Homepagina » Buitenland » WikiLeaks publiceert eerste deel Vault 7: Het grootste lek uit de geschiedenis van de CIA
WikiLeaks publiceert eerste deel Vault 7: Het grootste lek uit de geschiedenis van de CIA

WikiLeaks publiceert eerste deel Vault 7: Het grootste lek uit de geschiedenis van de CIA

Onthullingssite WikiLeaks heeft een groot aantal documenten openbaar gemaakt over de digitale spionagepraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Het gaat om het eerste deel in een serie met de titel ‘Vault 7’.

Daaruit blijkt dat de CIA schadelijke software gebruikt om iPhones en andere smartphones, computers met Windows en zelfs televisie-software aan te vallen om er informatie te verzamelen.

De malware is in staat software te besmetten en te controleren van zowel de Android als de iPhone waarop presidentiële Twitter-accounts staan, aldus WikiLeaks-oprichter Julian Assange in een persverklaring.

Vingerafdrukken

Dit lijkt een verwijzing te zijn naar de bewering van Trump zaterdag dat hij is afgeluisterd door zijn voorganger, president Obama.

De CIA wordt er ook van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de ‘Russische hack’ van de Democratische partij vorig jaar.

WikiLeaks suggereert dat een CIA-afdeling met de naam Umbrage anderen de schuld kan geven van een hack, door ‘vingerafdrukken’ achter te laten van de groep van wie de aanvalstechniek gestolen is.

Grote klap

De openbaarmaking is een grote klap voor de CIA en voedt verdachtmakingen aan het adres van de diepe staat door Trump-aanhangers.

Het gaat om 8761 documenten en andere data over het systematisch binnendringen van computers door de CIA.

De informatie is afkomstig van een onderaannemer van de CIA die een discussie wil losmaken over de vraag in hoeverre het gebruik van digitale wapens gelegitimeerd is in een democratie.

Afdeling voor cyberaanvallen

Volgens WikiLeaks beschikt de CIA over een eigen afdeling voor cyberaanvallen waar ongeveer 200 experts werken.

Der Spiegel schrijft dat uit de informatie blijkt dat de CIA ook vanuit het Amerikaanse consulaat in Frankfurt spioneerde.

Eén van de manieren waarop de CIA mensen bespioneerde was volgens de uitgelekte informatie via een smart-tv van het merk Samsung, de F8000.

Microfoon

De experts van de dienst zetten het apparaat van buitenaf zogenaamd uit. Het apparaat werkte daarna als een microfoon waarmee de bezitter werd afgeluisterd.

De CIA liet aan de New York Times weten niet te willen reageren.Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. De oorlog die nu gaande is gaat om uw en mijn bewustzijn!!

  Het is dus de oorlog met uw media tegen het toenemende bewustzijn en de krachten die daar achter zitten.

  16 likes
  • Het draait om leven en dood. De afvalrace is al sinds de jaren 80(geldsysteem failliet/opkomst technologie) in volle gang op meerdere vlakken! Werk wordt minder/er wordt niet of weinig meer voor betaald voor veel werk/oudjes zijn te duur(o.a volgens Frits Wester/je mag van mij zelf nu wel een spuitje nemen!) Werken tot..ja vul het maar in…tot je er dood bij neervalt? De farma die ons ziek maakt. Wifi etc die dodelijk is. Experimenten op al het levende. Voedsel en water is vergiftigd. Oorlogen. Chaos. Alles wordt steeds duurder etc. Het is/wordt overleven en tegelijkertijd worden we zwakker/opgeruimd. Wil je over enkele jaren een kind, zul je naar de zaadbank moeten.
   De groei is eruit,op alle vlakken! Je zou verwachten, dat het systeem zich zou gaan aanpassen aan leven(iets kunnen opbouwen/samen zorgen/wonen/weer op 1 verdiener/huishouden stelsel etc), maar het tegenovergestelde gebeurt. Vrijheid op alle vlakken is aan het verdwijnen. Vooral diegene met weinig geld/ziek of oud zijn/jongeren die nog iets moeten gaan opbouwen, die weten wel waar ik het over heb. Het is eten of opgegeten worden in een steeds sneller tempo. Vrijwel iedereen(gewone mensen) komt aan de beurt/direct in aanraking met een pervers systeem.

