Bewustzijn

Techmiljardairs laten wetenschappers in het geheim onderzoeken hoe we uit de Matrix kunnen ontsnappen

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een aantal van de rijkste en machtigste mensen op aarde is ervan overtuigd dat we in een computersimulatie leven. Daar willen ze nu iets aan gaan doen.

Twee techmiljardairs uit Silicon Valley willen mensen gaan bevrijden uit de simulatie waar we volgens hen allemaal in leven. Filosofen vragen zich al geruime tijd af of we misschien in een simulatie leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Sommige techmiljardairs speculeren dat de kans dat we niet in een simulatie leven één op miljarden is. Zelfs analisten van de Bank of America schreven onlangs dat de kans dat we in een Matrix-achtige fictieve wereld leven 50 procent is.

Geobsedeerd

Twee miljardairs hebben besloten onderzoek te financieren dat ons moet bevrijden uit die simulatie. “Veel mensen in Silicon Valley zijn geobsedeerd geraakt door de simulatie-hypothese, het argument dat wat we als realiteit ervaren in werkelijkheid gefabriceerd is in een computer,” schrijft The New Yorker. “Twee techmiljardairs laten wetenschappers in het geheim onderzoeken hoe we uit deze simulatie kunnen ontsnappen.”

Eén van de miljardairs die zich openlijk heeft uitgesproken over dit onderwerp is Elon Musk. Hij gelooft dat de kans dat we niet in een computersimulatie leven één op miljarden is.

Onderscheiden

Hij zei dat de computertechnologie zich zo snel heeft ontwikkeld dat we games op een bepaald punt in de toekomst niet meer kunnen onderscheiden van het echte leven.

Het is dus goed mogelijk dat zoiets in het verleden al gedaan is en dat we dit hele scenario nu doorlopen. aldus Musk. “Als we niet in een simulatie leven, staat de mensheid waarschijnlijk op het punt te verdwijnen,” besloot hij. “Het is dus te hopen dat we in een simulatie leven.”

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Zou dat waar zijn?

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Het is heel simpel, het bewustzijn haalt ons uit de Matrix.

Lucky
Lucky
7 jaren geleden

Wat bedoelen ze hier precies mee?

“Als we niet in een simulatie leven, staat de mensheid waarschijnlijk op het punt te verdwijnen,”

Waarom staat de mensheid dan waarschijnlijk op het punt te verdwijnen?

JosTee
JosTee
7 jaren geleden

Zo zo, ’t is me wat… Er is (nog) nul wetenschappelijk bewijs voor intelligent leven ergens in de nabijheid van onze aarde, en toch zouden we best eens in een computersimulatie kunnen leven… Of hebben we geen buitenaardse intelligentie nodig en zijn de Illuminati verantwoordelijk voor onze Matrix-achtige fictieve wereld?

Of die ‘believers’ nu machtig en rijk zijn, tech- of gewoon miljardair, analist van de Bank of America (ja, dat zijn ook op dit punt de echt deskundige en betrouwbare jongens..), heel overtuigend is het wat mij betreft allemaal niet. Maar dit is Nine for News hé, hier kun je lekker weer een weekendje over slap ouwehoeren.

Iedereen een fijn weekend toegewenst en hartelijke groet van JosTee

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x