Homepagina » Buitenland » 40 jaar leugens en schandalen: Het einde van de tot op het bot verrotte Clinton-dynastie
40 jaar leugens en schandalen: Het einde van de tot op het bot verrotte Clinton-dynastie

40 jaar leugens en schandalen: Het einde van de tot op het bot verrotte Clinton-dynastie

Het is alweer bijna 40 jaar geleden dat Bill en Hillary Clinton ten tonele verschenen. Er zal echter geen eerste Amerikaanse vrouwelijke president komen, althans niet deze keer.

Trump noemde haar ‘crooked Hillary’. Ze was de technocratische personificatie van de liberale elite waar de Rust Belt, de zogeheten roestgordel, zo’n hekel aan heeft gekregen.

Uiteindelijk waren mensen de Clintons en hun schandalen gewoon beu. Hun zombie-huwelijk werd nog één keer nieuw leven ingeblazen in een poging het Witte Huis over te nemen.

Travelgate

Het begon allemaal met ‘travelgate’. Als first lady verstrekte Hillary Clinton ‘onjuiste informatie’ over haar rol in de affaire rond het reisbureau van het Witte Huis.

Travelgate ging om zeven ontslagen binnen het reisbureau van het Witte Huis in 1993. Tijdens onderzoeken naar de affaire had Hillary onder ede ‘feitelijk onjuiste informatie verstrekt’, zo concludeerde onafhankelijk onderzoeker Robert Ray.

Het reisbureau van het Witte Huis regelt reizen voor pers en media die de president begeleiden. Kort na het aantreden van president Clinton in 1993 werden er onregelmatigheden in de boekhouding van het reisbureau ontdekt.

Whitewater-affaire

In 1996 werden drie oud-zakenpartners van president Clinton door een jury in de staat Arkansas schuldig bevonden aan fraude.

De zaak ging over de Whitewater-affaire, waarbij Clinton als gouverneur van Arkansas en als zakenman was betrokken in de jaren zeventig en tachtig.

Bill en zijn vrouw Hillary richtten samen onder de naam Whitewater een onroerend goed-project op. De firma, die zich met de bouw van vakantiewoningen bezighield, ging failliet.

De Amerikaanse belastingbetaler moest 60 miljoen dollar ophoesten. Een deel van dat geld werd gebruikt om de aandeelhouders van Whitewater schadeloos te stellen.

Zippergate

In 1999 verklaarde Juanita Broaddrick dat ze in 1978 was verkracht door Bill Clinton toen hij de procureur-generaal van Arkansas was.

Pas in januari dit jaar sprak ze weer over het incident: “Ik was 35 jaar oud toen Bill Clinton me verkrachtte en Hillary me het zwijgen probeerde op te leggen. Ik ben nu 73. Het gaat nooit meer weg.”

Paula Jones, oud-werkneemster van de staat Arkansas waar Bill Clinton gouverneur was, betichtte hem in de jaren negentig ervan haar seksueel te hebben lastiggevallen.

Clinton raakte uiteindelijk verzeild in een afzettingsprocedure als gevolg van de affaire die hij had met stagiaire Monica Lewinsky.

Bill ontkende aanvankelijk dat hij een seksuele relatie met Lewinsky had gehad, maar moest die ontkenning intrekken.

Benghazi

In 2012 werd het Amerikaanse consulaat in het Libische Benghazi aangevallen. Bij de aanslag kwamen vier Amerikanen om het leven, onder wie de ambassadeur, Chris Stevens.

Nabestaanden hebben Hillary Clinton onlangs aangeklaagd voor dood door schuld en smaad. Volgens de nabestaanden heeft het gebruik van privémail voor vertrouwelijke documenten door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken de aanslag direct veroorzaakt.

E-mailschandaal

Tijdens de verkiezingen laaide het e-mailschandaal rond Hillary Clinton weer op. De FBI deed tot twee keer toe onderzoek naar aanleiding van recent opgedoken e-mails.

Twee dagen voor de verkiezingen zei de FBI Clinton niet te zullen vervolgens vanwege haar e-mails. De veiligheidsdienst zei dat ze extreem nalatig was geweest, maar niet strafbaar.

Er wordt wel gezegd dat dit schandaal de laatste nagel aan haar doodskist was.

[MailOnline]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk Terlouw
Henk Terlouw
3 jaren geleden

#Pizzagate

Just me
Just me
Reactie op  Henk Terlouw
3 jaren geleden

En ”pasta”

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

De meeste politici zijn corrupt.

Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
3 jaren geleden

Momenteel is het zo, als je intentie niet zuiver is, dan gaan je plannen tegen je werken.
Op elk gebied.

Er is een essentieel verschil met bijvoorbeeld, nog maar een paar jaar geleden.
Door het Aquariustijdperk, waar we nu inzitten.
Dat betekent eigenlijk, dat je serieus, veel beter kunt ontspannen nu.

Beter voor jezelf, en voor anderen.

trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
pietje
pietje
3 jaren geleden

Dat niemand ziet hoe corrupt Killery is jammer hoor ! Haar man met de sigaar was hetzelfde ! Hij valt op jonge meisjes en zij, ook lachen hee ! Zo corrupt en zooooooooo slecht en de mensen maar geloven dat ze het goede met het land en de wereld op hadden !!! Denk na! Trump is een apart persoon maar die wil geen oorlog ! Want hij zit niet in de wapen industrie ! De rest wel !!! Ja en wapens en fharma industrie is …..geld !!! Denk gezond !!

Wim
Wim
3 jaren geleden

In Nederland proberen ze nu ook aan land voet te krijgen, met Rutte aan het hoofd. 50 jaren Socialisme was ook geld verspilling. Wat is goed!? Messiah.

helder
helder
3 jaren geleden

volgens mij, maar ik ben geen expert, vertrekt de Elite never.

vladi
vladi
Reactie op  helder
3 jaren geleden

ze hebben idd een kakkerlakken trekje.

fff

Wim
Wim
Reactie op  vladi
3 jaren geleden

Als het niet Oggy en de kakkerlakken zijn.

pat
pat
Reactie op  helder
3 jaren geleden

Ik denk dat het een club is,en niet alle Elite daar bij mee zijn,een lange tijd al niet,vooral die iets meer zijn dan alleen Elite.

koekje
koekje
Reactie op  helder
3 jaren geleden
Peter
Peter
3 jaren geleden

In the jail!

Benhur
Benhur
3 jaren geleden

Heerlijk dat de beesten en hun gedrag bij naam genoemd worden. Als hun beerput en ook die van Obama echt los gaan valt iedereen van zijn stoel.

Franss
Franss
3 jaren geleden

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt totdat we het gaan hebben over de “Trump-dynastie” en de vele schandalen daaromheen.
De eerste rechtszaken wegens fraude en aanranding lopen al.

x

Check Also

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

fbi

FBI-agent die e-mails Hillary Clinton ontdekte moest computer wissen

FBI-agent John Robertson, de man die e-mails ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x