Homepagina » Binnenland » Wij maken ons in het Westen ook schuldig aan genocide. ‘Syriëgangster’ Lieke S. vertelt waarom ze begrip heeft voor aanslagen IS
Wij maken ons in het Westen ook schuldig aan genocide. 'Syriëgangster' Lieke S. vertelt waarom ze begrip heeft voor aanslagen IS

Wij maken ons in het Westen ook schuldig aan genocide. ‘Syriëgangster’ Lieke S. vertelt waarom ze begrip heeft voor aanslagen IS

De Eindhovense Lieke S. wordt door het OM beschouwd als terreurverdachte. Ze werd in 2016 aangehouden omdat ze op weg zou zijn om zich aan te sluiten bij IS.

De vrouw, die zich enige tijd geleden bekeerde tot de islam, ontkent deze beschuldiging.

Wel heeft ze begrip voor de terreuracties van deze groep. “Ik wil niet radicaliseren, maar wanneer wij in het Westen ophouden met geweld, dan houdt IS er ook mee op.”

Niet kloppen

“Er zijn in het nieuws zoveel dingen over me verteld die niet kloppen en daarom wil ik in de publiciteit komen,” zei ze tegen Omroep Brabant.

In 2016, toen leden van IS aanslagen pleegden in Europa, begon ze zich te verdiepen in de islam. Ze besloot een reis te maken om de islamitische leefwereld te ervaren.

Op basis van wat ze thuis had achtergelaten heeft de politie geconcludeerd dat ze zich wilde aansluiten bij IS.

Enorm vernederd

Lieke werd opgespoord en vastgezet in Vught. “Ik heb me er vaak enorm vernederd gevoeld,” zei ze. “Je werd voortdurend onderzocht. Ook werd mijn cel geregeld overhoop gehaald.”

Ze legde uit: “Voor IS als terreurorganisatie koester ik geen sympathie, maar ik zie haar ook niet als onze vijand.”

Geweld

“Wij maken ons ook schuldig aan genocide, door de bommen bijvoorbeeld die onze F-16’s op honderden burgers in Syrië hebben laten vallen,” aldus de vrouw.

“Dat is een feit en geweld roept geweld op,” voegde ze toe. “Ik wil radicalisme echt niet aanwakkeren, maar als wij niet ophouden met geweld, dan houdt IS evenmin op.”

Bekijk het gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Omroep Brabant

[Omroep Brabant]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Teun
Teun
3 jaren geleden

In de middeleeuwen wisten ze wel raad met deze heks.

droogtrommel
droogtrommel
3 jaren geleden

Ik vind het zeker niet goed dat het westen daar ongevraagd gaat bombarderen. Maar wat over de duizenden onthoofde burgers??????????

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Kijk als zij over IS praat (moslim,s) praat zij niet over wij.
Zij praat pas over wij als zij met het vingertje naar het Westen wijst.

Willem H Janssen
Willem H Janssen
3 jaren geleden

Vijftig ( 50 ) jaar geleden kwam ik door Syrie naar Libanon, het eerst wat ik zag was een colone tanks. Ik dacht ik moet hier snel weg naar Lebanon, Beiroet was toen het Parijs van het Midden Oosten, ik zat op een strand net buiten Beiroet en werd daar ook bedreigd door een groepje Palestijnen die zeiden dat ik naar Israël ging en daardoor Israël zou steunen. Vijftig jaar geleden was het daar al niet pluis en er altijd wel iets aan de hand, er zijn daar zoveel verschillende bevolkingsgroepen die elkaar naar het leven staan.

x

Check Also

voorstel

EU komt met Orwelliaans voorstel voor ‘Europese digitale identiteit’, dit staat er in

Kamerlid Pepijn van Houwelingen kreeg een Orwelliaans ...

gezondheidspas

Beelden: van Parijs tot Tel Aviv, overal zijn grote protesten tegen de ‘gezondheidspas’

Op talloze plekken in Europa en daarbuiten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x