Natuur en Milieu

NOS zaait paniek over recordtemperatuur poolcirkel. Dit is er echt aan de hand

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

38 graden in Siberië: hoogste temperatuur ooit gemeten binnen poolcirkel, kopte de NOS dinsdag. De staatsomroep laat ons weten dat het in de Siberische plaats Verchojansk afgelopen zaterdag 38 graden werd. De meting is nog niet gecontroleerd.

Deze plaats is bekend vanwege de extreem lage wintertemperaturen die er heersen. Zo is de gemiddelde temperatuur in januari er -47 graden. In de zomer is het er buitengewoon warm.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Je kon erop wachten: “Ik zeg het al jaren: het poolgebied is keihard aan het opwarmen”, reageert Richard Bintanja van het KNMI en de Rijksuniversiteit Groningen tegenover de NOS. “De opwarming gaat hier twee tot drie keer zo snel als het mondiale gemiddelde.”

Extreem koud, maar ook extreem warm

Zelfs de VN gaat de temperatuurmeting nu onderzoeken. Woordvoerster Clare Nullis van de Wereld Meteorologische Organisatie, de weerdienst van de VN, waarschuwde dat ‘de meting samenvalt met een aanhoudende hittegolf en een toename van bosbranden in Siberië’.

Nullis zei dat de WMO samen met de Russische autoriteiten gaat kijken hoe ongewoon dit verschijnsel is. Het Russische meteorologische agentschap Roshydromet heeft Nullis al laten weten dat het in deze specifieke regio ‘extreem koud is in de winter, maar ook extreem warm is in de zomer’.

Heel normaal

De VN weet dus al dat temperaturen van meer dan 30 graden in Verchojansk heel normaal zijn. Zo is daar in 1988 een temperatuur van 37,3 graden gemeten. Deze meting is gecontroleerd. In juni 1915 werd het binnen de poolcirkel bovendien 37,8 graden. Ook bosbranden komen geregeld voor in het gebied.

Toch beweert Nullis: “De temperaturen blijven stijgen en we zien extreme weergebeurtenissen. We zagen vanochtend op de satellietbeelden één grote rode massa – het is erg zorgwekkend allemaal.”

Jeetje, 37,8 graden in de poolcirkel in 1915. Nu 38 graden (niet gecontroleerd) in de poolcirkel. 0,2 graden verschil. Keiharde opwarming van het poolgebied. Paniek.


[Electroverse]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

NOS is tegenwoordig niks meer dan een saaie aflevering van de fabeltjeskrant..Let op..De fabeltjeskrant was wel leuk om te zien..

Casper
Casper
3 jaren geleden

Het gaat helemaal niet om dat er één temperatuur niveau gebroken wordt. Het moet gaan om het aantal malen dat een niveau gebroken wordt. In de jaren 30 waren het aantal gebroken temperatuur niveau’s het hoogst, en is sinds, niet meer overheen gegaan. Er is dus helemaal niks belangrijks aan zo’n bericht. Tevens weer typisch een bericht dat weer klimaat beleid moet sturen op de bevolking.

Kijk naar deze (al weer wat oude) klimaat zitting in de senaat van de VS:
https://www.youtube.com/watch?v=ofXQdl1FDGk

Data is data, en die spreekt voor zichzelf. Temperatuur schommelingen zijn een natuurlijke variatie, en heeft de mens geen enkele invloed op. Kijk eerder naar de zon als je wil weten waarom het klimaat heen en weer schommelt.

Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

Sapperdeflap , Marcel Gelauff heeft net bevestigt dat alle ijsberen door de enorme hitte spontaan in de fik vliegen.
En dat is erg van laagvliegende ijsberen verhogen de CO2. Wat tot een kettingreactie in de stikstof keten leid.

Rob
Rob
3 jaren geleden

Er zijn de laatste jaren teveel types wiens leven compleet zinloos is. Die doen niets anders dan propaganda voeren en leugens verspreiden. Is het dan misschien toch nodig dat een deel van de mensheid verdwijnt? Of zouden die nog kunnen veranderen als de top van de macht op wereld gebroken wordt? Het is alleen niet in de zin van de NWO en Bill Gates zijn vaccinatie programma.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x