Homepagina » Lezersbrieven » Spiritualiteit en Wetenschap komen samen
Ingezonden brief

Spiritualiteit en Wetenschap komen samen

We leven in een tijd waar Spiritualiteit en Wetenschap samen gaan komen. Dit artikel is ervoor bedoeld daar blijk van te geven en om daaraan bij te dragen. Wanneer de rationele linker- en de spirituele rechterhersenhelft qua activiteit in balans zijn zal dat helpen het individu te verheffen, en zo uiteindelijk ook de mensheid. Dit zal samengaan met de verhoging van de vibratiefrequentie van de aarde. We gaan het spirituele op een wetenschappelijke manier benaderen en op een zo eenvoudig mogelijke manier.

Energie

Alles is energie, hogere spirituele en lagere materiële energie. Feitelijk is materiële energie ook spirituele energie, maar dan gecomprimeerd en als gevolg daarvan gecondenseerd tot materie. Op dezelfde wijze wordt gas onder druk vloeibaar. Wanneer er een hoeveelheid spirituele energie geïsoleerd is, is er dus sprake van een begin en een eind, dit heeft tijd en ruimte tot gevolg.

We zijn spirituele wezens (hogere energie) die in de materiële wereld (lagere energie) geplaatst zijn. In de materiële wereld kennen we dualiteit, dag/nacht, Licht/duisternis, kennis/ gebrek aan kennis enz. Door deze dualiteit is de materiële wereld zeer geschikt voor bewustwording, omdat we hier verlangen en afkeer ervaren. Dit noemen we hartstocht. Deze hartstocht kun je zien als de overgangsfase tussen onwetendheid en kennis, de schemering tussen nacht en dag.

We zijn dus als spirituele wezens volmaakt maar onbewust, en moeten dan in de onvolmaaktheid van de materiële wereld bewust worden om volmaakt en bewust tevoorschijn te komen uit die lagere materiële energie. Dit geldt voor het individuele levend wezen en voor de mensheid als geheel. Dit wordt Zelfrealisatie, Godbewustzijn of Christusbewustzijn genoemd. Dit is dan ook wat Jezus bedoelde met ‘Ik ben de weg’.

Karma

Om in de materiële wereld actief te zijn krijgen we een materieel lichaam en staan dan met die materiële wereld in contact d.m.v. de zintuigen. Doordat hogere energie (het levend wezen) in de lagere energie (de materiële wereld) ‘beweegt’, actief is, ontstaat er tussen de twee lading, een potentiaalverschil dat gezien kan worden als statische elektriciteit. Dit is Karma. Tegenpolen trekken elkaar aan en zo houdt deze lading, of karma, ons dus gebonden aan de materiële energie.

Om los te komen uit de materiële energie moeten we dus van deze lading/ karma zien af te komen. Nu is het voor het levend wezen in de materiële wereld niet mogelijk te stoppen actief te zijn. We hebben een materieel lichaam dat onderhouden moet worden en het levend wezen is van nature actief.

De oplossing hiervoor is om het potentiaal met de materiële wereld om te ruilen voor een potentiaal met de spirituele wereld. Beseffend dat we spirituele wezens zijn is dit dus ons ware potentiaal. Voor een potentiaalverschil moet er sprake zijn van twee punten. Eén is het levend wezen en de ander een kader of wereld.

Zonder kader of wereld kan het wezen niet bestaan. Het is dus aan het levend wezen om dit een materieel of een spiritueel kader te laten zijn.

Doordat het levend wezen (met een mate van bewustzijn) zich identificeert met het verkeerde kader, ervaart het veel angsten. In zijn ware positie als dienaar, kind en creatie van de schepper kan het levend wezen vrij zijn van alle angst en ellende. Dit is ware bevrijding/vrijheid.

