Homepagina » Binnenland » Wij maken ons in het Westen ook schuldig aan genocide. ‘Syriëgangster’ Lieke S. vertelt waarom ze begrip heeft voor aanslagen IS
Wij maken ons in het Westen ook schuldig aan genocide. 'Syriëgangster' Lieke S. vertelt waarom ze begrip heeft voor aanslagen IS

Wij maken ons in het Westen ook schuldig aan genocide. ‘Syriëgangster’ Lieke S. vertelt waarom ze begrip heeft voor aanslagen IS

De Eindhovense Lieke S. wordt door het OM beschouwd als terreurverdachte. Ze werd in 2016 aangehouden omdat ze op weg zou zijn om zich aan te sluiten bij IS.

De vrouw, die zich enige tijd geleden bekeerde tot de islam, ontkent deze beschuldiging.

Wel heeft ze begrip voor de terreuracties van deze groep. “Ik wil niet radicaliseren, maar wanneer wij in het Westen ophouden met geweld, dan houdt IS er ook mee op.”

Niet kloppen

“Er zijn in het nieuws zoveel dingen over me verteld die niet kloppen en daarom wil ik in de publiciteit komen,” zei ze tegen Omroep Brabant.

In 2016, toen leden van IS aanslagen pleegden in Europa, begon ze zich te verdiepen in de islam. Ze besloot een reis te maken om de islamitische leefwereld te ervaren.

Op basis van wat ze thuis had achtergelaten heeft de politie geconcludeerd dat ze zich wilde aansluiten bij IS.

Enorm vernederd

Lieke werd opgespoord en vastgezet in Vught. “Ik heb me er vaak enorm vernederd gevoeld,” zei ze. “Je werd voortdurend onderzocht. Ook werd mijn cel geregeld overhoop gehaald.”

Ze legde uit: “Voor IS als terreurorganisatie koester ik geen sympathie, maar ik zie haar ook niet als onze vijand.”

Geweld

“Wij maken ons ook schuldig aan genocide, door de bommen bijvoorbeeld die onze F-16’s op honderden burgers in Syrië hebben laten vallen,” aldus de vrouw.

“Dat is een feit en geweld roept geweld op,” voegde ze toe. “Ik wil radicalisme echt niet aanwakkeren, maar als wij niet ophouden met geweld, dan houdt IS evenmin op.”

Bekijk het gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Omroep Brabant

[Omroep Brabant]


Vind je deze informatie leuk? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Ongelooflijk naief deze vrouw, over letterlijk de hele wereld is terreur uit naam van de Islam. Het zijn niet alleen de aanslagen in Frankrijk, Engeland Zweden, België en andere Europese landen maar het zijn ook de aanslagen in Amerika, de aanslagen van de oeigoeren in China, de Tsjetsjenen in Rusland, het maakt allemaal niet uit.
  De islam is niet intolerant als een reactie op intolerantie. Hij is inherent intolerant. Tien van de vijftien meest religieus intolerante landen in de wereld zijn islamitisch. Er is geen enkele manier om dit te rijmen met de bewering dat moslims het slachtoffer zijn van religieuze intolerantie in plaats van de daders te zijn.

  De Islam heeft zich niet verbreid door minderheden goed te behandelen. Hij groeide door volkerenmoord, slavernij en oorlog. Zo groeit hij ook vandaag.

  Religies hebben een lange geschiedenis van het niet kunnen opschieten met elkaar, maar er is één religie die nooit heeft kunnen opschieten met een andere religie, zij is betrokken bij een godsdienstoorlog met elke religie die er bestaat, met atheïsten die niet religieus zijn en zelfs met haar eigen geloofsgenoten.

  23 likes
 2. Kern van de boodschap = geweld roept geweld op en daarin heeft ze wat mij betreft gelijk.

  15 likes
 3. In de middeleeuwen wisten ze wel raad met deze heks.

