Gezondheid

Elk jaar sterven honderdduizenden mensen door medicijnen. Deze hoogleraar legt uit waarom we juist zieker worden van pillen

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Peter Gøtzsche, medeoprichter van de gezaghebbende Cochrane Collaboration, schreef al vele kritische publicaties over de moderne westerse geneeskunde.

In 2012 schreef hij een boek over de leugens en controverse rond mammografie. Gøtzsche stelt dat de straling waaraan vrouwen worden blootgesteld tijdens borstonderzoeken uiteindelijk juist meer gevallen van borstkanker oplevert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er zijn wereldwijd steeds meer artsen die zich uitspreken tegen mammografie omdat ze ervan overtuigd zijn dat het meer vrouwen schaadt dan baat.

Meer kwaad van goed

In 2015 verscheen zijn boek Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad. Het gaat over de manier waarop Big Pharma de geneeskunde heeft gecorrumpeerd.

Gøtzsche stelt dat de frauduleuze praktijken van medicijnmakers de gezondheid van talloze mensen schaden.

Hij legt uit dat medicijnen in de Verenigde Staten en Europa zelfs de derde doodsoorzaak zijn. Hun beschikbaarheid doet meer kwaad dan goed, aldus de Deense hoogleraar.

“Onze medicijnen doden alleen al in de Verenigde Staten 200.000 mensen per jaar,” zegt hij.

Maffia

“Veel van wat de medicijnindustrie doet kan worden gezien als georganiseerde misdaad,” voegt hij toe. “Zij gedraagt zich als de maffia.”

Gøtzsche schreef ook het boek Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning, waaruit blijkt dat medicatie voor psychiatrische aandoeningen nauwelijks werkt.

De meeste patiënten reageren niet op de medicijnen die ze slikken. Psychiaters schrijven vaak uit frustratie nog meer medicijnen voor, met nog meer letsel als gevolg.

Er wordt creatief omgegaan met onderzoeksgegevens om maar tot een positief resultaat te komen. Onwelkome feiten worden weggemoffeld.

Weggepoetst

Schadelijke bijwerkingen worden weggepoetst. Zo kunnen de medicijnen het risico op zelfmoord vergroten, verslavend werken of mensen overprikkeld maken.

Gøtzsche is zelf voorstander van psychotherapie. “Een goede psychotherapeut kan opmerkelijke resultaten bereiken, die een leven lang kunnen aanhouden, zonder bijwerkingen,” zegt hij.

[RD]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joke Jansen
Joke Jansen
6 jaren geleden

Niet alles is zwart/wit. Maar men moet wel als arts er meer aan doen, om de mensen echt beter te maken en dat kan zeker ook door te kijken wat dieeten kunne doen voor de mens en de natuur. Maar vele worden ook gered door medicijnen en daarom niet zo zwart wit denken. Ook de techniek gaat vooruit en daar mggen wij ook blij mee zijn en ik ben blij dat we als mens vooruit gaan op vele fronten.
Maar je akn als mens zelf ook veel doen om gezond te zijn en dit alles zeg ik die ongeveer 15 jaar door medicijnen een maand in het ziekenhuis lag en de dood in de ogen heeft gekeken en dat door simpele pijnstillers die een maagbloeding had veroorzaakt.

Marcel
Marcel
6 jaren geleden

Timothy O’Shea, arts in California heeft in dit prachtige artikel over het ontstaan van farmaceutica verteld.

Scroll voor waar het mooiste stuk begint naar de kop “The creation of credibility” en de korte alinea die daaraan voorafgaat.

http://www.thedoctorwithin.com/antibiotics/post-antibiotic-age/

exegese
exegese
6 jaren geleden

Heel lang geleden nam de medische wetenschap al willens en wetens de verkeerde afslag in de strijd tegen ziektes onder invloed van Rothschild (wie anders?) en Rockefeller. Zoals blijkt uit onderstaand citaat uit een artikel op wanttoknow. Ook hier al speelde geld uiteraard een prominente rol in de gemaakte keuze.

Pasteur en de wetenschapsfraude.. ‘Microbenjacht vs. gezond milieu’
Pierre Antoine Béchamp (1816-1908) was een Franse arts, bioloog, chemicus, fysicus en apotheker, en daarnaast een tijdgenoot van Louis Pasteur (1822-1895) die chemicus, bioloog en een Rothschild beschermeling was. De meeste mensen, inclusief artsen, kennen de wetenschapspionier Béchamp niet, terwijl de naam van Pasteur in ieders brein gegrift staat. Pasteur bouwde zijn reputatie op met het plagiëren en misvormen van Béchamp’s gedegen en innovatieve (microscopisch) onderzoek.
Pasteur is de vader van de onrealistische microbentheorie en het monomorfisme (microben hebben één gestalte en iedere ziekte wordt veroorzaakt door een eigen microbe). Bovendien heeft hij de misleide vaccinatiefabel van Edward Jenner verder vooruit geholpen. Bitter weinig van Pasteur’s beweringen kon achteraf worden bevestigd door wetenschappers die zijn experimenten hebben getracht te herhalen. Maar zijn fantastische vertellingen zijn wèl de basis voor de huidige Westerse geneeskunde en de farmaceutische multinationals.
Pasteur zelf was zich zeer bewust van zijn wetenschapsfraude en hij probeerde die op zijn sterfbed recht te zetten met “Het gaat niet om de microbe, het gaat om het milieu”, waarmee hij een uitspraak leende van een andere van zijn tijdgenoten, de fysioloog Claude Bernard (1813-1878). Deze laatste legde zich toe op het creëren van een verantwoord stappenplan voor experimenteel wetenschappelijk onderzoek, en lanceerde de term ‘intern milieu’.
Bernard: “De stabiliteit van het interne milieu is voorwaarde voor een vrij en onafhankelijk leven.”
Béchamp had in zijn uitgebreide studies ontdekt dat in een gezonde omgeving, potentieel schadelijke microben simpelweg niet kunnen overleven. In een ongezond milieu kunnen vriendelijke microben van vorm veranderen en tot venijnige ziekteverwekkers worden (polymorfisme). Dit gebeurt onder meer bij iedere wortelkanaalbehandeling: zodra dat gebied weer wordt afgesloten, krijgen de ter plaatse aanwezige bacteriën geen zuurstof meer, worden anaëroob en daarmee vele malen giftiger… Béchamp trok deze indringende conclusie: “De karakteristieke microbe van een ziekte is daarvan eerder een symptoom dan een oorzaak.”

Het ging toen ook al niet om de gezondheid van mensen maar om het geld.

Helen
Helen
6 jaren geleden

Bij mammografie wordt de borst met kracht platgedrukt tussen twee platen, zodanig hard dat cellen kunnen openbarsten.Er wordt dus een kleine inwendige wond gecreerd, die dan ook nog eens direct bestraald wordt met X-rays.
Het gevolg daarvan is dat de verwonde cel(len) die nieuwe cellen aanmaken om te herstellen wildgroei gaan vertonen als gevolg van die bestraling en voila zo wordt de borstkanker gecreerd.

Dat is trouwens al een tijd bekend:
http://medischdossier.org/archief/jaargang_12/nummer_6/artikel_622/dossier-borstkanker-hoe-nuttig-is-de-mammografie.html

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x