Homepagina » Binnenland » Slikken én stikken: Big Pharma verzint ziektes zodat met nieuwe medicijnen grof geld kan worden verdiend
Slikken én stikken: Big Pharma verzint ziektes zodat met nieuwe medicijnen grof geld kan worden verdiend

Slikken én stikken: Big Pharma verzint ziektes zodat met nieuwe medicijnen grof geld kan worden verdiend

Na succesvolle voorstellingen over de kredietcrisis, de misstanden bij Ahold en de malversaties in de bankenwereld is er nu een nieuwe van theatergroep De Verleiders, over de machtspositie van Big Pharma en de macht van de zorgverzekeraars: Slikken én stikken.

In Slikken én stikken geven De Verleiders een second opinion over ons zorgstelsel. Over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten.

Maar ook over de mens, die steeds ouder wil worden en zich daarmee uitlevert aan deze zorg-maffiosi. Binnenkort geven we al 30 procent van ons bruto binnenlands product uit aan de medische sector voor het leveren van een gevecht dat niet te winnen is.

Verziekte zorgsector

Theatermaker George van Houts maakt zich kwaad over de doorgeschoten marktwerking in de zorgsector. Hij is boos over de toenemende macht van de zorgverzekeraars en over de invloed van de farmaceutische industrie.

De industrie verzint ziektes zodat met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen grof geld kan worden verdiend. Maar die verziekte zorgsector wordt niet alleen door Big Pharma in stand gehouden. Wij houden het ook zélf in stand.

“We blijven maar doorbehandelen. Dat willen we zelf ook,” aldus Van Houts. “We kunnen moeilijk accepteren dat het soms over is.”

Wakker schudden

Met het stuk Slikken én stikken wil hij vooral het publiek wakker schudden over de industrie die zorg heet. Hij zag het al in 1999 bij zijn eigen vader, die na een aantal hartinfarcten in het verzorgingstehuis terechtkwam.

“Mijn vader werd elke ochtend in zijn rolstoel aan een plekje bij de tafel gezet,” zei hij. “Als hij ’s avonds naar bed moest zat hij daar nog steeds. En dan was er in de tussentijd helemaal niets met hem gebeurd. Dan zag je alleen opgedroogde tranen op zijn wangen en een kunstgebit dat scheef zat.”

De voorstelling gaat volgende week in première in Carré en trekt daarna het land in.

[DWDD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Slikken en stikken….. je zou zeggen, een geweldig initiatief, een goed stuk, vermakelijk qua opzet verhelderend qua inhoud. Een goed concept om mensen bewust te maken wat er gaande is. En toch vind ik veel te weinig effect merkbaar van hun voorgaande succesvolle voorstellingen over de kredietcrisis, de misstanden bij Ahold en de malversaties in de bankenwereld. Iets mist er om de cognitieve dissonantie bij veel mensen te verpulveren om daadwerkelijk door te dringen tot hun bewustzijn. Het wordt hen verteld en getoond, right in their face, time after time en toch blijven heel veel mensen onverminderd in de leugens trappen die hen op sluwe wijze worden voorgeschoteld. Ik weiger echter te geloven dat zo veel mensen zo dom ter wereld zijn gekomen, er is iets wat hun bewustzijn blijft gijzelen. Dat moet en zal veranderen. Ik ben benieuwd wanneer dat omslagpunt zal komen. Een treffend voorbeeld is de collega waar ik dagelijks mee samenwerk, die ik al jaren lang tracht bij te praten over alle leugens die ons via de MSM bereiken. Telkens sputtert hij nog tegen om uiteindelijk me keer op keer gelijk te moeten geven. Telkens als ik denk : nou snap hij hoe het werkt, nou snapt hij hoe geniepig ze steeds te werk gaan, hoe alles altijd 180 graden gedraaid is t.o.v. de waarheid, dan komt hij weer met een opmerking als: nou die Assad daar in Syrië, dat is ook heus niet zo’n lieverdje hoor. Als je hoort wat die allemaal zijn eigen bevolking aan doet. En dan moet ik me zo inhouden, dan kijk ik hem even sprakeloos aan en ga vervolgens zwijgend weer aan het werk, zoekend naar het geduld en de moed om de draad maar weer ergens op te pakken, om niet op te geven en mee te gaan in de massale onbenulligheid die cognitieve dissonantie kennelijk teweeg brengt.

  16 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   De realiteit werkt voor vele mensen zo verlammend dat er een barrière ontstaat waar je niet doorkomt. Het heeft ook geen zin om deze mensen te willen overtuigen. Zeker niet als je je gelijk wilt krijgen !

   11 likes
   • Mikkie schreef:

    Toch geloven langzamerhand de mensen “Het Journaal”niet meer. Mijn tante van 85 jaar, een schoolvoorbeeld van deugd, zei laatst; nou, ik geloof het allemaal niet meer hoor wat ze op Het Journaal zeggen. Ik kon wel juichen om die opmerking.

    13 likes
   • exegese schreef:

    @Caesar Lion Cachet, het is niet zo zeer mijn doel het gelijk aan mijn kant te krijgen, het is de frustratie dat de leugen regeert, nog steeds ondanks alle info die er ter beschikking is.

    12 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  AIDS / HIV / SARS / Gekke Koeienziekte / Vogelpest / Varkenspest etc. zijn in laboratorium ontwikkelde ziekten en kunnen gezien worden als biologische oorlogsvoering waaronder ook de ziekten veroorzaakt door chemtrails horen… Ook de vaccinaties wereldwijd veroorzaken meer ellende dan dat ze genezen. Dit alles heeft te maken met de agenda van de Illuminatie die de wereldbevolking met 90 % wil verminderen. De tabaksindustrie en ook de levensmiddelen-industrie doen vrolijk mee en gaan hand in hand met de Satanisten van de Farmaceutische criminele industrie… Op korte termijn gaat het natuurlijk ook om pervers winstbejag !

  30 likes
 • Loki schreef:

  Sluit mooi aan op het vorige artikel en het bewijst ook weer eens hoe corrupt het zorgstelsel hier in Nederland is.
  Big Pharma die mensen een poot uit draait.
  Zorgverzekeraars die mensen een poot uitdraaien.
  De echtgenoot van minister Schippers die ziekenhuizen leert hoe ze een poot uit moeten draaien.
  De Overheid (het huidige kabinet) die niets ziet in het nationaal zorgfonds en daarmee mensen een poot uit draait.
  En over de rest maar niet te spreken.
  Is dat ook een nieuwe ziekte er “moedeloos van worden”.

  19 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Risperidon

  Het middel wat onze oudjes krijgen in verzorgtehuizen en wat 11,4% eerder laat sterven!!!

  De Holocaust van de FARMA op onze Papa en Mama!!

  14 likes
 • Jaya schreef:

  Ägenda21

  10 likes
 • x

  Check Also

  george van houts

  George van Houts in Twitter-tirade: Onze overheid laat zich gijzelen

  Vanaf oktober zullen De Verleiders in het ...

  gates

  Ik weiger het Gates-vaccin. Politiek commentator staat op tegen globalisten

  Ik weiger het Gates-vaccin. Ik buig niet ...

  >