Buitenland

“Verklaring G7 over kernwapens staat bol van misleiding en manipulatie”

Help door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We willen bevestigen dat we vastberaden zijn een veiligere wereld te creëren. Dat we voorwaarden opstellen voor een wereld zonder kernwapens. Dit zeiden de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 afgelopen week in een gezamenlijke verklaring in de Japanse stad Hiroshima, waar de Verenigde Staten op 6 augustus 1945 een atoombom op gooiden.

Volgens energie-expert Luc Barbé staat de verklaring bol van de misleiding en manipulatie. De G7 bestaat uit de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Canada, Italië en Japan. Dus ook de Europese Unie is er vertegenwoordigd.

De G7 wil een wereld zonder kernwapens, maar de vijf officiële kernwapenstaten – waaronder de G7-leden VS, Groot-Brittannië en Frankrijk – investeren de komende jaren miljarden euro’s om hun kernwapens te moderniseren. Dit beleid staat dus haaks op de verklaring.

Stevig stukje misleiding

Maar dat is nog niet alles. Er wordt door tientallen landen al jaren gewerkt aan een wereldwijd verdrag dat kernwapens moet verbieden. De vijf kernwapenstaten weigeren om er aan mee te doen. De oproep van de G7 om alle kernwapens de wereld uit te helpen is dan ook een stevig stukje misleiding, aldus Barbé.

In 2005 sloot de VS daarnaast een akkoord met India op het gebied van nucleaire samenwerking. Ondertussen zegt de VS doodleuk dat India haar kernwapens zou moeten opdoeken, terwijl het een beleid voert dat de andere richting uitgaat.

Slechtst bewaarde geheim

Sinds de jaren tachtig beschikt Israël over kernwapens en dat is volgens professor Avner Cohen, misschien wel de grootste expert van het Israëlische kernwapenprogramma, het slechtst bewaarde geheim ter wereld.

Hoewel documenten uit Amerikaanse archieven er geen twijfel over laten bestaan, ontkent Israël het bestaan van zijn kernwapenmacht. Israël zal zich van oproepen om haar kernwapenmacht op te doeken niets aantrekken, aldus Barbé, want het weet dat het op belangrijke momenten niet alleen staat en wordt gesteund door de VS.

Geen excuses

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry verontschuldigde zich in Japan niet voor het gebruik van kernwapens op Hiroshima en Nagasaki.

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Het zijn demonen, die het 1 zeggen en het andere doen.

Berenbotje
Berenbotje
6 jaren geleden

Het (oproep to afschaffing kernwapens) is een plichtmatige gewoonte tijdens de herdenking van Hiroshima en Nagasaki, vooral uitgevoerd onder druk van de Japanners die nu zelf over willen gaan tot de productie van kernwapens.

frans
frans
6 jaren geleden

Bijna alle kernwapens zijn niet in staat schade aan te richten, dus zelfs het verhaal over modernisering is uit de duim gezogen alleen om de spanning er in te houden.
“we willen een wereld zonder kernwapens” is een teken dat de kernwapens niet meer werken.
Klinkt bijna naief. Toch?
Dus de vraag, waarom ze zeggen dat ze een kernwapen vrije wereld willen.
Amerika heeft gewoon enorm zin gehad om hun a-bom te testen op een grote stad met veel mensen.
Dat was nl. nog niet getest.
Dat bijna de hele zeevloot in Pearl Harbor zij aan zij lag is een vooropgezet plan geweest, om die a bom te kunnen gooien. Het is toch een verschrikking die wereld waardoor wij steeds weer misleid worden. Wordt toch wakker. De wereld a-bom-vrij? wat hebben ze dan nu ter vervanging die amerikanen.? Een nog grotere verschrikking?

Richard
Richard
6 jaren geleden

Japan is met al haar kerncentrales “s werelds grootste producent voor plutonium voor Amerikaanse kernwapens

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x