Homepagina » Mens en Dier » Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’
minister
Foto: European People's Party CC BY 2.0

Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus verplichten. Ook wil hij alle reizigers uit oranje gebieden verplichten om in quarantaine te gaan. De maatregel gaat gefaseerd in, schrijft De Jonge. De verplichting wordt in de tweede helft van volgende week van kracht. Voor de verplichte quarantaine is een wetswijziging nodig. Wie niet meewerkt, pleegt een strafbaar feit.

De minister denkt ook na over een verplichting aan het meewerken aan het bron- en contactonderzoek. “De medewerking zou kunnen worden afgedwongen door een last onder dwangsom op te leggen.”

De nieuwe maatregelen leiden tot felle reacties. “Hugo de Jonge heeft een financieel belang bij de vaccin-business. Hij zal dus alles in het werk stellen om u aan een vaccin te helpen. Desnoods onder dwang of in de vorm van uitsluiting. Hier een eerste stap. Burgerrechten? Wat zijn dat?” schrijft Samira Tarrass.

Duivel van de democratie

Psycholoog Frank Brechts voegt toe: “Wat een geklungel weer van Hugo de Jonge; zonder persconferentie opeens zware middelen inzetten.”

“Wat voor pilletje heeft Hugo de Jonge geslikt voordat hij met zijn verplichte quarantaine kwam?” vraagt oud-journalist Dick Berts. “Het TOTALE bestuurlijke onvermogen. We worden letterlijk door volidioten geregeerd. Geen twijfel over mogelijk!”

Robert Bor vraagt zich af: “In hoeverre wordt de Nederlandse burger met deze plannen in zijn grondwettelijke rechten aangetast?”

“Ooit de duivel van de democratie in de ogen gekeken? Hier is hij dan: Hugo de Jonge draait helemaal door en lijkt besmet met het totalitaire syndroom. Zijn vriendjes Xi Jinping en Kim Jong-un kijken tevreden toe,” stelt Maarten Slagter.

70 procent

De meeste mensen vinden dat het kabinet niet de goede weg is ingeslagen. Op de website van NPO Radio 1 zegt bijna 70 procent van de respondenten het niet eens te zijn met de stelling dat het kabinet op dit moment de juiste coronastrategie te pakken heeft.

Die strategie omvat onder andere telefonische controles door de GGD of mensen wel in quarantaine gaan als ze uit een oranje reisgebied komen, een teststraat op Schiphol en het achterlaten van naam en contactgegevens bij horecagelegenheden.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Skalenski schreef:

  Welkom in DDRNL. Nog een paar maandjes en dan staan ze klaar met de verplichte gifspuit. Niet dat ik of mjjn gezinsleden dit ooit gaan laten inspuiten. Maar consequenties zullen er zijn, daar maak ik me geen illusies meer over.

  0 likes
 • jan doornbos schreef:

  Deze man wordt betaald om zich als een volslagen idioot te gedragen. Het ‘virus’ waarvan iedereen denkt te weten wat het is, is aantoonbaar het resultaat van wetenschappelijk bedrog. Je KUNT elkaar niet besmetten. Leest tip: The Curse of Louis Pasteur. Maar goed, wat er speelt heeft dan ook niks in positieve zin met onze gezondheid te maken. En nee, ik werk nergens aan mee. Dat rijmt.

  0 likes
 • William schreef:

  Deze omhooggevallen leraar van de lagere school gaat ons nu vertellen wat we moeten op straffe van gevangenisstraf en of boete? Heeft hij thuis niets te vertellen dat hij zijn frustraties op de Nederlandse bevolking botviert? Deze man hoort in een psychiatrische inrichting thuis

  0 likes
  • exegese schreef:

   William, dit heeft niets te maken met frustraties of dom onbegrip. Dit is doelbewust het volk voorbewerken en psychisch en de massa met de neus hun kant op te dwingen.
   Door het vast een keer te benoemen kunnen de mensen vast wennen aan wat hen te wachten staat. Alles gaat precies volgens plan en is volledig doordacht. Alleen massale burgerlijke ongehoorzaamheid in de ruimste zin van het woord kan ons hier nog uit redden.

   0 likes
 • Petrus schreef:

  De Jonge zal uit zichzelf niet stoppen met belachelijke maatregelen die nergens op slaan.

  0 likes
 • Tony schreef:

  De 1e persoon die in Nederland in quarantaine moet is Hugo de Jonge zelf en dan wel minstens 2 meter onder de grond in een gelaste metalen box, waar hij nooit meer kan uitkomen.

  Naast hem mogen plekken voor zijn politieke aanhangers/voorstanders gereserveerd worden. Dan zijn wij tevens verlost van ongewenste ethervervuiling.