   6 likes
 2. De plaatjes verwijzen naar een niburu.(overgang naar een nieuw tijdperk). Via technologie(element oerijzer/zie plaatje smelten van ijzer/zeven vaults) neemt men het element hout(al het levende) over. Men is aan het experimenteren met het dna van levende schepsels. Hybriden. Misschien bestaat het ‘T virus(zombievirus) wel echt.(zie games). Het is bekend, dat er in een afgelegen Afrikaans dorpje mensen zijn, die aan dit virus lijden.(zie reportage Belgische reporter Vranckx) T verwijst naar Taurus. Zeven kamers van Moloch/stierenkop etc.
  Men is bezig met een nieuw Adam en Eva verhaal(bijbel/nieuw tijdperk). Appel staat voor kennis.(kennis van kabbalah/pentagram etc)Het sneeuwwitje verhaal.(gebeurtenis verplaatsen naar nu).
  Omdat we in een experimentele fase zitten heeft men uit voorzorg een zadenbank(zie plaatje Vault 7) aangelegd. Niet alleen in Noorwegen, maar ook in Egypte(24 zwarte granieten kisten verwijst naar geologische klok)
  Grote vraag blijft: is de zwarte zon waarop agenda 21/30/NWO/Niburu is afgeleid echt(natuurlijke cycli van 2de zon/tweeling zon of wordt de tweede zon zelf gecreëerd door technologie(satellieten/data) of beide. Nemenis(bijbel/zwarte zon) betekent Ne= niet. menis= kunnen stijgen/groeien. Te samen= goddelijk= al.
  Lees eens op wiki alles over solonum.(virussen).
  Vault 7= een complete Niburu.(op alle vlakken).
  Mythologie: Egyptische Thoth(the book of Thoth)/griekse hermes/semitische Eshum/christelijke Petrus etc. De kabbalah(alle kennis) etc komt hier vandaan.
  Houdt maar op om een joodse stroming de schuld te geven, want de hoogpriesters van de drie hoofd geloven Jodendom/christendom/islam zijn al vanaf het begin 1. Via het verdrag des verbonds. Die allemaal het licht/al/alah/kabb alah aanhangen.
  Bewijs: alle joodse stromingen van rabbijnen zitten in nu in dezelfde raad(zie wiki Yishuv). Veel joodse stromingen zijn opgegaan in andere geloven(geschiedenis). Allemaal stammen ze af de drie zonen van Noach: Sem/Jafet en Cham. Die families(eerste lijnen, die over alle kennis bezitten) zitten over de hele wereld verspreid.
  Vrijwel alle landen hebben de agenda21/30 ondertekend. Zie agendapunten= Totale controle/NWO. Het pentagon dient de agenda21/30 = een pentagram/ster. Je moet veel mensen opruimen om die agenda te stoppen!

  5 likes
 3. Lees eens alles over de Letter T. Oorsprong/huidige afkorting. = knikker? Planet x?
  Fenicisch laatste alfabet letter= X = taw/tau=teken=Latijnse letter T
  Tau https://en.wikipedia.org/wiki/Taw staat ook voor:
  Biochemie=alzheimer
  Wiskunde= Tesla, gulden snede etc.
  Luchtvaart=voorgesteld ruimtevaartuig.
  Google eens afbeeldingen tau: krijg je oa Stier, rode schild etc.
  It’s all in the game!

  2 likes
 4. T staat ook voor telecommunicatie/druk/temperatuur.
  De verhalen over afluisteren is niet zo van belang(is meer voor macht). Het is het internet(radiogolven) zelf, dat gevaarlijk/dodelijk is.
  Basis natuurkunde: als je lange tijd druk op een element/stof duwt/stuurt dan kan de stof in een andere stof veranderen. Zuurstof(onze,die wij nodig hebben) verandert dan in een giftige stof bv. Mobiel bij het slapen= hersenbloeding etc. Men krijgt last van slaapstoornissen/free running slaap/alzheimer/zombiegedrag=eiwitstoornis.
  In alle lagen(lucht/aarde) wordt op dit moment gebruik gemaakt van straling=druk=temperatuur(satellieten/haarp/zendmasten etc).
  Men kan via technologie de juiste toon/golf versturen om ons te beïnvloeden.(ziek/dood maken/emoties sturen etc. Men kan het weer veranderen etc. Dit wapen wordt tegen ons/landen gebruikt. Allemaal om een niburu te creëren. Israel eert ra(de zon) en el(elektriciteit/technologie). En iedere hoogpriester van alle geloven/culturen/grootmeesters/hooggeplaatste figuren etc zitten in het complot. Ze hangen allemaal het wiel des levens/zonnewiel/slang die in zijn eigen staart bijt/ouroboros/teken van oneindigheid etc. aan. Onbewust of bewust.

  2 likes
 5. Hmm. Dat de CIA dit soort kunstjes beheerst, verbaast me nx. Wat me wel verbaast, is dat ze er zo klungelig mee omgaan dat het gewoon op straat komt. Verder hebben ze de mankracht niet eens om iedere Samsung tv af te luisteren. Laat staan die miljoenen en nog eens miljoenen telefoons. Mensen die er echt bij hebben, hebben er heus wel voor gezorgd dat ze niet afgeluisterd kunnen worden. Dus Wikileaks: kom nou eens met iets echt belangwekkends. Ik word namelijk een beetje moe van die geheimzinnige spannendmakerij.

  2 likes
 6. Ging eens de oorsprong van knikker googlen. Kwam uit bij oer/ijzererts knikker/fabriek. Dacht meteen aan die grote bollen die overal op de wereld liggen.(die moeten dus onder hoge temperaturen tot stand zijn gekomen)
  Of aan de pomodoro bol Vaticaan.
  Hier een “leuke ongevaarlijke” link over DNA mixmax/Gen knip en plak http://www.erwinvandenbrink.com/index.php/2016/12/10/technologietrend-2017/

  0 likes
 7. Elkekeerdateindedatmaarnietkomt

  Het mooie is, als er een pisvideo van iemand opduikt, mag en kan niemand die video op gerechtelijk bevel zien of verspreiden. Dit soort wikileaks info vindt zonder ernstige hinder gewoon zijn weg.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...