Homepagina » Binnenland » Coronawet: ‘Er is niks verloren, onze democratie was allang morsdood’
coronawet
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

Coronawet: ‘Er is niks verloren, onze democratie was allang morsdood’

De coronawet van het kabinet is ook door de Eerste Kamer. Minister De Jonge zei dat hij uitgaat van 1 december als datum van inwerkingtreding, maar ‘het liefst nog wat eerder’. Een ruime meerderheid stemde dinsdag voor de wet. De coronawet maakt meer coronamaatregelen mogelijk, waaronder een mondkapjesplicht.

De bekende twitteraar Jan Bennink wijdde zijn laatste draad als Tweep des Vaderlands aan de wet. “Gisteren steunde de Eerste Kamer zijn eigen ontmanning. Het laatste toompje democratie werd doorgesneden.” Maar, zo verzekert hij ons, er is niks verloren. “De horrorfilm waar we in zitten draait wereldwijd.”

We hebben volgens hem duidelijkheid gewonnen. Onze democratie acteerde namelijk allang op operetteniveau. “Dit ‘Build Back Better’, ‘Great Reset’ Covid-‘ding’, deze voorgekookte powergrab, is een wereldwijde VN-Davos-operatie. En wij zijn weliswaar een belangrijk landje, qua logistiek en strategische ligging, maar ons leiderschap is allang gecedeerd aan multilaterale organisaties. Wat ons nu rest zijn clowns en trekpopjes en mevrouw Kaag, onze VN-gouvernante.”

Zelf goede mensen blijven

“We hebben dus niets verloren, maar duidelijkheid gewonnen,” benadrukt Jan. “Onze parlementaire democratie was allang morsdood.”

Hoe loopt deze blockbuster af? De apotheose komt volgens hem op 3 november. Als Trump wint, heeft ‘het goede’ een kans om razendsnel terug te veren. En ook als het levende lijk Biden wint dankzij voter fraud en media bias zal uiteindelijk het goede overwinnen, zegt hij.

“Het enige wat we daarvoor hoeven te doen, is zelf goede mensen blijven, het goede uitdragen en vooral in dat goede blijven geloven en eraan vasthouden, in het zicht van het kwade,” besluit hij.

4.6 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
10 maanden geleden

Mee eens, we zijn al 80 jaar bezet en nu merken we dat pas.

Catharina
Catharina
10 maanden geleden

Het goede wint altijd van het kwade….daar kan niemand omheen, ook onze haagse macht wellustelingen niet…dat is een kosmische wet

Hans van Poelgeest
Hans van Poelgeest
10 maanden geleden

Nederland “het nieuwe Noord Korea van de EU”.

Walter
Walter
10 maanden geleden

We zijn nu wel van de participatiemaatschappij af die onze koning een aantal jaren geleden predikte. Dat hebben ze wel bereikt met dit debacle.

x

Check Also

de jonge

‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’

Dit kabinet slaat door, gaat veel te ...

agema

Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

48
0
We lezen graag je reactie!x