Homepagina » Het Complot » Weerzinwekkend geweld Barcelona en Cambrils. Hebben we hier te maken met terrorisme of false flag-operaties?
Weerzinwekkend geweld Barcelona en Cambrils. Hebben we hier te maken met terrorisme of false flag-operaties?

Weerzinwekkend geweld Barcelona en Cambrils. Hebben we hier te maken met terrorisme of false flag-operaties?

Talloze ‘terreuraanslagen’ in Amerika en Europa bleken later false flag-operaties te zijn geweest, stelt de Amerikaanse analist en schrijver Stephen Lendman.

“Is het geweld in Barcelona en Cambrils meer van hetzelfde?” vraagt hij zich af. “Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen, maar het is verstandig om wantrouwig te zijn.”

Op donderdag reed een wit bestelbusje met hoge snelheid in op voetgangers en fietsers op La Rambla in Barcelona. Daarbij vielen doden en veel gewonden.

Tegenstrijdige berichten

Door tegenstrijdige berichten was het onduidelijk of de bestuurder nog leefde. Eerst werd gemeld dat hij te voet was gevlucht, daarna dat hij was gedood en de regionale politiechef Josep Lluis Tapero kon niet bevestigen of hij was gedood.

Getuigen beschreven de paniek en chaos die uitbrak. Enkele uren later reed een zwarte Audi in op voetgangers in Cambrils, waarbij één dode viel en meerdere mensen gewond raakten.

Vijf terroristen werden gedood door de politie. Het ging om de dodelijkste aanslagen in Spanje sinds de reeks bomaanslagen op vier treinen in Madrid in 2004, die volgens Lendman een false flag bleek te zijn.

Onbevestigd

Een verklaring van terreurgroep IS waaruit blijkt dat zij de verantwoordelijkheid voor de aanslag opeist, blijft onbevestigd, stelt Lendman.

“Toch haalde dit het nieuws en geloven de meeste mensen het waarschijnlijk,” zegt hij. “Iedereen kan zich IS noemen en de verantwoordelijkheid opeisen. Dit zegt niets.”

Incidenten zoals die in Barcelona, Cambrils en andere plaatsen worden volgens Lendman gebruikt om angst te zaaien, burgervrijheden in te perken en agressie jegens andere landen te rechtvaardigen.

Vaak worden ze strategisch getimed en zijn ze ontworpen om het wereldnieuws te halen, de echte daders uit het zicht te houden en zondebokken aan te wijzen.

Alarmbellen

Er worden meestal paspoorten of andere identiteitspapieren gevonden, wat in de ogen van Lendman alarmbellen moet doen rinkelen.

Hij verwijst naar een spotprent die rondging na een eerdere false flag-aanval, waarop een persoon met een bomvest was te zien die zei: “Verdorie, ik ben mijn paspoort vergeten.”

Het is absurd om te denken dat een crimineel identiteitspapieren zou achterlaten op de plaats delict, zegt Lendman, toevoegende dat 9/11 de ‘moeder van alle false flags was’.

Niets meer zeggen

Emeritus hoogleraar Michel Chossudovsky van de Universiteit van Ottawa zei over de incidenten in Spanje:

“Net als in Manchester, Parijs, Nice, Londen en New York zijn er nu in Barcelona ook weer identiteitspapieren achtergelaten.”

Verdachten worden in de meeste gevallen gelijk doodgeschoten en niet gearresteerd. Doden kunnen niets meer zeggen, besluit Lendman.

[Global Research]


Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met anderen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Ik dacht al, waar blijft de valse vlag…

  11 likes
  • Ja, duurde lang deze keer………
   Wakkere mensen zijn zeker nog op vakantie!!!

   7 likes
  • Gelukkig maar fals flag..kan iemand me uitlaggen hoe dat dan werkt? De aanslagplegers zijn acteurs, maar die worden wel dood geschoten. Welke acteur wil zich nu laten inhuren, waarbij hij weet dat hij een kogel zal krijgen? Of zijn het dan wel islmitische acteurs die weten dat ze 70 maagden krijgen. Even serieus, kan er dan iemand uitleggen hoe dit onzin verhaal dan werkelijk geregiseerd worden.