  0 likes
 • Bahrija Keljmeni schreef:

  Wij moeten niet accepteren dit , als nu zo gaan voor paar maanden zitten we helemaal opgesloten want is hun doel dat is duidelijk. zo willen ze van alles verboden dan alles sluiten ons sluiten alle bedrijven sluiten voedsel te kort beweging beperken zo zitten in Australië al omdat daar mensen hebben meegewerkt op begin van nieuwe wet regels. Dat willen we niet, het is duidelijk dat dat niet gewoon gedrag is van hem tegen ons, dus wij zijn wakker en bewust wat spelt nu met regering !Dit oorlog tegen ons moeten we niet accepteren en als ons wil opleggen voor martelaars!

  0 likes
 • Gaston schreef:

  Als Hugo premier wordt gaat hij de daaropvolgende verkiezingen met 80% winnen…..

  0 likes
 • andré schreef:

  Hoe komt deze marionet aan zoveel macht ?

  0 likes
 • TL schreef:

  Hugo heeft een satanische pedofiele pillen ogen blik, wij hebben het recht onder “de natural law regels” om ons op welke manier dan ook van deze wezens te ontdoen nu zij de aanval op onze levens geopend hebben,

  Het collectief moet wakker worden en in de aanval gaan als er teveel meelopers en weg kijkers zijn die deze situatie met hun stem gedrag en systeem volgen gemanifesteerd hebben aan hun kant blijven staan dan lukt het ze,

  Als de meerderheid van het westerse collectief met overtuiging tegen deze satanische invloeden zijn met het bewustzijn van wat er echt speelt dan is de universele toestemming weg en mogen zij geen negatieve energie meer van ons stelen voor hun occulte pedofiele kinder moordende meesters….

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Dit nooit weer zei men na WOII.

  Nu is het weer zover. Men heeft niets misdaan, net zoals ten tijde van WOII, maar wordt wel opgesloten.

  Zojuist (rond 12.12) was wilders in gesprek met Jette.
  Ik meen hieruit te begrijpen dat wanneer de overheid de zaken in orde heeft, dus de GGD voldoende capaciteit heeft, dan pas mag er volgens Wilders een verplichte quarantaine worden gehanteerd.
  Dus mijns inziens, wil ook Wilders
  mensen op basis van niets op te sluiten.
  Laatste verkiezingen altijd nog PVV gestemd maar dit wordt wel zeer moeilijk en eigenlijk onmogelijk.

  Politici die mensen willen opsluiten zonder dat zij wat hebben misdaan zijn geen knip voor de neus waard.

  Ook nu praten zij alleen maar over meewerken, opsluiten en noem maar op.
  In plaats van dat het virus een sterfte veroorzaakt van 0,3% en dus minder dodelijk is dan de griep (2017/2018 is 1,0% tot 1,2%)
  Dat waarschijnlijk is dat viral load bepalend is hoe ziek men wordt.
  Dat jongeren in wezen tot een jaar of 50 á 60 nauwelijks risico lopen.
  Dat als men er niet er niet goed op reageert dat er diverse goede succesvolle behandelingen zijn zoals met HCQ te lezen op zelfzorgcovid19.nl
  Laat mensen elkaar een beetje besmetten maar niet te veel gelet op bovenstaande.

  Maar niets van dit alles.
  Neen, zoals geschreven: alleen meewerken, opsluiten en meer van dies zij.

  Wat hebben zij in godsnaam gedaan vanaf halverwege maart? Het is nu verdomme half augustus.

  Schande, schande, schande. En dan druk ik mij mild uit.

  0 likes
  • jan doornbos schreef:

   Tja, inderdaad crimineel. Mensen opsluiten die niets hebben misdaan. Wat dacht u van gezonde mensen in quarantaine plaatsen…? Zieke mensen zou je eventueel in quarantaine kunnen plaatsen. In de wereld waarin we leven is niets wat het lijkt en werkelijk alles is gelogen. Wil je in de buurt van de waarheid komen, dien je zaken 180 graden te draaien. Voorlopig is er 1 partij crimineel, gevaarlijk en een zeer groot risico voor de bevolking. Juist, de ‘politiek’. We gaan nat met de PCR test. De PCR test technologie is nooit ontworpen voor het vaststellen van een covid-19 virus. Deze techniek is bedacht door de vorig jaar overleden biochemicus en Nobelprijs winnaar Kary Mullis, die zelf ook van mening was dat deze techniek NIET geschikt is voor het opsporen van een virus(..). Kortom, Haagse bluf. Als gerecht heerlijk. Voor de rest zum kotzen!

   0 likes
  • Lucie schreef:

   Het virus is allang verdwenen,de griep overleeft niet in de zomer.
   De’besmettingen’ nu zijn rhinovirussen,oftewel verkoudheid,en in de zomer heerst ook vaak een soort van buikvirus,veel mensen hebben dan zomaar diarree.
   Laat je niet gek maken met die hysterische besmettingen aantallen,COVID19 is weg.

