Homepagina » Financieel » Meesters van de eurozone: Goldman Sachs verovert Europa
Meesters van de eurozone: Goldman Sachs verovert Europa

Meesters van de eurozone: Goldman Sachs verovert Europa

De film The Inside Job van Charles Ferguson laat zien hoe de kredietcrisis van 2008 – die miljoenen mensen hun baan, spaargeld en huis kostte – tot stand kwam. Terwijl de alarmsignalen zich opstapelden, weigerde de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, in te grijpen en de regering deinsde terug voor de machtige lobby van de financiële sector.

De ravage zal wereldwijd nog jaren voelbaar zijn. Het wonderlijkste is dat de veroorzakers en medeplichtigen er zelf zo weinig last van hebben gehad. Een volksopstand bleef uit. De topmensen van Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Citigroup, de Fed en ratingbureaus streken soms honderden miljoenen op en lopen nog vrij rond. Vaak vervullen ze nog steeds belangrijke functies in de financiële wereld.

De ratingbureaus gaven tot op het laatst de rommelhypotheken de hoogste waardering, maar worden niet minder serieus genomen. Ze maken in belangrijke mate de dienst uit bij het begrotingsbeleid in de EU. Uit angst voor afwaarderingen voerden lidstaten draconische bezuinigingen door.

De enorme macht van slechts enkele financiële instellingen geeft te denken. Zelfs de president van Amerika, die traditioneel de machtigste man ter wereld wordt genoemd, danst naar hun pijpen. De financiële sector wordt in ‘The Inside Job’ neergezet als een crimineel netwerk dat zich ten koste van vele honderden miljoenen mensen verrijkt. Maar zolang ze niet worden vervolgd of veroordeeld, behoren deze instellingen en hun topmensen gewoon tot de bovenwereld. Van daaruit kunnen ze hun volgende piramidespel opzetten.

Goldman Sachs, voor velen het symbool van het kwaad, kreeg een boete van 550 miljoen. De lijnen tussen Wall Street en het Witte Huis zijn echter nog steeds zeer kort. Goldman Sachs geldt nog steeds als draaideur tussen hoge bank- en overheidsfuncties.

Ook in Europa hebben medewerkers hoge functies veroverd, zoals topman Mario Draghi van de Europese Centrale Bank en oud-premier Mario Monti van Italië. Voormalig procureur-generaal van Italië Peter Sutherland is voorzitter van Goldman Sachs International. Oud-eurocommissaris Karel Van Miert was adviseur bij Goldman Sachs.

Otmar Issing, één van de ontwerpers van de euro, was tot 2006 directeur van de Europese Centrale Bank. Hij werkte als adviseur voor Goldman Sachs. António Borges, oud-directeur van de Europese afdeling van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en vicegouverneur van de Portugese centrale bank, was directeur en internationaal adviseur van Goldman Sachs.

Voordat Petros Christodoulou werd aangesteld als hoofd van het Griekse nationale schuldenagentschap, was hij president van de Griekse centrale bank. Toen Goldman Sachs in 2001 de Griekse staatsschuld wegtoverde, werd de deal aan Griekse zijde mede besloten door Christodoulou, zelf een oud-werknemer van Goldman Sachs. Hij wordt ook wel gezien als de gedoodverfde spin in het web van technocratie dat om Europa heen wordt geweven.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rik schreef:

  Zolang de meerderheid van de mensen “geld” zo belangrijk vindt en de meeste ook streven naar “meer” geld en consumptie, blijft het systeem in stand. In zekere in kiezen we daar dan voor.

  Zou dit omdraaien dan hebben de organisaties die nu de dienst uit maken niet zoveel meer in te brengen en implodeert het syteem als vanzelf.

  Wat zijn uw voornemens voor 2015?

  22 likes
  • bert s schreef:

   helemaal correct, de macht van deze organisaties wordt zo groot als wij, het volk, dit toelaten.
   Haal al je geld van de bank en het systeem dondert in elkaar en misschien is dat voor de toekomst van de mensheid de beste optie, even heel veel ellende en daarna de verbetering.

   16 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Goede voornemen…???.

