Gezondheid

Stop met het drinken van melk

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen zijn bekend met de slagzinnen ‘Melk sterkt’, ‘Melk is goed voor elk’ en ‘Melk, de witte motor’.

Het blijkt nu dat melk niet altijd goed is voor je lichaam en soms zelfs ronduit slecht kan zijn, zo stelt een vooraanstaand arts.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Harvard-kinderarts David Ludwig heeft ontdekt dat zuivelproducten met toegevoegde suikers slecht zijn voor de gezondheid. Hij vindt het drinken van minder melk geen slecht idee.

Chocolademelk

“Amerikanen drinken ieder jaar bij elkaar miljarden liters melk en denken waarschijnlijk dat ze daardoor sterkere botten krijgen,” schreef Ludwig in een artikel in het tijdschrift JAMA Pediatrics.

Hij springt met name in de bres tegen de light-versies van chocolademelk, die toegevoegde suikers of zoetstoffen bevatten. Veel Amerikanen denken onterecht dat het drinken van gezoete melk of yoghurt een goede manier is om verzadigde vetten te vermijden. Ze worden misleid want de producten doen meer kwaad dan goed, aldus Ludwig.

Boerenkool

Mensen hoeven eigenlijk helemaal geen melk te drinken want er zijn genoeg andere levensmiddelen die rijk zijn aan calcium. Verhoudingsgewijs bevat gekookte boerenkool bijvoorbeeld meer calcium dan melk. Sardientjes, noten, zaden, bonen en groene groenten als spinazie zijn ook rijk aan calcium.

Een studie uit 2011 toonde aan dat een glas melk een cocktail van wel 20 pijnstillers, antibiotica en groeihormonen kan bevatten. Onderzoekers troffen in koeien-, geiten- en moedermelk chemicaliën aan die worden gebruikt in pijnstillers voor mens en dier.

Bron: Trueactivist.com

Lees ook: Is melk wel zo gezond?

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Woutertje
Woutertje
10 jaren geleden

Ik was om bovenstaande redenen ook bijna gestopt met melk drinken.
Tot ik het advies van mijn ayurvedische dokter kreeg om juist meer melk te drinken.

Omdat het in mijn geval juist goed voor mij zou zijn.

Niet alles is dus helemaal zwart en/ -of wit.

Specht
Specht
10 jaren geleden

We zijn afgeraakt van de originele melk, rechtstreeks van het moederdier. Die is nl. nog steeds goed voor je.
Melkfabrikanten halen van alles (o.a. mineralen) uit de melk en voegen smaken van veelal chemische samenstelling en kunstmatige zoetmiddelen toe. Dat is wat verkeerd gaat en daarom is die verknalde zuivel niet goed voor mens en dier.
Maar de rauwe melk zo van de koe van een eco- of biologische boerderij is prima voor mens en dier.

Ken
Ken
10 jaren geleden

Het moet eens afgelopen zijn met die bangmakerij. Er word over van alles gezegd dat het slecht is voor je. Als je simpelweg bepaalde voeding en dranken met mate tot je neemt, dan is er niets aan de hand! Ik neem aan dat niemand ook liters koffie per dag naar binnen werkt. In Nederland word trouwens zeer streng gecontroleerd op stoffen die niet thuis horen in voedsel en drinken.

Sunshine
Sunshine
10 jaren geleden

Als je melk wilt drinken drink dan rauwe, biologische melk.
De melk die eerst door de fabriek gaat wordt gehomogeniseerd en verhit. Door de verhitting gaan juist de stoffen die wij kunnen gebruiken stuk en bij homogeniseren wordt het vet in de melk onder hoge druk in de melk geperst zodat het niet gaat schiften.
Ook het homogeniseren is schadelijk omdat de vetbolletjes zo klein zijn dat wetenschappers vermoeden dat ze door de aderwand in de bloedbaan kunnen komen en daar wil je ze niet hebben.

Deze dokter schopt wel op een paar lange tenen van een hele grote industrie die er bij gebaat is ons allemaal te laten geloven dat we melk nodig zijn. Daar zullen ze niet blij mee zijn. Hij zal ws belachelijk worden gemaakt als mensen dit serieus gaan oppakken en anders op een andere manier monddood worden gemaakt zoals dat gaat als er grote belangen spelen. Lees het boek van John Perkins maar eens: ‘The economic Hitman’.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x