   0 likes
 • Jan V schreef:

  Kan iemand die griezel in éénzame quarantaine opsluiten en de sleutel weggooien? Deze doorgesnoven hooligan is compleet de weg kwijt.

  0 likes
 • Piet schreef:

  De besmettingen lopen op, maar mensen worden NIET ziek?

  Waarom wordt niet eens meegewogen dat de testen een (gemuteerde corona) virus aantonen die dus niet gevaarlijk is?

  Wie gaat de staat aanklagen hiervoor?

  0 likes
 • salvar schreef:

  wat een enge blik heeft die man of eigenlijk het beest.
  niet vaccineren , doe het niet.
  als je gevaccineerd wordt (met chip) ben je verder van huis dan dat je het niet doet.
  als iemand nog denkt volgend jaar nog een normaal leven zal hebben komt bedrogen uit , mits we het niet toelaten.
  je zal worden leeg geknepen als een citroen en ze zullen alles van je afpakken incl. je gezin.
  samen komen zal uit ten boze zijn.
  je zal in een wereld leven wat je voorstelling te boven gaat.
  de hel op aarde gaat er komen mits…………….

  0 likes
 • joyce ramgatie schreef:

  Een lesje voor Rutte en Hugo

  -Een virus ontwikkelt zich IN het lichaam en niet buiten het lichaam!
  Waarom denken mensen dat je een virus kunt overdragen, terwijl een virus niet levend is? We worden onnodig bang gemaakt. De overheid veroorzaakt heel veel stress. Als je stress en angst ervaart door corona, komt dit omdat je het zelf veroorzaakt en te weinig onderzoek hebt gedaan.

  -Een virus is geen levend organisme
  Eerst en vooral wil ik je vertellen dat je van iemand anders GEEN virus overgedragen kunt krijgen. Waarom dan niet? denk je nu. Omdat een virus niet levend is, het is geen levend organisme. Virussen zijn niets meer dan een oplosmiddel. En die oplosmiddelen worden gecreëerd in de cellen van ons lichaam. Daarom kun je geen virus krijgen van iemand anders. Virussen worden op celniveau gecreëerd. Dus in het lichaam en niet erbuiten. Het lichaam kan wel honderdduizend verschillende virussoorten creëren.

  0 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Iedereen die naar het café gaat heet gewoon Jan Jansen Schoolstraat 5 Nergenshoven

  0 likes
  • Manja schreef:

   Als je daarna met PIN betaalt heeft dat geen zin. Je bent traceerbaar, strafbaar en krijgt problemen.
   Dus wel CONTANT betalen! Waarom denk je dat ze dit GELD niet meer in gebruik willen hebben?

   0 likes
 • Teun schreef:

  Ik vraag me af of bepaalde mensen die (doelbewust) meewerken aan de verdere teloorgang van de maatschappij, zelf ook niet worden geconfronteerd met de nieuwe ‘Agenda.’ Zij ( die geen familie zijn van een bepaalde adel) zijn immers ook onderdeel van het gewone volk. In een communistisch systeem heb je immers niets aan geld en roem.

  0 likes
 • Patrick schreef:

  Wat een griezelig mannetje die liego de jonge….over zijn ogen zwijg ik maar 😨😨😨

  0 likes
 • Karel V schreef:

  Voordat de burger moet verklaren met wie hij heeft gesproken, moeten de volksvertegenwoordigers dat maar eens gaan doen. Alles lijkt nu besloten te worden in achterkamertjes. Als zelfs een gerechtvaardigd WOB verzoek naar de omstandigheden rondom een genomen besluit genegeerd wordt, hoe kan diezelfde overheid dan van de burger eisen mee te werken aan een contactonderzoek? Het wordt tijd om een gevangenis te gaan vullen niet met onwillige burgers maar met corrupte overheidsmedewerkers.

  0 likes
 • Ome Jaap schreef:

  Nazi praktijken die vent is erger dan Hitler en Mengeler tegelijk

  0 likes
 • :adrianus-johannes.. schreef:

  hete soep eedje niet, wel dan brande je, je de beck..
  dus Voor de verplichte quarantaine is een wetswijziging nodig.
  zal 2de en eerste kamer mee moeten instemmen.. en wie hebben de 2 de kamer gekozen.. wollen viervoeters!

  bron- en contactonderzoek. “De medewerking zou kunnen worden afgedwongen door een last onder dwangsom op te leggen.” heb en niet een zwijg recht? ja toch.. alleen wollen viervoeters blèren graag..