Spiritualiseren

Het omschakelen van een materieel kader naar een spiritueel kader gebeurt op meerdere manieren. Het komt erop neer dat we onze activiteiten gaan spiritualiseren. Spirituele activiteiten hebben geen karma tot gevolg en zorgen voor het oplossen (ontladen) van bestaand karma. Ook zal de materiële wereld moeten worden geaccepteerd zoals ze is om verlangen en afkeer te minimaliseren. Hier wordt geen pacifisme mee bedoeld, maar meer het niet emotioneel beïnvloed worden door omstandigheden, dit om een heldere visie te behouden en uit de hartstocht te blijven. Dit is wat we onthechting noemen.

Wanneer genoeg individuen zichzelf weten te verheffen door ware kennis in de praktijk te brengen, zal er een kritische massa bereikt worden, waardoor de mensheid in zijn geheel verheven zal worden uit de ellende van de lagere energieën.

Darwinisten en Creationisten hebben beide gelijk

Alle levensvormen zijn in de tijdloze spirituele energie geschapen en komen in de materiële wereld onder het juk van de tijd langzaam, en in elkaar overlopend, tevoorschijn met de mens als hoogtepunt, het evenbeeld van de Schepper.

Niets kan in de materiële energie bestaan als het niet eerst in de hogere energie bestaat. De individuele ziel reist door de verschillende levensvormen om de energieën die bij deze levensvormen horen te ervaren, om uiteindelijk tot de menselijke levensvorm te komen, waar het na een aantal levens een mate van bewustzijn ontwikkelt en in staat is de Grote Vragen te stellen:

 • Wie / wat ben ik?
 • Waar ben ik?
 • Waar kom ik vandaan?
 • Waar ga ik heen / wat doe ik hier?

Het is belangrijk te beseffen dat de mogelijkheid tot het stellen van deze vragen de menselijke levensvorm zeer kostbaar maakt. Een ieder die de mogelijkheid heeft tot spirituele bewustwording en daar geen gebruik van maakt verspilt kostbare tijd. Vrije Wil stelt ons in staat ons naar onze Schepper (ons ware thuis, de hogere energieën) toe te begeven of hier vandaan.

T.N.Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

5 reacties

 1. Zeer interessant! Zeker ook omdat spiritualiteit bijna wetenschappelijk verklaard kan worden: in de kwantumfysica komt namelijk naar voren dat zonder bewustzijn er geen materie is. Iets wat in het taoïsme, boeddhisme en hindoeïsme al naar voren komt. Ik schreef hierover een verslag wat terug te vinden is op http://www.wawistyle.nl

  8 likes
 2. Nicolas I. Beemster

  WOW! Wat een diepgaande, vette tekst! Keihard. 🙂

  Hier kan ik me helemaal in vinden, het is de spirituele taal die mij moed geeft om mijzelf spiritueel te blijven ontwikkelen en respect te hebben voor elkaar.

  Respect aan T.N. voor het schrijven en delen van deze interessante tekst.

  Big up!

  Groetjes,

  Nicolas I. Beemster

  4 likes
 3. Een spirituele zoektocht ondernemen houd niet in dat je een nieuwe bestemming bereikt waar iets verkregen word dat je nog niet had ,of iets word dat je nog niet bent, Hij bestaat uit het oplossen van je eigen onwetendheid over jezelf en het leven, en met een groeiend begrip hiervan begint het spirituele ontwaken.. Aldous Huxley

  3 likes
 4. Heerlijk om te lezen en te weten dat ik niet de enige ben die hiermee bezig is en van geniet

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Vrije energie zou olie-industrie volledig ruïneren. Is dit waarom het bestaan van aliens verborgen wordt gehouden?

Vrije energie zou olie-industrie volledig ruïneren. Is dit de echte reden dat het bestaan van aliens verborgen wordt gehouden?

Een arts heeft geclaimd dat het bestaan ...

Braziliaanse president Michel Temer verlaat officiële residentie wegens geesten

Braziliaanse president Michel Temer verlaat officiële residentie wegens geesten

De Braziliaanse president Michel Temer heeft zijn officiële ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+