Het Complot

Weerzinwekkend geweld Barcelona en Cambrils. Hebben we hier te maken met terrorisme of false flag-operaties?

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Talloze ‘terreuraanslagen’ in Amerika en Europa bleken later false flag-operaties te zijn geweest, stelt de Amerikaanse analist en schrijver Stephen Lendman.

“Is het geweld in Barcelona en Cambrils meer van hetzelfde?” vraagt hij zich af. “Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen, maar het is verstandig om wantrouwig te zijn.”

Op donderdag reed een wit bestelbusje met hoge snelheid in op voetgangers en fietsers op La Rambla in Barcelona. Daarbij vielen doden en veel gewonden.

Tegenstrijdige berichten

Door tegenstrijdige berichten was het onduidelijk of de bestuurder nog leefde. Eerst werd gemeld dat hij te voet was gevlucht, daarna dat hij was gedood en de regionale politiechef Josep Lluis Tapero kon niet bevestigen of hij was gedood.

Getuigen beschreven de paniek en chaos die uitbrak. Enkele uren later reed een zwarte Audi in op voetgangers in Cambrils, waarbij één dode viel en meerdere mensen gewond raakten.

Vijf terroristen werden gedood door de politie. Het ging om de dodelijkste aanslagen in Spanje sinds de reeks bomaanslagen op vier treinen in Madrid in 2004, die volgens Lendman een false flag bleek te zijn.

Onbevestigd

Een verklaring van terreurgroep IS waaruit blijkt dat zij de verantwoordelijkheid voor de aanslag opeist, blijft onbevestigd, stelt Lendman.

“Toch haalde dit het nieuws en geloven de meeste mensen het waarschijnlijk,” zegt hij. “Iedereen kan zich IS noemen en de verantwoordelijkheid opeisen. Dit zegt niets.”

Incidenten zoals die in Barcelona, Cambrils en andere plaatsen worden volgens Lendman gebruikt om angst te zaaien, burgervrijheden in te perken en agressie jegens andere landen te rechtvaardigen.

Vaak worden ze strategisch getimed en zijn ze ontworpen om het wereldnieuws te halen, de echte daders uit het zicht te houden en zondebokken aan te wijzen.

Alarmbellen

Er worden meestal paspoorten of andere identiteitspapieren gevonden, wat in de ogen van Lendman alarmbellen moet doen rinkelen.

Hij verwijst naar een spotprent die rondging na een eerdere false flag-aanval, waarop een persoon met een bomvest was te zien die zei: “Verdorie, ik ben mijn paspoort vergeten.”

Het is absurd om te denken dat een crimineel identiteitspapieren zou achterlaten op de plaats delict, zegt Lendman, toevoegende dat 9/11 de ‘moeder van alle false flags was’.

Niets meer zeggen

Emeritus hoogleraar Michel Chossudovsky van de Universiteit van Ottawa zei over de incidenten in Spanje:

“Net als in Manchester, Parijs, Nice, Londen en New York zijn er nu in Barcelona ook weer identiteitspapieren achtergelaten.”

Verdachten worden in de meeste gevallen gelijk doodgeschoten en niet gearresteerd. Doden kunnen niets meer zeggen, besluit Lendman.

[Global Research]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chris
Chris
5 jaren geleden

Ik dacht al, waar blijft de valse vlag…

salvar
salvar
5 jaren geleden

wie heeft er een lichaam gezien van diegeen in de wijnstreek was neergeschoten?

madmax
madmax
5 jaren geleden

natuurlijk was false flag want eerst was hij geraresteerd en dan dood gechoten welke van die 2 klopt niet? er zijn veel te veel vragen over aanslag dat je je zelf kunt advragen wat klop in die hele verhaal niet ?

Tempe
Tempe
5 jaren geleden

Goh weer een ID kaart gevonden dat is elke keer, toevallig zeg.
Gelukkig maar he, anders kijken we in de verkeerde richting.
Wie gelooft dit nog, oh gaaaappppp.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x