Universum

Stephen Hawking: ‘Er zijn geen zwarte gaten’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De bekende professor Stephen Hawking heeft de wetenschappelijke gemeenschap geschokt door te stellen dat zwarte gaten niet bestaan.

Toch staat hij zelf aan de basis van een aantal theorieën rond zwarte gaten. Hawking beweert dat de waarnemingshorizon, de onzichtbare grens van een zwart gat waarachter niets kan ontsnappen, niet bestaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In plaats daarvan is er een ‘schijnbare horizon’, die tijdelijk materie en energie opvangt om ze daarna weer de ruimte in te lossen, aldus Hawking. “In de klassieke theorie kun je niet om het bestaan van een zwart gat heen,” zei hij in vakblad Nature. “De kwantumtheorie maakt het echter mogelijk dat energie en informatie ontsnappen uit een zwart gat.”

Hawking zegt dat de schijnbare horizon de echte grens is. “De afwezigheid van de waarnemingshorizon houdt in dat er geen zwarte gaten zijn – in de zin van stelsels waaruit licht niet kan ontsnappen tot in het oneindige,” aldus de natuurkundige.

Theoretisch natuurkundige Joseph Polchinski is sceptisch over het idee dat zwarte gaten zonder waarnemingshorizon in de natuur kunnen bestaan. “Het soort gewelddadige schommelingen dat nodig is om ze weg te vagen is te zeldzaam in het heelal,” zei hij.

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Remy
Remy
10 jaren geleden

Tja wat moet ik nou met die informatie?

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Des te dichter bij het einde van een cycle,s,des te dichter bij de waarheid.

r
r
10 jaren geleden

de oorsprong zwarte gaten zijn in wezen gaten in ons denken die word geproduceerd door iets te zien maar niet zeker weet wat het is we noemen iets maar weten te weinig over dat iets. word zo een tijdelijke uitleg wat deze gaten of objecten zijn we zien iets en men geeft er een naam aan…een zwarte gat of object is gewoon we weten het niet zeker wat de werkelijkheid is
zo creëert vele wetenschappers een iets geven het naam tot dat het niet meer houdbaar is en er een ander naam aangeeft maar ja we hebben een tijdelijke oplossing voor gevonden
zo heeft de mens vele namen gegeven aan een iets en dat iets is steeds aan een verandering onderhevig

svartvatten
svartvatten
10 jaren geleden

“…. Het soort gewelddadige schommelingen dat nodig is om ze weg te vagen is te zeldzaam in het heelal, ….”

Ieder z’n vak, dit gaat boven mij pet, misschien kan de deskundige zich verlagen tot het niveau dat gewone mensen het ook snappen?

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x