Binnenland

Hulleman en Van Rijswijk: zo nemen overheid en banken jullie allemaal in het ootje

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

De polarisatie tussen man en vrouw werd aangejaagd door de propagandisten om het echte probleem te verhullen. Wie hebben dit gedaan? Overheden en banken, zei jurist Sven Hulleman in gesprek met belastingspecialist Pim van Rijswijk.

Vroeger financierde je een huis op basis van twee dingen: de waarde van het huis en het inkomen. Daarna was het: de waarde van het huis en twee inkomens. En wat gebeurde er met de huizenprijzen? Die verdubbelden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Daarom valt die hele samenleving sinds de jaren tachtig uit elkaar, betoogde Hulleman. “Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, jullie zijn allemaal in het ootje genomen. Je moet allemaal twee keer zo hard rennen in dat hamsterwiel en je blijft op dezelfde plek.”

Er wordt bewust schaarste gecreëerd

Geen wonder dat de burn-outcijfers through the roof zijn, dat de echtscheidingscijfers through the roof zijn, dat bijna iedereen in de Wajong zit. De jongere generatie werd al overspannen kijkend naar hoe hard hun ouders moeten rennen, aldus Hulleman.

De grote vraag is hoe mensen uit die ratrace komen, merkte Van Rijswijk op.

Het begint volgens Hulleman bij de huizen: “Er zijn te weinig huizen voor de mensen die in Nederland willen wonen. Er wordt bewust door banken en overheden schaarste gecreëerd en die zeepbel wordt continu opnieuw opgepompt.”

Omvolking

“De overheid en de banken schoppen iedereen hun huis uit, drukken geld bij, halen hier miljoenen immigranten naartoe die in die huizen gaan wonen. De Nederlandse bevolking woont onder de brug en kijkt naar hoe z’n huis wordt bewoond door iemand die heel veel geld meekrijgt.”

Omvolking dus, constateert Hulleman.

Jouw hamsterwiel is onzichtbaar verbonden met het hamsterwiel van de buurman en als de buurman harder gaat lopen, moet jij harder lopen. Iedereen is bang om uit het wiel gegooid te worden. En nu zijn we op het punt gekomen dat iedereen op jacht is naar datgene wat er niet meer is: rust.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 172 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
1 maand geleden

Benoem gewoon eens de huidige problemen en crisissen in Nederland in 1 overzicht:
Kindertoeslag affaire, uit huis geplaatste kinderen die voor het leven getraumatiseerd zijn. 20 miljard schade aan woningen in Groningen ( geen 6 miljard! ).
Geen huis meer te vinden, en dan nog 10.000 glansparels/ Asielzoekers die al reeds RECHT hebben op een woning plus de rest die binnenkort volgt. (familiehereniging op grote destructieve schaal)
Het normaal vinden dat een klein flatje € 1500,00 per maand aan huur kost?!
De drang naar het elektrificatie van de maatschappij wat op zich een totale ramp in wording is.
Extreme stijging van diefstallen uit winkels.
Extreme inflatie van de voedselprijzen, dit kan nog wel eens het grootste probleem van alles gaan worden.
Extreme schuldenberg particulieren, de incasso industrie draait op volle toeren en dat is het topje van de ijsberg.
Harddrugs gebruik onder werkenden, 70% van de werknemers in de bouw, schilders en glaszetters gebruiken dagelijks drugs.( bij Hugo de Jonge is het 100%)
De TikTok cultuur, de jeugd van dit moment is totaal verwend, denkt dat ze topsalarissen krijgen, te beroerd om te werken en een totaal ontbreken van gevoel voor gezag ( een enkeling daargelaten maar dat is meer een uitzondering ).
Dit schip gaat in volle vaart en er staat niemand aan het roer, de kade is van gewapend beton, na de klap is er van het schip waarschijnlijk niets meer over.

Aalt
Aalt
1 maand geleden

Ik heb die potcast gezien. Het is zeker de moeite waard om hier te voor gaan zitten. Nogmaals een aanrader.👍

Fr4nk
Fr4nk
1 maand geleden

Ja, helemaal waar. En we stonden erbij en keken ernaar.

Herman R
Herman R
1 maand geleden

Ratrace & burn-out😩 tot je omvalt!🤔

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x