Homepagina » UFO » CIA: In deze landen werd in het diepste geheim gewerkt aan vliegende schotels
CIA: In deze landen werd in het diepste geheim gewerkt aan vliegende schotels

CIA: In deze landen werd in het diepste geheim gewerkt aan vliegende schotels

Onlangs gaf de CIA een groot aantal documenten vrij, waaruit onder meer is gebleken dat de spionagedienst krantenberichten over vliegende schotels in het buitenland nauwgezet volgde.

Eén van de stukken gaat over een Duitse ingenieur, die claimde dat de Sovjets Duitse experts op het gebied van vliegende schotels aan het werk hadden gezet.

Daarnaast bleek volgens de CIA uit berichten uit Toronto dat de Canadese luchtmacht aan een ‘vliegende schotel’ werkte die in toekomstige oorlogen zou worden gebruikt.

Diepste geheim

Ingenieurs van de luchtmacht werkten in fabrieken van A.B. Roe in het diepste geheim aan de vliegende schotel.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog werden in Duitsland bouwtekeningen voor vliegende schotels gevonden.

De Duitse ingenieur Georg Klein stelde volgens de CIA dat er in 1941 al in Duitse vliegtuigfabrieken werd gewerkt aan vliegende schotels.

Eerste testvlucht

Klein, die zei dat hij werkzaam was voor het ministerie van Albert Speer, was op 14 februari 1945 in Praag om de eerste testvlucht van een vliegende schotel te aanschouwen.

Tijdens het experiment bereikte het vaartuig binnen drie minuten een hoogte van 12.400 meter en een snelheid van 2200 kilometer per uur.

De topsnelheid van de schotels bedroeg volgens de ingenieur 4000 kilometer per uur.

Zware bewaking

Hij legde uit dat eind 1944 drie verschillende prototypes klaar waren om te worden getest. Eén type had de vorm van een schijf en was gebouwd in de fabriek waar ook de V2-raketten werden gemaakt.

De CIA merkt op dat de Sovjets in Wroclaw de hand hadden weten te leggen op de plannen.

Mensen die aan de schotels werkten werden gelijk onder zware bewaking overgebracht naar de Sovjet-Unie.

Syrië

In Frans-Equatoriaal-Afrika werden op 22 november 1952 vier vliegende schotels gezien. Een priester genaamd Carlos Maria zag die avond vier grote schijven roerloos in lucht hangen.

“Ze hadden een zilverachtige kleur zoals de maan,” zei de priester. “Vlak voordat ze alle vier begonnen te bewegen lichtten ze op als zonnen.”

De CIA wijst daarnaast op een bericht dat op 19 mei 1953 in de Syrische krant Al Ahaya verscheen en waarin wordt gesteld dat er vliegende schotels waren gezien boven de stad Homs.

Iran

De objecten kwamen volgens de krant vanuit het zuiden.

Een dag daarvoor, op 18 mei 1953, werd een oplichtend object gezien in de lucht boven de Iraanse stad Abadan.

Het object ‘was net zo fel als de zon en had de vorm van een nieuwe maan’. Hetzelfde object werd gezien boven de olievelden in Khuzestan, aldus de krant.

Het document is hier terug te lezen.

[CIA]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

  1. UFO disclosure is nu wel gewensd.

    6 likes
    • Het fokschaap komt met het kofschip naar je toe: ‘gewenst’ dus.

      5 likes
    • En hoe denk jij dat disclosure eruit ziet? Ik denk dat disclosure in volle gang is, diverse regeringen hebben ladingen informatie vrij gegeven en zelf vanuit Amerika komt er steeds meer openheid.

      Men kan zien dat de bevolking niet in paniek raakt en dus zal er vanzelf wel groter nieuws naar buiten komen, het is een kwestie van tijd. En wat mij betreft gaat het vrijgeven van informatie ook niet snel genoeg hoor, het mag best een paar tandjes sneller!

      3 likes
  2. Ten tijde van de oorlog waren er al testvluchtten gedaan met flugscheiben…2 hebben er sowiso gevlogen. Ook zijn ze naar de maan geweest maar hadden nog niet de techniek om terug naar de aarde te keren. Haunebu, vril, andromeda gerat.

    Maar Amerika is al veeeeeel verder…check project solar warden…

    4 likes
  3. Geen woord over hunzelf………

    2 likes
  4. Het is een overgenomen publicatie uit een krant , niets meer niets minder . Geen direct gelekte informatie . Dus ze zullen altijd zeggen dat ze publicaties interessant vinden, en dat mag.

    Die gasten weten wel wat ze vrijgeven..

    0 likes
  5. Altijd leuk om dit soort verhalen op zondagmorgen te lezen. Wat een flauwekul. Vliegende schotels: Waarom zou je zo willen vliegen? De Amerikanen kunnen niet eens hun JSF oftewel Jewish Sh*t Fighter ( Eigenaar Fam.Gross anno 1934) goed in de lucht houden EN dan wel in staat zijn een UFO te bouwen?. Men kan niet eens een “knappe” auto fabriceren.

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...