   Vallen er wel echt slachtoffers, of zijn dit ook acteurs met nep bloed. Als er intervieuw is met familie van een nep slachtoffer, worden die familieleden dan ingehuurd? als een school van klasgenootjes, van jong ook ingehuurd nep slachtoffertje een krans gaat leggen, word deze hele school dan betaalt, en is dit geacteerd, ofmdat dat hele slachtoffer niet bestaat, fictief en een acteur is?.??

   Kom op uitleg graag….

   1 likes
 2. De geschiedenis leert dat terreur van staatswege, tegen de eigen bevolking, dikwijls erg sussesvol was. Wat democratisch niet kan, gaat zonder weerstand wel na voldoende terreur zaaien.

  Ze doen er niet eens geheimzinnig over. Het was ISIL, werd gezegd. Mooi dan – duidelijker kan niet . IS e.d. doden vooral in het M.O.. Vooral moslims dus. hebt u dat?
  Duidelijk beogen ze bij u haat richting moslims op te wekken. Ook TV – vooral feitenvrije emotie-TV. bloemenzee, kaarsjes, knuffels, – het bekende tafereel. = aandacht afleiden.
  Niks over de opbouw van IS (door de CIA) in Irak destijds. Niks over de vereende NATO steun voor IS (Turkije als draaischijf).

  Van een afstand bekeken: we zien nu dus IS worden gerealloceerd naar de EU.
  Hebben de globalisen slim bekeken:
  voldoende moslims zijn overgevaren om de lont in het kruidvat AAN te steken, en de EU een soort Gazastrook te maken.

  Let op wat de media niet of nauwelijks uitvergroten.
  De roep van de EU-fielen: meer EU, meer gluren, tappen, lokaliseren en volgen, 24 x 7.
  Cui Bono?

  De industrie volgt IS op de voet, met de sales managers voor de Big Brother systemen, biometrische scanners en bijbehorend verwerken van meta-data is booming business.
  Kip of ei?

  Alles lijkt erop dat opzet in het spel was. Nodig voor doorbreken van de anti-EU sentimenten, en voorkomen van democratisch gehannes.

  Even heb ik gedacht aan vergelding tegen die landen waar de BDS-argumenten breed worden gedragen, wat in Spanje, net als de UK, iig. het geval is.

  Ik verwacht meer van dit soort terreur rond de komende verkiezingen in Duitsland. Blijf alert. De dagbladen, de Staatomroep en de commerciële makers van nep-nieuws bewijzen weer dat zij een machtig wapen zijn in deze oorlog tegen de bevolking.

  10 likes
 3. natuurlijk was false flag want eerst was hij geraresteerd en dan dood gechoten welke van die 2 klopt niet? er zijn veel te veel vragen over aanslag dat je je zelf kunt advragen wat klop in die hele verhaal niet ?

  5 likes
 4. Goh weer een ID kaart gevonden dat is elke keer, toevallig zeg.
  Gelukkig maar he, anders kijken we in de verkeerde richting.
  Wie gelooft dit nog, oh gaaaappppp.

  3 likes
 5. Waarom gebeuren zulk soort aanslagen alleen maar hier, en niet in de VS?
  Lijkt mij wel duidelijk wie hier achter zit!

  3 likes
 6. De paranoia druipt er weer vanaf..
  Tm de wens van foto s van de dode in een Wijnveld aan toe..
  Best bizar toch?

  2 likes
 7. De crisis acteurs

  1 likes
 8. wie heeft er een lichaam gezien van diegeen in de wijnstreek was neergeschoten?

  0 likes
 9. Maar, maar….False Flag voor WAT?

  0 likes
 10. Wie snapt het nu wel en wie niet heeft Wilders gelijk of heeft de groep Klaver/Pechtold/Rutte gelijk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...