaag?

En is het dan vreemd dat WHO-baas Tedros in april dit jaar zei dat hij een goed gesprek had gehad met Kaag en dat ze nog eens 100 miljoen euro had toegezegd voor de bestrijding van corona?

Minister Kaag zit in het kabinet, maar adviseert tegelijkertijd de WHO. Namens wie spreekt zij? Namens Tedros? Of namens Gates? Ze spreekt in ieder geval niet namens het volk.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Stephan schreef:

  Idd die Mevr. Kaag…….. die sluipt tot nu toe onder het maaiveld door, en strooit onze miljoenen in het rond! En dat naar NGO’s waar je de zweetdruppels van op je voorhoofd krijgt! Beste lezer… verdiep je maar eens in onze minister Kaag en haar handelswijzen. De nieuwe lijsttrekker van D66…

  0 likes
 • Monique schreef:

  Bah bah, de beerput is nu opengetrokken en er komt nog veel meer naar boven, 1 ding weten we zeker niet stemmen op D66, want die horen ook bij de deepstate!

  0 likes
 • Petrus schreef:

  Die kan dus ook in het rijtje criminele ministers van de Nederlandse regering!!!

  0 likes
 • Stay Positive schreef:

  Kaag, van de D666 sekte. Tijd om burger arrestaties uit te voeren.

  0 likes
 • nou en! schreef:

  d666 heeft een voltooid leven,kappen met die onzin!

  0 likes
 • jenne schreef:

  Dit is een dubbele dikke uitvoering van Ollogren, deze politieke SPOKEN zitten overal en geloof mij vullen hun zakken, kijk naar haar kille kouwe kop, deze vrouw heeft kinderen hoe dat kan ?, haar man een Moslim, wat voor spel wordt hier gespeeld, echt het is benauwend, wat er al zo speeld in de couliesen, en dan met ons belasting geld en uit onze naam, geloof mij we moeten naar een volks republiek, met bindend referendum, anders blijft dit gebeuren en toenemen, wij zijn geen volk met roots in hun ogen, maar items, in hun algorithmuse denken, !

  0 likes
 • Bart schreef:

  Over kaag gesproken 4 dubbele petten heeft zei op , dat mens is niet te vertrouwen , Bilderberg , soevereiniteit opgeven gewoon een zeer gevaarlijk figuur is het .

  0 likes
 • Teun schreef:

  Ik ben benieuwd of zij, straks als premier, vaccinaties verplicht gaat stellen. Ander scenario is dat de verkiezingen worden uitgesteld.

  0 likes
 • salvar schreef:

  nu gaan we eerlijk worden , wie heeft het voor het zeggen in dit nederige landje????????

  0 likes
 • Het leugentijdperk schreef:

  En het mainstream gemanipuleerde doodsbange en goedgelovige wappie (smeergeld woord GeenStijl) voetvolk met mondkappie maar blijven stemmen op dergelijke moordenaars. Uiteindelijk zijn het moordenaars als je kijkt naar de directe gevolgen van vaccineren, maar ook de indirecte lange termijn gevolgen van hun uitgezette destructieve beleid voor de economie (faillissementen, zijn onderweg) en maatschappij (ruzies, echtscheidingen tot aan zelfmoorden). En dat alles voor een zogenaamd killer verkoudheidsvirus.

  Sigrid Kaag en al die andere gekochte spelers op het politieke veld die voor de farmaceutische maffia werken, zullen ook zij ooit geslachtofferd worden als ze zijn opgebruikt en dan misschien nog even zullen proberen op de valreep van leven naar dood en eeuwigheid spijt te betuigen.
  ‘Getuige’ Els Borst, die waarschijnlijk ook een spijtoptant was en te veel wist en daarom ritueel weggegumd werd? Niets is te dol voor de cabal en niets en niemand zal ze in de weg staan of worden ontzien om (eventjes) als eerste de bijna “hun” onmogelijke goddelijk satanische weg naar de top van de alleenheerschappij te bereiken.

  Al deze mensen stinken letterlijk naar dood en verderf, maar vergeten het belangrijkste: in this life we just passing trough. Met daarbij de gegarandeerde ‘beloning’ in een andere tijd en dimensie.