  13 likes
 4. Kijk als zij over IS praat (moslim,s) praat zij niet over wij.
  Zij praat pas over wij als zij met het vingertje naar het Westen wijst.

  9 likes
 5. Wederom een verwarde idealist en wahabistisch moslim.
  IS heeft alles met islam te maken maar is gecreëerd door de mossad.
  Blinde extremisten lopen er achter aan zonder te kijken waar ‘hun’ kalifaat eigenlijk is begonnen.
  Dit geldt voor de ganse islam.
  Gecreëerd in Jerusalem.

  Voor deze lui is plek zat in Saudi Arabië maar hier in het westen zouden zij niet rond moeten en mogen lopen.

  Middels dawa en taqiyya verspreid men de softe versie van islam, er is echter maar een islam.

  https://ejbron.wordpress.com/2017/04/05/de-islam-de-leugen-taqiyya-als-heilige-plicht-ter-misleiding-van-ongelovigen/

  5 likes
  • De Moslims zijn, wat taqqiya aangaat in goed gezelschap. Vreemd genoeg hoor je alleen daar niets over: Joden mogen gebruik maken van leugens (“uitvluchten”) om een Ongelovige te misleiden. (Baba Kamma 113a.)
   En er kan niet eens Dawa zijn, want: “De Joden worden mensen genoemd, maar niet-joden zijn geen mensen. Het zijn beesten.” (Talmoed: Baba mezia, 114b)
   Vooruit nog eentje, om duidelijk te maken hoe er over niet Joden gedacht wordt:”Zelfs hoewel God de niet-Jood schiep zijn het nog altijd dieren in menselijke gedaante. Het is niet gepast voor een Jood om te worden gediend door een dier. Daarom zal hij worden gediend door dieren in mensengedaante. ” (Midrasch Talpioth, p. 255, Warsaw 1855.)

   3 likes
 6. Zij en de interviewer draaien om de feiten heen: IS wordt gefinancierd en is opgericht door ISR, VS, SA. Deze dame kan ook een ingehuurde acteur zijn die zaken bewust door elkaar moet halen en het moet lijken alsof IS een onafhankelijk leger is.

  Ogenschijnlijk heeft ze wel een scherp punt, al dan niet bewust geopperd of geacteerd, die ze raakt dat Nederlandse gevechtsvliegtuigen in een soevereine staat oorlogsmisdaden pleegt en daarmee de NL overheid en regering een grote dosis bloed aan de handen heeft. Ze sleuren daarbij het NL mee in een oorlog en met een risico officieel een WOIII te starten.

  Verder is duidelijk dat we achteruit lopen in de tijd als je dergelijke mensen hoort bazelen over hogere machten en hun ideeën die vroeg of laat de macht zullen grijpen en deze met geweld zal opdringen aan vrije denkers. Het is een nieuwe religie implementeren in een land als NL, waar nog nooit de islam heeft thuis gehoord, zullen we allen, of we willen of niet, terug naar de middeleeuwen en ver daaraan voorbijgaan.

  Dat alleen al en plus de verschrikkingen die de westerse mogendheden aanrichten in andere landen, zijn niet gelovigen en mensen die het zat zijn nog langer zich te laten sturen door overheden en de politieke neo nazi ideologie met hun puppets (voor nu zijn dat vooral puppet Rutte, Macron, Merkel, May en velen meer) die een groot gevaar vormen voor soevereine mensen, oprechte liberalen en vrijdenkers die zich ernstig mogen afvragen of ze nog wel veilig zijn in eigen land en niet worden meegesleurd in een WOIII of andere verschrikkingen.

  Verder zijn alle religies en politieke ideologieën totaal achterlijk en zelfs een heel geraffineerde manier van de massa onderdrukken en vooral om deze te sturen en derhalve had er geen enkele religie of politieke ideologie ooit voet aan de grond mogen krijgen.

