Mens en Dier

Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus verplichten. Ook wil hij alle reizigers uit oranje gebieden verplichten om in quarantaine te gaan. De maatregel gaat gefaseerd in, schrijft De Jonge. De verplichting wordt in de tweede helft van volgende week van kracht. Voor de verplichte quarantaine is een wetswijziging nodig. Wie niet meewerkt, pleegt een strafbaar feit.

De minister denkt ook na over een verplichting aan het meewerken aan het bron- en contactonderzoek. “De medewerking zou kunnen worden afgedwongen door een last onder dwangsom op te leggen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De nieuwe maatregelen leiden tot felle reacties. “Hugo de Jonge heeft een financieel belang bij de vaccin-business. Hij zal dus alles in het werk stellen om u aan een vaccin te helpen. Desnoods onder dwang of in de vorm van uitsluiting. Hier een eerste stap. Burgerrechten? Wat zijn dat?” schrijft Samira Tarrass.

Duivel van de democratie

Psycholoog Frank Brechts voegt toe: “Wat een geklungel weer van Hugo de Jonge; zonder persconferentie opeens zware middelen inzetten.”

“Wat voor pilletje heeft Hugo de Jonge geslikt voordat hij met zijn verplichte quarantaine kwam?” vraagt oud-journalist Dick Berts. “Het TOTALE bestuurlijke onvermogen. We worden letterlijk door volidioten geregeerd. Geen twijfel over mogelijk!”

Robert Bor vraagt zich af: “In hoeverre wordt de Nederlandse burger met deze plannen in zijn grondwettelijke rechten aangetast?”

“Ooit de duivel van de democratie in de ogen gekeken? Hier is hij dan: Hugo de Jonge draait helemaal door en lijkt besmet met het totalitaire syndroom. Zijn vriendjes Xi Jinping en Kim Jong-un kijken tevreden toe,” stelt Maarten Slagter.

70 procent

De meeste mensen vinden dat het kabinet niet de goede weg is ingeslagen. Op de website van NPO Radio 1 zegt bijna 70 procent van de respondenten het niet eens te zijn met de stelling dat het kabinet op dit moment de juiste coronastrategie te pakken heeft.

Die strategie omvat onder andere telefonische controles door de GGD of mensen wel in quarantaine gaan als ze uit een oranje reisgebied komen, een teststraat op Schiphol en het achterlaten van naam en contactgegevens bij horecagelegenheden.

4.3 20 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Skalenski
Skalenski
3 jaren geleden

Welkom in DDRNL. Nog een paar maandjes en dan staan ze klaar met de verplichte gifspuit. Niet dat ik of mjjn gezinsleden dit ooit gaan laten inspuiten. Maar consequenties zullen er zijn, daar maak ik me geen illusies meer over.

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Deze man wordt betaald om zich als een volslagen idioot te gedragen. Het ‘virus’ waarvan iedereen denkt te weten wat het is, is aantoonbaar het resultaat van wetenschappelijk bedrog. Je KUNT elkaar niet besmetten. Leest tip: The Curse of Louis Pasteur. Maar goed, wat er speelt heeft dan ook niks in positieve zin met onze gezondheid te maken. En nee, ik werk nergens aan mee. Dat rijmt.

William
William
3 jaren geleden

Deze omhooggevallen leraar van de lagere school gaat ons nu vertellen wat we moeten op straffe van gevangenisstraf en of boete? Heeft hij thuis niets te vertellen dat hij zijn frustraties op de Nederlandse bevolking botviert? Deze man hoort in een psychiatrische inrichting thuis

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

De Jonge zal uit zichzelf niet stoppen met belachelijke maatregelen die nergens op slaan.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x