Natuur en Milieu

Zijn we allemaal met elkaar verbonden?

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Communiceren planten door middel van telepathie? Uit recent onderzoek is gebleken dat planten met elkaar ‘praten’ door te reageren op microscopische geluidsgolven.

Wat betekent dit voor mensen? Dean Radin van het Institute of Noetic Sciences (IONS) meent dat kwantummechanica kan verklaren hoe telepathie werkt.

De kwantummechanica leert ons dat de aarde bestaat uit een zee van trillingen. Mensen en dieren reageren op verschillende frequenties. Zelfs bacteriën kunnen elkaar inseinen via trillingen.

Quorum sensing

In 2011 publiceerden Allan Widom en zijn collega’s van de Northeastern University in Boston een studie waaruit bleek dat eencellige bacteriën zoals E. coli mogelijk met elkaar communiceren door middel van radiogolven.

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat bacteriën kunnen communiceren door een speciale taal die quorum sensing wordt genoemd. Dit is een mechanisme waarbij meerdere bacteriën hun genexpressie kunnen afstemmen op de populatiedichtheid.

In 1973 publiceerde de Zuid-Afrikaanse bioloog Lyall Watson Supernature: A Natural History of the Supernatural, waarin hij aantoonde dat planten meelevend reageerden op het moment dat een garnaal in kokend water werd gegooid.

Allelopatie

In 1937 kwam de Oostenrijkse professor Hans Molisch met de term allelopatie, een proces waarbij planten, algen, bacteriën en schimmels stoffen produceren die de groei en ontwikkeling van andere organismen beïnvloeden. Ze kunnen een positief dan wel negatief effect hebben op andere in hun buurt voorkomende organismen.

Het lijkt er sterk op dat we allemaal onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden zoals voorgesteld in de film Avatar. Op de maan Pandora bevond zich een uitgebreid zenuwnetwerk waarmee de inheemse bevolking en andere wezens zich konden verbinden.

Op dezelfde manier zijn op aarde hele bossen met elkaar verbonden door middel van een netwerk van mycorrhizaschimmels. Zouden planten dit web gebruiken om informatie door middel van akoestische signalen te verspreiden?

Psycholoog dr. Olivia Bader-Lee denkt dat al deze experimenten met planten uiteindelijk zullen bevestigen dat mensen ook een bepaalde vorm van energie met elkaar uitwisselen.

Bron: Voxxi.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hetzalwel
hetzalwel
8 jaren geleden

wij zijn golven in de grote zee. met al ons ego en denken, maar zijn vergeten dat wij het water zelf zijn.

r
r
8 jaren geleden

[quote name=”hetzalwel”]wij zijn golven in de grote zee. met al ons ego en denken, maar zijn vergeten dat wij het water zelf zijn.[/quote]

Juist van onze ware aard waren we 1, maar hier op aarde worden we gesplitst en moeten we dat her vinden door al die ego gedachten heen. We zijn niet het lichaam, maar de ziel. Hiervoor waren we hetzelfde meer dan iemand zich voor kan stellen. We zijn allemaal die grote kracht,energie die boven goed en slecht staat en boven alle universums.

no awareness at all
no awareness at all
8 jaren geleden

je zou het niet zeggen als je naar die egoistische hulpeloze hopeloze zooi kijkt. en toch is het waar, wij zijn allemaal met elkaar verbonden. je zou je er haast voor gaan schamen

Frank
Frank
8 jaren geleden

Zijn we allemaal met elkaar verbonden?

Ja!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x