  We zullen pas oprecht vrij zijn met een minimale staat die voor en door het volk wordt bestuurd en waar religies worden gedecimeerd en terug worden gestuurd naar de vier muren van de eigen huishouding waar ze anderen zo min mogelijk (over)last bezorgen.

  6 likes
 7. Rot op met die overloper.enkeltje IS hier zit ze gal te spugen en handje ophouden .Geen podium geven die duivel

  6 likes
 8. Ik vind het zeker niet goed dat het westen daar ongevraagd gaat bombarderen. Maar wat over de duizenden onthoofde burgers??????????

  5 likes
 9. Vijftig ( 50 ) jaar geleden kwam ik door Syrie naar Libanon, het eerst wat ik zag was een colone tanks. Ik dacht ik moet hier snel weg naar Lebanon, Beiroet was toen het Parijs van het Midden Oosten, ik zat op een strand net buiten Beiroet en werd daar ook bedreigd door een groepje Palestijnen die zeiden dat ik naar Israël ging en daardoor Israël zou steunen. Vijftig jaar geleden was het daar al niet pluis en er altijd wel iets aan de hand, er zijn daar zoveel verschillende bevolkingsgroepen die elkaar naar het leven staan.

  3 likes
 10. Een van der dingen die wij in het Westen hebben geleerd is dat wij zelfstandig mogen nadenken. Vrijheid is een enorm groot goed, dat door dit soort mensen met voeten wordt getreden. Pas als de Verlichting ook in hun leven is doorgedrongen zijn ze wat mij betreft gesprekspartner. Nu komt ze op mij over als een drone, zoals bij een bijenvolk, willoos, volgzaam en kritiekloos. Weer een humanoide die het nooit zal begrijpen, triest.

  3 likes
 11. Kijk weer zo een linke eerst proberen als het niet gelukt is zeggen dat je het niet wilde om zo onder je straf vandaan te komen ik zou zeggen op….

  1 likes
 12. Ik ben het Westen niet.

  1 likes
 13. Waren er voor isis al niet heel veel aanslagen overal over de wereld?
  Het probleem zit hem toch echt in die facistische religie,
  het is een religie van oorlog en onderwerping, dat zeggen ze zelf ook.
  Ver terug in de geschiedenis was dat al het geval, en bracht mohamed en zijn babaarse legertje met de koran in de hand tot vreselijke
  daden, met veel bloedvergieten om uiteindelijk te onderwerpen en macht te grijpen, dat zelfde ging na zijn dood nog generatie’s door, isis doet precies hetzelfde.
  Dat deze (religie) een gevaar is voor iedereen die anders denkt en doet dan islam voordraagt is een regel recht gevaar, we zullen ons hier met hand en tand
  tegen moeten verdedigen, vandaar die bommen op Syrie.
  Geschiedenis: We moetten kruis ridders heel nog steeds heel
  dankbaar zijn dat zij deze roofzuchtige bende
  buiten de poorten van wenen hebben gehouden!
  Anders … echter nu wagen ze pogingen om het van binnen uit in europa nog eens te poberen, we gaan nog wat mee maken in de toekomst!
  Kortom, Islam is geen wereld met vrede, een wereld met islam is geen ontikkeling (enkel in dubai,..olie geluk) oorlog/ziektes /discriminatie/ onderdrukking/slavernij, zoals in veel islamitische landen (waar geen olie in de bodem zit) het geval is.

  1 likes
 14. Jij slaat mij, dus ik sla jou.
  Wat een kleuterklas.
  De juf is weg.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

tweede wereldoorlog

De vernietigingskampen van Eisenhower in de Tweede Wereldoorlog. Dit mag u van de overheid niet weten

Als we Hollywood mogen geloven, was de ...

amerikaanse

Waarom de moord op Soleimani een teken is dat het Amerikaanse imperium zich begint terug te trekken

Na de Amerikaanse aanval op ‘de nummer ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.