   BREAK THE SYSTEM… 27 januari Den Haag…

   4 likes
   • Ivy schreef:

    Hoezo break the system? Het is juist goed dat mensen beter onder controle worden gezet.
    Mensen verdienen het om opgesloten te worden! Kijk hoe mensen elkaar verraden en kapot maken, dat doen de mensen zelf. Juist veel strakker trekken dat systeem!

    2 likes
    • bert s schreef:

     beste ivy, gezien de enorme frustratie die je aan ons openbaart moet ik wel concluderen dat je waarschijnlijk vaak bent verraden en nu compleet kapot bent. Ook Hitler voelde zich verraden en zorgde er zelf voor dat het systeem veel strakker werd met alle gevolgen van dien voor de mensheid.
     Weet wat je zegt en gebruik dan wat betere argumenten om je stelling te onderbouwen dan alleen maar verraad en kapot maken.

     5 likes
 • ferrimassi schreef:

  Honderden grieken die zichzelf van het leven hebben beroofd door deze plutocraten. Ook konden veel zieken in die periode geen medicijnen meer krijgen… En ipv ons op deze criminelen wijzen waren de nederlandse kranten en partijen vooral druk met het bashen van de doorsnee griek. Griekenland is volledig in de uitverkoop gegooid door ongekozen “experts” uit de EU. Alle infrastructuur geprivatiseerd voor een appel en een ei. Maar nee onze oppermaloot Willem dikke uitkering Alexander tikt nog wel even een goedkoop eilandje op de kop. Als ze dit met de grieken kunnen doen geloof ik dat wij ook nog wel een keer aan de beurt komen.
  De EU, onze nsb’rs en goldman sachs mogen van mij op het schavot. Misselijk volk.

  36 likes
  • Sé Paratist schreef:

   Je hebt gelijk, al is zonder medicijnen zitten vaak huis wel goed…. Het geld (=fam. Rothschild) beheert nl niet alleen de banken, maar ook overheden (Witte Huis, CIA, FBI, en via deze drie ook IS, Boko Haram en de Oekraïense regering, en vele anderen…) naast overheden en banken gaan zij ook over de farmaceutische industrie en… De media. Door een veel te groot aandeel in Reuters (al vanaf de oprichting van Reuters, met postduiven) kunnen zij letterlijk bepalen wat er in het nieuws komt. En dat doen ze. BBC, NAP, NOS… Allemaal afhankelijk van Reuters… En Reuters is dus NIET onafhankelijk……

   7 likes
 • Sparkie schreef:

  Tegen de muur dat tuig!

  8 likes
 • Dnnnoz schreef:

  De grote internationale bedrijven kunnen alleen worden aangepakt d.m.v. een grote internationale regering.

  Op een internationale regering kan het volk druk zetten, op de internationale bedrijven niet.
  Ook al is er geen vertrouwen op druk vanuit het volk op de internationale regering.

  Veel anti-NWO materiaal is afkomstige van machtige internationale bedrijven die graag de macht zelf willen behouden en geen verantwoording af willen leggen.

  Double cross tactics

  0 likes
  • ferrimassi schreef:

   Een internationale regering zal nooit de belangen van een lokale populatie behartigen. Er zijn simpelweg teveel verschillen tussen de regio’s op de wereld. Los van het feit dat een groter overheidsapparaat vrijwel altijd meer corruptie betekent. De beste manier om druk op bedrijven leggen is dmv de consument. Regeringen liggen vrijwel altijd met het bedrijfsleven in bed. Dat zal met een wereldregering niet anders zijn.
   Diversiteit in staten en regeringen werkt als een stabiliserende factor. Een regering die niks te vrezen heeft van andere regeringen is een horrorscenario en zal waarschijnlijk uitmonden in een totalitaire politiestaat.
   Als we het gemeentehuis geeneens kunnen controleren en eerlijk houden lukt dat met de zogenaamde NWO al helemaal niet. De eu is daar een goed voorbeeld van. Het gaat een eigen leven lijden.

   2 likes
 • duitinzakje schreef:

  Het is allemaal een gevolg van dit!! Let op het jaartal! Alles in de wereld is gegaan zoals een kleine kliek het wilde.

  http://tomatobubble.com/nwo_jews.html

  1 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  wit-rusland

  Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

  Het is al geruime tijd onrustig in ...

  >