In de Europese Unie is het vanaf nu toegestaan om insecten te verwerken in onder meer brood en gebak, maar ook kaas, jam of pasta.
De verordening is in januari goedgekeurd door de Europese Commissie en ondertekend door EU-baas Ursula von der Leyen.
NEW – From 10 February, an EU regulation allows up to 4% of UV-treated insect powder to be contained in food products such as bread, cheese, jams, or pasta. pic.twitter.com/FuSNL9McxT
— Disclose.tv (@disclosetv) February 4, 2025
Met UV-straling behandelde larven
Bedrijven mogen nu poeder op de markt brengen afkomstig van met UV-straling behandelde larven van de Tenebrio molitor oftewel gele meelworm.
Er mag vanaf 10 februari tot 4 gram larven van meelwormen in 100 gram brood zitten en tot 3,5 gram in 100 gram gebak.
Moeilijk te verteren
De EU vindt dat er te veel vlees wordt geconsumeerd en doet onderzoek naar alternatieven. De verwerking van insecten in voedsel wordt gestimuleerd om de uitstoot van ‘broeikasgassen’ terug te dringen.
De exoskeletten van insecten bevatten chitine, een stof die voor mensen moeilijk te verteren is en zodoende de opname van voedingsstoffen kan belemmeren.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
Maya’s voorspelden dat het leven door gaat
Langzaam gaat de corona-beerput open: ‘Het artikel komt veel te laat, maar beter laat dan nooit in de MSM’
Achtergehouden Pfizer-rapport laat zien: hartaandoeningen VERERGEREN mettertijd
De cijfers zijn binnen: Coronavirus ‘niet dodelijker dan de griep’
“Wereld Natuur Fonds is criminele organisatie”
Kijk: Minister Agema ‘maakt hier zichtbaar hoe ook zij een marionet is van hogere machten’
Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten
Rutte ‘in privé juridisch geraakt’ door Karim Aachboun: ‘Eerste machtsovername een feit’
‘Corona-noodwet is staatsterreur’: Wat je niet mocht horen op het Malieveld