Gezondheid

Studie: Biovoeding is een stuk voedzamer

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die overstappen op biologische melk- en vleesproducten krijgen meer omega 3-vetzuren, mineralen en antioxidanten binnen, zo blijkt uit een studie die is verschenen in het British Journal of Nutrition.

Onderzoekers van de Universiteit van Newcastle hielden 263 studies over melk en vlees tegen het licht. Uit de analyse blijkt dat er een duidelijk verschil is tussen biomelk en –vlees en producten uit de conventionele landbouw.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Sterker immuunsysteem

Omega 3-vetzuren worden geassocieerd met een lagere kans op hart- en vaatziekten en een sterker immuunsysteem, aldus Chris Seal van de Universiteit van Newcastle. “Het West-Europese dieet bevat te weinig van die vetzuren,” zei hij. “De Europese voedselwaakhond EFSA raadt een verdubbeling van de inname aan, maar dat is niet eenvoudig via onze voeding.”

Biozuivel en –vlees verhogen niet alleen de inname van omega 3-vetzuren, maar hebben ook andere positieve effecten. Ze bevatten hogere concentraties aan vitamine E en carotenoïden, waarvan de meeste fungeren als antioxidant. Jonge kinderen die biovoeding krijgen hebben bovendien een lagere kans op eczeem.

60 procent meer antioxidanten

Dieren die vaker buiten zijn en meer gras eten, produceren meer gezonde vetzuren zoals omega 3 en minder ongezonde vetten, aldus hoofdonderzoeker Carlo Leifert.

Vorig jaar liet het onderzoeksteam al zien dat biologische groenten 60 procent meer antioxidanten bevatten en minder giftig cadmium. De wetenschappers zeggen dat er meer onderzoek nodig is om de exacte verschillen verder te onderzoeken. In ieder geval zijn er nu verschillende studies die biovoeding in verband brengen met positieve gezondheidsaspecten.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Een Bio Dynamische Revolutie! Een bio supermarkt in elk winkel centrum, een bio boerderij te vinden op het platte land om de paar kilometer. Wat een mooie wereld zou dat zijn!

blup
blup
8 jaren geleden

Andere studie: water blijkt nat te zijn.

Frank
Frank
8 jaren geleden

” krijgen meer omega 3-vetzuren ”

50% meer van bijna niks is nog steeds bijna niks…

Organic vs Conventional Meat and Milk
https://www.sciencebasedmedicine.org/organic-vs-conventional-meat-and-milk/

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Aardbeien die buiten gerijpt zijn smaken ook veel beter.(die niet te vroeg geplukt zijn.aardbeid moet diep/donkerrood zijn) De basis: aarde, water en zon. Eigenlijk is het allemaal heel simpel. Het systeem veroorzaakt problemen. Die deelt niet bij mislukken oogst. En idd. Het is al aan het veranderen. De verse voedsel hallen groeien als paddenstoelen uit de grond. 1 probleem nog: is vaak duurder dan supermarkt. Huur plaats mag lager. Daar kunnen gemeente ook iets aan doen. Nu gemeente zelf voor de zorg moeten gaan zorgen, lijkt me dat niet zo moeilijke beslissing.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x