Gezondheid

Verzadigde vetten veroorzaken géén hartziektes. Deze drie topcardiologen onthullen de waarheid

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tientallen jaren waarschuwden artsen en overheden dat verzadigde vetten verstopte aderen en hartziektes veroorzaken. Daar klopt niets van, zo zeggen drie topcardiologen.

Angstverhalen over de gezondheidsrisico’s van roomboter en volle melk zijn misleidend, aldus de artsen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De beste manier om te beschermen tegen stress en hartziektes is het eten van echt voedsel en elke dag een wandeling maken.

Geen verband

Volgens de gerenommeerde cardiologen Aseem Malhotra, Rita Redberg en Pascal Meier is er geen bewijs voor een verband tussen verzadigde vetten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes of sterfte.

Uit klinische onderzoeken is bovendien gebleken dat het dotteren van patiënten het risico op een hartaanval of sterfte niet verlaagt.

Ondertussen is er een enorme markt ontstaan voor cholesterolverlagende medicijnen en voedselproducten.

Goed is slecht

De artsen schrijven in het British Journal of Sports Medicine dat ‘goed’ HDL-cholesterol juist een betere indicator is voor het risico op hart- en vaatziekten dan ‘slecht’ LDL-cholesterol.

Ze raden aan om geraffineerde koolhydraten (witte rijst, brood en pasta) te vervangen door gezonde vetrijke producten zoals noten en olijfolie.

Maar de gemakkelijkste manier om hartziektes te vermijden is minstens drie keer per week een half uurtje bewegen.

Geen gezonde optie

“Een coronaire hartziekte is een chronische ontstekingsziekte die op effectieve manier kan worden bestreden door 22 minuten per dag te wandelen en echt voedsel te eten,” benadrukken de onderzoekers.

“Light producten en producten die weinig calorieën bevatten zijn simpelweg geen gezonde optie,” reageerde dr. Mary Hannon-Fletcher van de Universiteit van Ulster.

[BMJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
TOBBYI OR NOT
TOBBYI OR NOT
6 jaren geleden

wanneer jij gaat begrijpen dat jij een oud lichaam heb dwz. jou lichaam evolutie is trager dan de voedsel evolutie (mosanto GMO) en alle additiefen en E-nummers die jij daar bewust of onbewust instop. het weet er geen raad mee en toch probeert jou lichaam jou geest te volgen maar wordt je geest kwaad op het lichaam zal dat zich verzetten.
zorg dus dat jou geest jou lichaam respecteert ontbijt als een keizer, lunch als een koning, en dineer als een zwerver. daarnaast leer jou orgaan tijden maw op welke tijd rusten jou organen en gun ze die rust je lichaam zal langer mee gaan dan dus. (niks eten als jou maag in rust is)
kijk naar de oude eetgewoonten met visie in onze nieuwe hygiëne. en vermijd de multinationals.
doe de coopertest 3 x per week.
het heeft ook geen zin om naar een ander, dan dat jou geest enkel naar jou lichaam luistert en ook hoort. er rekening mee houd en nota van de ongemakken neemt anders krijg je de factuur voor geschoteld.

het ga je goed of hoe gaat het met u besef dat jij maar 4000 weken op deze aarde ben, that is all foks. probeer ze te halen.

Wim
Wim
6 jaren geleden

Als je maar in beweging blijft.

vegan cyclist
vegan cyclist
6 jaren geleden

Roomboter en melk horen simpelweg niet in het menselijke dieet. Koeienmelk is voor kalfjes om zo snel mogelijk groot te worden. Als je goede vetten wilt binnen krijgen, eet dan inderdaad noten of een avocado.

Go vegan en je lichamelijke (en/of geestelijke) problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Helen
Helen
6 jaren geleden
Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x