BuitenlandCorona

Staten VS mogen mensen die coronavaccin weigeren beboeten of gevangenzetten

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kabinet haalt de teugels verder aan. Mensen die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus, moeten verplicht in quarantaine. Hetzelfde geldt voor reizigers die in een oranje gebied zijn geweest en terugreizen naar Nederland, schreef minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer.

En nu komt het: wie zich vanaf de tweede helft van volgende week toch niet aan een opgelegde gedwongen quarantainemaatregel houdt, pleegt in principe een strafbaar feit. De komende tijd wordt een passende strafeis uitgewerkt door het OM. De rechter bepaalt uiteindelijk de straf. Het kabinet overweegt daarnaast om mensen te verplichten mee te werken aan een bron- en contactonderzoek van de GGD.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Waar gaat het heen?

Krijgen we hier straks – als er een vaccin is – Amerikaanse toestanden? Daar hebben staten de bevoegdheid om mensen te beboeten of gevangen te zetten als ze het coronavaccin weigeren. “Ze kunnen mensen de toegang tot scholen, diensten of werk ontzeggen als ze zich niet laten vaccineren. Ze kunnen mensen zelfs een boete laten betalen of een gevangenisstraf opleggen,” zei professor Dov Fox van de Universiteit van San Diego in een interview.

Zo komt het wel heel dichtbij

Fox merkte op dat de Amerikaanse autoriteiten nog nooit mensen in de cel gegooid hebben wegens het weigeren van een vaccinatie, maar dat andere landen – waaronder Frankrijk – deze agressieve tactiek wel hebben toegepast. Zo komt het wel heel dichtbij.

In 2019 moesten New Yorkers zich verplicht laten vaccineren tegen mazelen. Als ze dat niet deden, konden ze een forse boete van maximaal 1000 dollar tegemoet zien. Fox verwacht echter dat mensen zich fel zullen verzetten tegen verplicht vaccineren. “Dat staten deze bevoegdheid hebben, wil nog niet zeggen dat dit het beste beleid is.”

[ABC15]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
3 jaren geleden

Het mensenlijk lichaam zit perfekt inelkaar, zo zorgt het immuunsysteem ervoor dat een virus gedetecteerd wordt en uitgeschakeld. Door deze idioterie van mondkapjes, desinfektie gel, zeep, afstand en isolatie wordt het immuunsysteem onermijnd. En dan krijg je verplicht een cocktail van ondefineerbare substantie in je lichaam gespoten? Die ook nog eens (is nu al bekend) je DNA verandert.. Laat de bedenkers van deze krankzinnigheid zich vol laten spuiten met deze rotzooi en dan kijken we het een paar jaar aan… ik laat mij nooit vaccineren..

exegese
exegese
3 jaren geleden

uiteindelijk is dat het doel van dit hele plan : onverwijlde toegang tot ons lichaam met hun nano-chips en in combinatie hun 5G straling zullen ze zo uiteindelijk ook toegang krijgen tot onze geest en ziel. Zo kunnen ze ons ontmenselijken en langzaam veranderen in cyborgs die op een robotachtige manier onvoorwaardelijk zullen gehoorzamen tot in de eeuwigheid. De natte droom van de cabal. En nu de prangende vraag : Gaan wij dat goedvinden ? Gaan wij dat klakkeloos toestaan ? Meer dan je ziel kan een mens niet verliezen, dan dooft het licht !

Roel
Roel
3 jaren geleden

Ik vind het wel heel toevallig dat er in 2019 een verplichte BMR-vaccinatie was in Newyork en dat ju8st daar nu zoveel Covid-19 slachtoffers zijn gevallen. Die extra 500.000 griepvaccins die de Jonge in heeft gekocht zijn niet aan mij besteed.

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Gewoon weigeren om je te laten inenten.
In Nederland hebben we 1 miljoen mensen in de Bijbel-belt die dit blijven weigeren. Met nog een miljoen antroposofen en principeweigeraars erbij wordt het moeilijk om dit met geweld door te drukken.
dan is er ook nog de Universele Rechten van de Mens.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x