  0 likes
 • Richard schreef:

  Het is voor De Jonge teveel eer om vergeleken te worden met Xi Jinping en Kim Jong-un. Wie de moeite neemt het gezicht van deze man te doorgronden, komt tot enkele opvallende conclusies. Zijn min of meer wijd opengesperde ogen verraden grote angst en een nauwelijks verholen verwondering hoe hij toch op deze post is gekomen. Hij meent zich te kunnen handhaven door de rotte jongetjes in de klas, de deugers, appeltjes te geven zodat ze niet boos worden. De Jonge is een angsthaas met een onder in de touwen liggende houding. Over zijn schoenen wil ik het maar niet teveel hebben. Die verraden een narcistische instelling. Het is niet anders. Het volk zal het er even mee moeten doen. Arm volk.

  0 likes
 • Mira schreef:

  Dag democratie, voor zover we die hadden…
  Hoe kan het dat het grootste gedeelte van de bevolking gewoon slikt wat ze wordt voorgekauwd? Zijn mensen echt zo dom, meneer de jonge en Rutte zeggen wat en iedereen vind het maar normaal dat je vrijheid is afgepakt, straf bij quarantaine plicht, überhaupt quarantaine plicht. Never nooit niet dat ik me laat vaccineren. Op een wereldbevolking van 7,8 miljard mensen zijn er 730000 overleden, als het idd corona is, wat ik ook al niet geloof. Waar heb je het over om de wereld stil te leggen hiervoor. Mensen bang maken, eerst met sterfte cijfers, toen met besmettingen. De zogenaamde groepsimmuniteit is ook het raam uit. Ik heb een kind op deze wereld gezet, maar waarin groeit hij op…

  0 likes
 • Rob schreef:

  ‘Mogelijk besmet’ dus mogelijk ook niet. In politie termen ben je verdachte maar er is niet aangetoond dat je degene bent die ze zoeken. Maar zo maken ze iedereen tot een crimineel en het enige waar het allemaal om draait is macht en niets meer. En als je getest wordt is dat alles behalve een bewijs dat je het corona virus hebt om anderen te besmetten. Die test die gebruikt wordt geeft een grote false-positive uitkomst. Je kunt er op rekenen dat iedereen positief getest wordt. En dat allemaal met een virus dat niets voorstelt. Daarom, het is de grootste machtsgreep op het leven OOIT in de geschiedenis van de mens. De rest is allemaal bs.

  0 likes
 • Richard schreef:

  Als niet-viroloog vraag ik me af:
  Is het zogenoemde Covid-19-virus al zodanig geanalyseerd dat er een blauwdruk van is? Zo ja, dan lijkt het me niet al te moeilijk een serum te ontwikkelen, zo nee, dan kan er geen serum ontwikkeld worden. Als het ‘virus’ een combinatie is van meerdere viri, hoe kun je dan testen? Je meet blijkbaar een groepje ‘ongeregeld’ en dat zou de drager (wij allemaal dus) meteen tot levensgevaarlijk bestempelen. Het laat me maar niet los dat we gewoon bedonderd worden.

  0 likes
  • Rob schreef:

   De vraag is of Covid-19 wel een virus is. Volgens sommigen niet. Het wordt ook uitgelegd als Cov ID. Ofwel Certificate of Vaccination Identity. Ofwel, het vaccinatie paspoort. De heersende macht werkt veel met symbolen. 19 wordt nummerologisch dan AI. Uiteindelijk kom je dus op het Certificate of Vaccination Identity, gecontroleerd en gerund door AI. Kortom, in die zin gaat het om technologie, niet om een virus. Alhoewel, 5G blijkt hetzelfde effect te kunnen hebben als een virus. 5G kan de cel binnen dringen. Dat het niet om een killer virus gaat laat deze website ook zien:
   https://intelligence.weforum.org/topics/a1Gb0000000LHMsEAO?tab=publications

   0 likes
 • Edward schreef:

  Die engnek gaat alles verplichten, verplicht meewerken aan BCO, verplicht testen, verplicht quarantaine en straks verplichte vaccinatie. Deze engnek moet gestopt worden.

  0 likes
 • joost schreef:

  alle reizigers moeten worden getest en in quarantaine .we worden dagelijks geconfronteerd met immigranten met allerlei ziekten maar daar hoor je ze niet over.de nieuwe wereld orde doet z,n best om ons te vernietigen.mensen lees erover en vertel het iedereen.

  0 likes
 • Jopie schreef:

  Het wordt echt met de dag triester en bizarder ! Compleet idioot zijn ze daar in Den Haag 😩😡😤

  0 likes
 • Jerrel schreef:

  U mag democratie uit de verwijderen als u wakker bent. Over Covid-19: op een onderdeel van de 5G unit die in de masten wordt geplaatst, staat Covid-19 gegraveerd/gestempeld. Dus niks virus, maar meer de naam van een programma/agenda.

  0 likes
 • gevank schreef:

  deze enge griezel staat onder invloed van een demoon, net als zijn andere vriendjes die de 666 maatschappij er doorheen willen drukken

  0 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  >