Mens en Dier

Von der Leyen onderzocht door topaanklagers wegens mogelijk crimineel wangedrag bij schimmige vaccindeals

Help mee door dit met kennissen op je socials te delen!

EU-baas Ursula von der Leyen wordt onderzocht door Europese topaanklagers wegens mogelijk crimineel wangedrag bij de schimmige vaccindeals met de directeur van Pfizer, Albert Bourla. Ze doen onderzoek naar sms’jes die Von der Leyen en Bourla met elkaar uitwisselden.

Verschillende EU-lidstaten sloten zich aan bij een aanklacht tegen Von der Leyen, waaronder Polen, Hongarije en Roemenië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Volgens Europarlementariërs is ‘Pfizergate’ zoals dit schandaal wordt genoemd één van de grootste corruptieschandalen uit de geschiedenis.

Plotseling overleden

Michele Rivasi, de Europarlementariër die probeerde de sms’jes van Von der Leyen met Bourla boven tafel te krijgen, overleed eind vorig jaar plotseling aan een hartaanval. Ze was op dat moment onderweg naar het Europees Parlement in Brussel.

Von der Leyen kwam steeds verder in het nauw door Pfizergate, dat werd aangezwengeld door Rivasi. Het gaat om berichten die de voorzitter van de Europese Commissie had gestuurd over de levering van maar liefst 1,8 miljard coronavaccins van Pfizer.

Onder meer de Europese Ombudsman en de Europese Rekenkamer hekelden de geheimzinnigheid die de Commissie blijft bewaren. De New York Times stuitte op persoonlijke bemoeienis van Von der Leyen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Tijd om haar beleid een halt toe te roepen

Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21), die haar de Brusselse brokkenpiloot noemt, wees er eerder op dat overal ellende ontstond waar ‘VDL’ – zoals ze liefkozend wordt genoemd – haar gezicht liet zien. Bij het Duitse defensieministerie en nu ook na vijf jaar in de Europese Commissie.

“Zij bracht ons […] een peperduur en onnodig coronaherstelfonds, waarvoor Nederland voor 47 miljard euro garant staat, schimmige vaccininkoop waarvan de sms’jes naar de baas van Pfizer nog steeds niet zijn vrijgegeven, de desastreuze Green Deal waarvoor heel Europa nu de straat opgaat, en verder nog open buitengrenzen, versoepelde begrotingsregels voor Zuid-Europa en minder vrijhandel. Geen trackrecord om trots op te zijn,” zei Hoogeveen.

“Mevrouw Von der Leyen is een fanatieke EU-federalist die zich onvoldoende realiseert dat zij geen keizerin is, maar voorzitter van een secretariaat. Tijd om haar beleid een halt toe te roepen,” aldus het Europarlementslid.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 219 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
theo
theo
3 maanden geleden

ahhh sorry, appjes verwijderd…..helaas, markje kon t ook…

Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Ik kan zelf natuurlijk niet veel bewijzen, maar ik denk dat ik wel met aan enige zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan zeggen dat ze zo schuldig is als een vos in een kippenhok.
Maar niet alleen zij, want los van Brussel zijn er ook op nationaal niveau belangrijke kopstukken die van ver zullen moeten komen willen ze mij nog van hun onschuld kunnen overtuigen. Daar wens ik ze veel succes mee.

Joop
Joop
3 maanden geleden

Smerige nazi heks hoort bij het stel kaag Rutte en co de moordenaars volksgericht en tribunaal voor dit tuig

Margie
Margie
3 maanden geleden

Eruittrappen dat misselijke rotwijf. Kan helemaal niks. Maar dan helemaal niks. Betonkapsel. GA KOKEN!!!!!!!! Kun je waarschijnlijk ook niet. Mislukt untermensch.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x