Buitenland

Slowaakse parlementsleden lopen weg bij speech president Zelenski: ‘Hij is een oorlogshitser en een leugenaar’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De Slowaakse oud-premier Robert Fico, leider van oppositiepartij Smer, verliet dinsdag demonstratief de parlementszaal tijdens een toespraak van de Oekraïense president Zelenski. Hij noemde Zelenski een ‘oorlogshitser’ en een ‘leugenaar’.

Fico zei dat de woorden van Zelenski haaks staan op de belangen van Slowakije en er om die reden voor heeft gekozen om hem te negeren.

Criminelen

Ook oud-minister Ladislav Kemenicky en andere fractieleden van Smer weigerden te luisteren naar de speech van de Oekraïense president. Kamenicky sprak van een ‘maskerade’.

Slowakije is volgens Fico ‘het kankergezwel van de EU’. Het land is ‘ondemocratisch’ en wordt geleid door ‘criminelen met een president die alleen maar de belangen van Washington dient’, zei hij eerder over zijn eigen land.

Weggelopen

De Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken Ivan Korcok bevestigde na afloop tegenover journalisten dat Fico en andere Smer-parlementariërs tijdens de toespraak waren weggelopen.

Zelenski deed een beroep op Bratislava om Oekraïne te helpen. Hij stelde voor om de handen ineen te slaan tegen Rusland. “Hoe actiever we samenwerken, hoe meer druk we uitoefenen op Rusland. En hoe meer we de Europese eenheid versterken,” zei de president.

Enkele dagen geleden prees de president tijdens zijn dagelijkse videoboodschap de ‘bovenmenselijke kracht’ van de Oekraïense troepen. Hij beweerde ook dat de ‘bezetters’ geleidelijk verdreven worden uit het noordoosten van het land. “Al onze steden zullen worden bevrijd,” voorspelde Zelenski.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ludo
ludo
8 maanden geleden

als die stomme Zelenski begint te praten zou iedereen moeten weglopen!! eender waar!!

Victor Hugo
Victor Hugo
8 maanden geleden

Hij moet van de rest oorlogstaal blijven uitslaan en de tegenpartij provoceren, het ultieme doel van de hoge heren is een derde wereldoorlog, want op een andere manier krijgen ze de door hun gemaakte rotzooi niet meer opgekuist.

Christien
Christien
8 maanden geleden

Dat had iedereen meteen moeten doen.
Dit zegt veel over dit kabinet.

Angelo
Angelo
8 maanden geleden

Al is de leugen nog zo snel…. De waarheid komt altijd aan het licht, ook de oorlog tussen Oekraine en Rusland. Het is vaak niet zoals het lijkt. Het zou me niets verbazen als de world elites Zelenski binnenkort laat vallen, om henzelf te redden..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

73
0
We lezen graag je reactie!x