Homepagina » Mens en Dier » Dubbele petten: Minister Sigrid Kaag lid van invloedrijk WHO-comité
kaag
Foto: World Trade Organization CC BY-SA 2.0

Dubbele petten: Minister Sigrid Kaag lid van invloedrijk WHO-comité

Tijdens de coronacrisis waren vooral minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en premier Mark Rutte in beeld. Een ander kabinetslid, dat ook nauw betrokken is bij de corona-aanpak, bleef grotendeels buiten beeld. Haar naam is Sigrid Kaag. Zij is namens D66 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Minister Kaag blijkt ook lid te zijn van de Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), een tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die zich bezighoudt met pandemieën en uitbraken. Dit orgaan schreef in april vorig jaar dat de wereld onvoldoende voorbereid is op een pandemie. Nog geen jaar later brak er een pandemie uit.

De GPMB blijkt een invloedrijk comité te zijn. Eén van de leden, Ilona Kickbusch, zei in een interview met NRC dat veel van haar aanbevelingen aan de WHO zijn opgevolgd. “Zo werd het pandemie-noodprogramma bij de WHO op ons advies groter gemaakt. Ook kreeg het meer geld: als je tijdens een pandemie met de bedelnap rond moet, ben je te laat. Goddank! Want dit is nu de afdeling die de coronabestrijding leidt.”

De WHO heeft daarnaast een coronapanel geformeerd dat de aanpak van de pandemie moet doorlichten. Het panel kan daarbij de bevindingen van de GPMB gebruiken, aldus Kickbusch. Geen onbelangrijk orgaan dus.

Samenwerking met Bill Gates

Wie zitten er nog meer in dit comité? Anthony Fauci, Amerika’s belangrijkste corona-deskundige, en Chris Elias, voorzitter van het mondiale ontwikkelingsprogramma van de Bill & Melinda Gates Foundation. Elias houdt zich vooral bezig met de verspreiding van vaccins. Hij twitterde begin dit jaar: “Gavi is één van onze beste investeringen ooit. Meer dan 760 miljoen kinderen hebben vaccins gekregen en tot dusver zijn er 13 miljoen sterfgevallen voorkomen.”

Gavi is een vaccingroep die wordt gefinancierd door Bill Gates en die honderden miljoenen euro’s heeft gekregen van premier Rutte. Hij zei dat Nederland een ‘trotse geldschieter’ is.

Is het dan vreemd dat mevrouw Kaag in 2018 nog aan tafel zat met Bill Gates? “Ik kijk uit naar onze samenwerking,” twitterde ze destijds. Het gesprek ging onder andere over samenwerking op het gebied van volksgezondheid.

Namens wie spreekt Kaag?

En is het dan vreemd dat WHO-baas Tedros in april dit jaar zei dat hij een goed gesprek had gehad met Kaag en dat ze nog eens 100 miljoen euro had toegezegd voor de bestrijding van corona?

Minister Kaag zit in het kabinet, maar adviseert tegelijkertijd de WHO. Namens wie spreekt zij? Namens Tedros? Of namens Gates? Ze spreekt in ieder geval niet namens het volk.

4 7 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stephan
Stephan
8 maanden geleden

Idd die Mevr. Kaag…….. die sluipt tot nu toe onder het maaiveld door, en strooit onze miljoenen in het rond! En dat naar NGO’s waar je de zweetdruppels van op je voorhoofd krijgt! Beste lezer… verdiep je maar eens in onze minister Kaag en haar handelswijzen. De nieuwe lijsttrekker van D66…

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Stephan
3 maanden geleden

Check de huidige omhooggevallen als Bilderberg bezoekers… en je valt van je stoel. De deepstate is den Haag.

Monique
Monique
8 maanden geleden

Bah bah, de beerput is nu opengetrokken en er komt nog veel meer naar boven, 1 ding weten we zeker niet stemmen op D66, want die horen ook bij de deepstate!

Petrus
Petrus
8 maanden geleden

Die kan dus ook in het rijtje criminele ministers van de Nederlandse regering!!!

