Buitenland

Slowaakse parlementsleden lopen weg bij speech president Zelenski: ‘Hij is een oorlogshitser en een leugenaar’

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!

De Slowaakse oud-premier Robert Fico, leider van oppositiepartij Smer, verliet dinsdag demonstratief de parlementszaal tijdens een toespraak van de Oekraïense president Zelenski. Hij noemde Zelenski een ‘oorlogshitser’ en een ‘leugenaar’.

Fico zei dat de woorden van Zelenski haaks staan op de belangen van Slowakije en er om die reden voor heeft gekozen om hem te negeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Criminelen

Ook oud-minister Ladislav Kemenicky en andere fractieleden van Smer weigerden te luisteren naar de speech van de Oekraïense president. Kamenicky sprak van een ‘maskerade’.

Slowakije is volgens Fico ‘het kankergezwel van de EU’. Het land is ‘ondemocratisch’ en wordt geleid door ‘criminelen met een president die alleen maar de belangen van Washington dient’, zei hij eerder over zijn eigen land.

Weggelopen

De Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken Ivan Korcok bevestigde na afloop tegenover journalisten dat Fico en andere Smer-parlementariërs tijdens de toespraak waren weggelopen.

Zelenski deed een beroep op Bratislava om Oekraïne te helpen. Hij stelde voor om de handen ineen te slaan tegen Rusland. “Hoe actiever we samenwerken, hoe meer druk we uitoefenen op Rusland. En hoe meer we de Europese eenheid versterken,” zei de president.

Enkele dagen geleden prees de president tijdens zijn dagelijkse videoboodschap de ‘bovenmenselijke kracht’ van de Oekraïense troepen. Hij beweerde ook dat de ‘bezetters’ geleidelijk verdreven worden uit het noordoosten van het land. “Al onze steden zullen worden bevrijd,” voorspelde Zelenski.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ludo
ludo
1 jaar geleden

als die stomme Zelenski begint te praten zou iedereen moeten weglopen!! eender waar!!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hij moet van de rest oorlogstaal blijven uitslaan en de tegenpartij provoceren, het ultieme doel van de hoge heren is een derde wereldoorlog, want op een andere manier krijgen ze de door hun gemaakte rotzooi niet meer opgekuist.

Christien
Christien
1 jaar geleden

Dat had iedereen meteen moeten doen.
Dit zegt veel over dit kabinet.

Angelo
Angelo
1 jaar geleden

Al is de leugen nog zo snel…. De waarheid komt altijd aan het licht, ook de oorlog tussen Oekraine en Rusland. Het is vaak niet zoals het lijkt. Het zou me niets verbazen als de world elites Zelenski binnenkort laat vallen, om henzelf te redden..

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x