  Hoe achterlijk en dom kun je zijn je prachtige en eenmalige leven te vergooien aan niets anders dan waardeloze machtshongerige idioten en psychopaten die tijdelijke aardse vervulling zoeken en daarvoor het pad van de waanzin volgen, maar vergeten hoe mooi dit toch al broze leven voor ze kan zijn als ze het zuivere zouden doen. Je leven kun je maar één keer vergooien en al deze politieke en slaafse volgers doen dat met volle overtuiging en bezetenheid. Deze bewegende en pratende vleesklompen in pak en dress zijn ‘gewoon’ echt gek, maar vooral levensgevaarlijk.

  0 likes
  • Martin schreef:

   Helemaal mee eens, ik denk dat hun de god van deze wereld dienen [lucifer] vandaar hun verdorven geesten. Ze hebben allemaal een bepaalde arrogantie over zich je zou het zo van hun smoel willen …… maar goed we zitten wel opgescheept met deze maniakken en hun verdorven beleid.

   0 likes
 • Kramer schreef:

  Het echte probleem is dat 80 % van de mensen niet weten wat er echt aan de hand is want alles ligt in open vizier en dat weten ze dus vandaar dat alles op hun tempo naar de vernieling wordt geholpen en onze rechten worden steeds verder ontnomen. Die spoedwet is het voorbeeld, je kunt op je kop gaan staan het mag niet klopt niet.
  De trein des doods dendert in een rap tempo verder.
  Werk aan de winkel mensen.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Allemaal De Cabal

  0 likes
 • Jopie schreef:

  Supercorrupt narcistisch satanisch zooitje 😳😠😤

  0 likes
 • Bob Fleumer schreef:

  Kaag Qack is de nagel aan de doodkist van Nederland

  0 likes
 • kuus schreef:

  Het zooitje in Den Haag krijgt het al warm de 1 wil het internet al blokkeren als hij vind dat er teveel fouten boven tafel komen de ander zeggen al als er een kamerlid de boel belazert hun eigenlijk geen straf hoeven te hebben, ministers geven geld weg alsof het water is maar ja met zo een baas al Rutte die geeft het voorbeeld zelf al aan hoe het niet moet .

  0 likes
 • GEEN Schaap schreef:

  Kunnen we nu eens stoppen met al die corona onzinmaatregelen en gewoon terug gaan naar het oude normaal ?

  Ja, corona is gewoon een ‘bad flu’, maar het is voorbij. Sinds juni is er nauwelijks nog sterfte.

  Ik hou me niet aan 1,5 meter. Ik schud handen en kus mijn geliefden. Desinfectie doe ik niet aan want dat doodt de goede bacteriën. Muilkorfjes, no way !

  Spoedig is dit sprookje uitgeblazen, en zullen de overheden keihard worden afgerekend.

  0 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Misschien een ‘gekke vraag’ maar is het niet de rol van de Kamervoorzitster Mevr. Arib om dergelijke vragen ook te stellen?
  Zie zij niet toe op het debat, en dient dat orgaan, behalve te notuleren en de stopwatch in de gaten te houden (vooral als Hiddema spreekt) en de gang erin te houden (vooral als Baudet spreekt), dat ook de regering, de ministers, spreken vanuit de positie die ze bekleden? En heeft een voorzitter van de 2e Kamer ook geen verantwoordelijkheid om, wanneer er twijfel is, dit aan te kaarten, met het wetboek (dat ligt rechts van haar op haar tafel) te toetsen?

  0 likes
  • Tony schreef:

   Zij wordt betaald om niet objectief te zijn. Laat staan dat zij weet wat de wetten zijn. Iedereen kan die plaats innemen, maar daar moet je wel het juiste ego voor hebben. Zoals ik al eerder zei, het zijn mooi weer baantjes.

   0 likes
 • Frans Wolbert schreef:

  Wat is er in een mens zoals Kaag?
  Hebben zij al het technovaccin toegediend gekregen?
  Waardoor ze een machine zijn?

  0 likes
 • Der Stef schreef:

  Het Kabinet is en blijft in de top een club corrupte psychopaten met een uitzonderlijk hoogmoedig crimineel gedrag !
  En worden ze betrapt , lachen ze ons gewoon uit , en gaan gewoon met een achterlijke grijns van een idiot verder met hun wanbeleid !

  0 likes
 • Fred schreef:

  Deze heks moet gestopt worden….

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  >