Stay Positive
Stay Positive
8 maanden geleden

Kaag, van de D666 sekte. Tijd om burger arrestaties uit te voeren.

nou en!
nou en!
8 maanden geleden

d666 heeft een voltooid leven,kappen met die onzin!

jenne
jenne
8 maanden geleden

Dit is een dubbele dikke uitvoering van Ollogren, deze politieke SPOKEN zitten overal en geloof mij vullen hun zakken, kijk naar haar kille kouwe kop, deze vrouw heeft kinderen hoe dat kan ?, haar man een Moslim, wat voor spel wordt hier gespeeld, echt het is benauwend, wat er al zo speeld in de couliesen, en dan met ons belasting geld en uit onze naam, geloof mij we moeten naar een volks republiek, met bindend referendum, anders blijft dit gebeuren en toenemen, wij zijn geen volk met roots in hun ogen, maar items, in hun algorithmuse denken, !

Bart
Bart
8 maanden geleden

Over kaag gesproken 4 dubbele petten heeft zei op , dat mens is niet te vertrouwen , Bilderberg , soevereiniteit opgeven gewoon een zeer gevaarlijk figuur is het .

Teun
Teun
8 maanden geleden

Ik ben benieuwd of zij, straks als premier, vaccinaties verplicht gaat stellen. Ander scenario is dat de verkiezingen worden uitgesteld.

salvar
salvar
8 maanden geleden

nu gaan we eerlijk worden , wie heeft het voor het zeggen in dit nederige landje????????

Het leugentijdperk
Het leugentijdperk
8 maanden geleden

En het mainstream gemanipuleerde doodsbange en goedgelovige wappie (smeergeld woord GeenStijl) voetvolk met mondkappie maar blijven stemmen op dergelijke moordenaars. Uiteindelijk zijn het moordenaars als je kijkt naar de directe gevolgen van vaccineren, maar ook de indirecte lange termijn gevolgen van hun uitgezette destructieve beleid voor de economie (faillissementen, zijn onderweg) en maatschappij (ruzies, echtscheidingen tot aan zelfmoorden). En dat alles voor een zogenaamd killer verkoudheidsvirus.

Sigrid Kaag en al die andere gekochte spelers op het politieke veld die voor de farmaceutische maffia werken, zullen ook zij ooit geslachtofferd worden als ze zijn opgebruikt en dan misschien nog even zullen proberen op de valreep van leven naar dood en eeuwigheid spijt te betuigen.
‘Getuige’ Els Borst, die waarschijnlijk ook een spijtoptant was en te veel wist en daarom ritueel weggegumd werd? Niets is te dol voor de cabal en niets en niemand zal ze in de weg staan of worden ontzien om (eventjes) als eerste de bijna “hun” onmogelijke goddelijk satanische weg naar de top van de alleenheerschappij te bereiken.

Al deze mensen stinken letterlijk naar dood en verderf, maar vergeten het belangrijkste: in this life we just passing trough. Met daarbij de gegarandeerde ‘beloning’ in een andere tijd en dimensie.

Hoe achterlijk en dom kun je zijn je prachtige en eenmalige leven te vergooien aan niets anders dan waardeloze machtshongerige idioten en psychopaten die tijdelijke aardse vervulling zoeken en daarvoor het pad van de waanzin volgen, maar vergeten hoe mooi dit toch al broze leven voor ze kan zijn als ze het zuivere zouden doen. Je leven kun je maar één keer vergooien en al deze politieke en slaafse volgers doen dat met volle overtuiging en bezetenheid. Deze bewegende en pratende vleesklompen in pak en dress zijn ‘gewoon’ echt gek, maar vooral levensgevaarlijk.

Martin
Martin
Reactie op  Het leugentijdperk
8 maanden geleden

Helemaal mee eens, ik denk dat hun de god van deze wereld dienen [lucifer] vandaar hun verdorven geesten. Ze hebben allemaal een bepaalde arrogantie over zich je zou het zo van hun smoel willen …… maar goed we zitten wel opgescheept met deze maniakken en hun verdorven beleid.

J. Onno Dekker
J. Onno Dekker
Reactie op  Het leugentijdperk
3 maanden geleden

Er zijn veel verklaringen over het stinken van Bill. Zelfs uit de begindagen van ms. Gezonde mensen hebben het vermogen dubbele agenda’s en bedrog te ruiken.
Dit is de reden dat TV geen geur afgeeft!
Helaas!

x

Check Also

vn

VN-rapport pleit voor wereldregering om ‘toekomstige pandemieën te voorkomen’

In een nieuw rapport dat is gepubliceerd ...

rutte

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x