Homepagina » Gezondheid » Verzadigde vetten veroorzaken géén hartziektes. Deze drie topcardiologen onthullen de waarheid
Verzadigde vetten veroorzaken géén hartziektes. Deze drie topcardiologen onthullen de waarheid over verstopte aderen

Verzadigde vetten veroorzaken géén hartziektes. Deze drie topcardiologen onthullen de waarheid

Tientallen jaren waarschuwden artsen en overheden dat verzadigde vetten verstopte aderen en hartziektes veroorzaken. Daar klopt niets van, zo zeggen drie topcardiologen.

Angstverhalen over de gezondheidsrisico’s van roomboter en volle melk zijn misleidend, aldus de artsen.

De beste manier om te beschermen tegen stress en hartziektes is het eten van echt voedsel en elke dag een wandeling maken.

Geen verband

Volgens de gerenommeerde cardiologen Aseem Malhotra, Rita Redberg en Pascal Meier is er geen bewijs voor een verband tussen verzadigde vetten en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes of sterfte.

Uit klinische onderzoeken is bovendien gebleken dat het dotteren van patiënten het risico op een hartaanval of sterfte niet verlaagt.

Ondertussen is er een enorme markt ontstaan voor cholesterolverlagende medicijnen en voedselproducten.

Goed is slecht

De artsen schrijven in het British Journal of Sports Medicine dat ‘goed’ HDL-cholesterol juist een betere indicator is voor het risico op hart- en vaatziekten dan ‘slecht’ LDL-cholesterol.

Ze raden aan om geraffineerde koolhydraten (witte rijst, brood en pasta) te vervangen door gezonde vetrijke producten zoals noten en olijfolie.

Maar de gemakkelijkste manier om hartziektes te vermijden is minstens drie keer per week een half uurtje bewegen.

Geen gezonde optie

“Een coronaire hartziekte is een chronische ontstekingsziekte die op effectieve manier kan worden bestreden door 22 minuten per dag te wandelen en echt voedsel te eten,” benadrukken de onderzoekers.

“Light producten en producten die weinig calorieën bevatten zijn simpelweg geen gezonde optie,” reageerde dr. Mary Hannon-Fletcher van de Universiteit van Ulster.

[BMJ]


Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Roomboter en melk horen simpelweg niet in het menselijke dieet. Koeienmelk is voor kalfjes om zo snel mogelijk groot te worden. Als je goede vetten wilt binnen krijgen, eet dan inderdaad noten of een avocado.

  Go vegan en je lichamelijke (en/of geestelijke) problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

  11 likes
  • Ja, in jouw nootjes en avocado zitten vitamine D ?, die vooral bejaarden nodig hebben. Roomboter, vis en vlees zijn alleen al voor deze groep in de winter zeer belangrijk. Melk ben ik met je eens, maar dat roomboter niet in een menselijk dieet hoort is klinkklare onzin. Roomboter wordt al duizenden jaren gebruikt.

   12 likes
   • Vitamine d supplementje en gewoon naar buiten in de winter en je bent er al. En dat doen we altijd al zo is natuurlijk geen argument om het te blijven doen. Als je het met me eens bent dat melk niet in het dieet past…. waar wordt roomboter van gemaakt 😉 Jou comment is klinkklare onzin dus

    2 likes
    • Ik zou supplementen vermijden, deze worden synthetisch in elkaar gezet. De natuur geeft ons alles wat wij nodig hebben, dus waarom synthetische middelen slikken. Denk dat deze middelen niet goed voor het lichaam zijn, maar goed, dat zijn zoveel dingen niet. De zon is ook niet altijd goed voor de huid.

     1 likes
  • [ Roomboter en melk horen simpelweg niet in het menselijke dieet. ]

   Nou, daar is N4N het volgens mij niet mee eens gezien de “lees ook” rechts van dit artikel:
   Roomboter is helemaal niet slecht. Sterker nog, het beschermt ons tegen diabetes
   https://www.ninefornews.nl/roomboter-beschermt-tegen-diabetes/

   8 likes
  • agree!

   namaste

   4 likes
 2. Als je maar in beweging blijft.

  8 likes
 3. wanneer jij gaat begrijpen dat jij een oud lichaam heb dwz. jou lichaam evolutie is trager dan de voedsel evolutie (mosanto GMO) en alle additiefen en E-nummers die jij daar bewust of onbewust instop. het weet er geen raad mee en toch probeert jou lichaam jou geest te volgen maar wordt je geest kwaad op het lichaam zal dat zich verzetten.
  zorg dus dat jou geest jou lichaam respecteert ontbijt als een keizer, lunch als een koning, en dineer als een zwerver. daarnaast leer jou orgaan tijden maw op welke tijd rusten jou organen en gun ze die rust je lichaam zal langer mee gaan dan dus. (niks eten als jou maag in rust is)
  kijk naar de oude eetgewoonten met visie in onze nieuwe hygiëne. en vermijd de multinationals.
  doe de coopertest 3 x per week.
  het heeft ook geen zin om naar een ander, dan dat jou geest enkel naar jou lichaam luistert en ook hoort. er rekening mee houd en nota van de ongemakken neemt anders krijg je de factuur voor geschoteld.

  het ga je goed of hoe gaat het met u besef dat jij maar 4000 weken op deze aarde ben, that is all foks. probeer ze te halen.

  7 likes
 4. Dat wordt je wel moeillijk gemaakt om “echt voedsel”te eten met al die toevoegingen die in je eten zitten zelfs in biologisch eten steekt het steeds vaker de kop op! steeds meer GMO’s in het voedsel en ze hoeven het er niet eens meer op het etiket te vermelden! Monsanto is een criminele organisatie!

  6 likes
 5. Die wetenschappers vertellen niets nieuws. Dat verzadigde vetten slecht zouden zijn voor hart en bloedvaten is een verzonnen verhaal door de margarinefabrieken .Wat Monsanto gedaan heeft om round up veilig te verklaren , is ook gebeurd door de margarinefabrikanten. Wetenschappers, overheden, media….werden OMGEKOCHT ! Om hun kunstmatig, ongezond product aan te prijzen hebben ze een natuurlijk gezond product (ongestraft) afgebroken . Deze methode gebruiken ze nu nog eens om onnatuurlijke, ongezonde “plantaardige” vervangers van natuurlijke,gezonde melk te promoten .

  1 likes
 6. Detoxen is heel belangrijk voor het lichaam mensen! ik heb het niet over een afkickkliniek.
  Ik zie detox als een innerlijke douche die ik neem.

  Het wast alle GMO´S eruit uit je lichaam. Het haalt zelfs wormen, parasieten, entiteiten uit je lichaam.

  Ik zeg niet dat het de medicijn is voor alles maar wel om je lichaam te reinigen van all die troep die we in ons nemen als voedsel. Want zoals we weten zit in zon beetje alles wel GMO´S en veel te veel kunstmatige additieven etc etc… kunst is dan ook om te gaan balanceren met je voedsel hoe je ermee omgaat in principe kun je gewoon lekker alles gaan eten wat je maar wilt BALANCEREN is de sleutel tot alles.

  Hier wat detox superfoods wat voor mij nuttig is en werkt.
  wormwood capsules of in thee vorm, black walnut hull & ionized water.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

NU afrekenen met die verstikkende Corona-angst

Mensen zijn emotionele wezens. In zekere zin ...

corona

99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

Meer dan 99 procent van de Italianen ...