Gezondheid

Studie: Gevaccineerde kinderen hebben zeven keer meer kans op neurologische aandoeningen

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs verscheen een onthullende 34 pagina’s tellende studie over vaccinaties. Al na enkele dagen werd het onderzoek van het internet verwijderd.

Dat was niet zonder reden, aldus journalist James Grundvig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De studie, uitgevoerd door een team onder leiding van Anthony R. Mawson van de Amerikaanse Jackson State University, keek naar verschillen tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen.

Zeven keer

De wetenschappers concludeerden onder meer dat vaccinaties bij niet-blanke jongens kunnen worden gelinkt aan neurologische aandoeningen.

Gevaccineerde kinderen hadden daarnaast zeven keer meer kans op neurologische stoornissen.

Onder neurologische aandoeningen verstaan de onderzoekers autisme, ADHD en leerstoornissen.

Censuur

De studie werd op 21 november vorig jaar gepubliceerd en in vier dagen tijd 80.000 keer gelezen. Op 28 november verdween het onderzoek plotseling.

Hoofdonderzoeker Anthony Mawson liet weten dat zijn paper niet is teruggetrokken, maar gewoon is verwijderd. Oftewel: censuur.

Dr. Mawson zei verder dat hij van zijn baas niet inhoudelijk mag reageren op de studie.

Allergieën

Melissa Cochrane van Frontiers Media liet weten dat het artikel ‘geaccepteerd, maar niet gepubliceerd was’.

Uit de studie bleek onder meer dat:

  • Gevaccineerde kinderen significant minder vaak werden gediagnosticeerd met waterpokken en kinkhoest dan niet-gevaccineerde kinderen, maar wel significant vaker werden gediagnosticeerd met long- en oorontsteking, allergieën en neurologische stoornissen.
  • Gevaccineerden vaker antibiotica en medicatie tegen allergie en koorts gebruikten, buisjes hadden, het voorgaande jaar een huisarts hadden bezocht en in het ziekenhuis werden opgenomen.

Vaccinaties veroorzaken dus niet alleen tics, autisme, ADHD en leerstoornissen, maar ook allergieën en oor- en longontsteking, schrijft Grundvig.

Mawson heeft zijn studie intussen aangeboden aan een ander wetenschappelijk tijdschrift.

[Age of AutismMedium]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruud
Ruud
7 jaren geleden

Jammer dat er niet bij wordt vermeld waarom de studie is teruggetrokken. 415 families waarvan de kinderen (666 in totaal) thuisgeschoold zijn, is nauwelijks een representatieve groep. Ook maar uit vier staten in de VS. En het is uitgevoerd door een groot supporter van Andrew Wakefield, die we allemaal kennen. (Of je nu voor- of tegenstander bent)
Bovendien hebben ze autisme en ADHD en andere leerproblemem aan elkaar gekoppeld. Ik heb het vermoeden dat er een correlatie is tussen de vaccinaties en autisme/adhd-achtige symptomen, maar laat ze dan eerst met een fatsoenlijke studie komen. Misschien als we allemaal wat geld doneren. Ze hebbe maar 400.000 dollar nodig.

Mikkie
Mikkie
7 jaren geleden

Heeft iemand dit artikel nog ergens? Dan kunnen we hem even uitprinten en vooral doorsturen.

Johan
Johan
7 jaren geleden

Ben zelf kritisch volger van deze kwestie en weet nog niet of ik mijn dochters laat vaccineren , maar het hier vermelde ‘onderzoek’ is volstrekte onzin en waardeloos. Het is niet eens een echt medisch onderzoek maar een enquête…
Merkwaardig dat het hier als serieus medisch onderzoek gepresenteerd wordt, zonder kritische noot.

Lees:
http://scienceblogs.com/insolence/2016/11/29/antivaccinationists-promote-a-bogus-internet-survey-hilarity-ensues-as-its-retracted/

Ja met statistiek kun je een boel uithalen. Zo is er eens een ‘onderzoek’ geweest dat concludeerd: ” 80% van de Nederlanders is op zoek naar een andere baan”. Men had de bezoekers van een vacature site gevraagd of men tevreden was met de huidige baan. Tja.

Dit soort voorselectie is ook gebeurd in dit enquete-onderzoek dat gehouden is onder ouders die de kinderen niet naar school sturen maar ze thuis les geven. Buiten dat deze groep niet representatief voor alle kinderen in de USA vindt deze groep ouders scholen van de overheid dus niet goed genoeg, en is men in deze groep toch al wantrouwend richting overheid en vaccinaties. In een enquête zal men dus eerder antwoorden in de richting het eigen gelijk van anti-vaccinnatie krijgen, net zoals eerder genoemde banenonderzoek van bezoekers op die vacaturesite.

In deze kwestie ga ik liever uit van medische feiten, die laten tot nu toe eigenlijk alleen de voordelen van vaccinatie zien. Heb alle vaccinaties in mijn kinderen laten doen, maar bij deze twijfel ik, vooral omdat deze relatief nieuw is en ik nog geen goed beeld heb van het risico op de ziekte en de mate van bescherming door de vaccinatie.

Wetenschapper
Wetenschapper
7 jaren geleden
Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x