BuitenlandCorona

Ziekenhuizen blijven met hulp van overheid coronacijfers afschermen: ‘Wat moet er verborgen blijven?’

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Belgische parlementslid Frieda Gijbels (N-VA) slingerde gisteren een opmerkelijke tweet de wereld in, waarin ze suggereert dat de directeur van gezondheidsinstituut Sciensano en de federale overheidsdienst (FOD) de opdracht hebben gegeven om de coronacijfers van ziekenhuizen niet vrij te geven.

“De directeur van Sciensano vindt dat alleen ‘nuttige’ informatie gedeeld moet worden,” schrijft Gijbels. “Maar wie bepaalt wat nuttig is? Onaanvaardbaar.” Het parlementslid voegt toe dat ze al sinds afgelopen zomer naar de ziekenhuiscijfers vraagt, maar steeds nul op het rekest krijgt.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sciensano zegt de ziekenhuiscijfers niet te willen vrijgeven omdat ze ‘moeilijk te interpreteren’ zijn. “Wat een minachtig voor burgers en parlement,” vindt Gijbels.

“De argumenten om ze niet te geven, grenzen aan onzin en minachting voor het parlement,” schrijft ze op de website van de N-VA.

Onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert van nieuwssite HLN reageert: “De ziekenhuizen blijven – met hulp van de federale overheid – hun coronacijfers afschermen voor de bevolking. Wat moet er verborgen blijven?”

“Misschien wordt het tijd voor een onderzoekscommissie,” zegt hij.

Ze lijken bang voor transparantie

Bossaert onderzocht eerder of sommige ziekenhuizen hun coronacijfers manipuleren om daar financieel beter van te worden. Wat blijkt? Overheidsdocumenten wijzen in die richting. In de documenten staat dat ze mogelijk aan ‘financiële optimalisatie’ doen via coronacijfers. Sjoemelaars riskeren geen sanctie.

Ook vroeg de journalist of ziekenhuizen hun coronasterfte openbaar wilden maken. De meeste weigerden. “Ze lijken bang voor transparantie,” zei Bossaert. Sommige ziekenhuizen lieten weten dat ze de cijfers niet naar buiten mogen brengen van de overheid.

De regering van Merkel hield het geheim

Ook bij onze oosterburen kunnen ze er wat van. Vorige week werd bekend dat Duitse ziekenhuizen de bezettingsgraad van de IC’s manipuleerden zodat ze financiële steun van de overheid zouden krijgen. De regering van Merkel was naar verluidt al maanden op de hoogte van de fraude, maar hield het geheim.

Eerder bleek uit onderzoek van gezondheidseconoom Matthias Schrappe dat in 2020 slechts vier procent van de Duitse IC-bedden werd gebruikt om coronapatiënten te behandelen. De IC’s dreigden op geen enkel moment overbelast te raken.

4.8 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Vorige week was het in Duitsland dat de ECHTE cijfers boven water kwamen. Daaruit bleek dat er ongelooflijk gefraudeerd is met de cijfers. Ook Frau Merkel wist hier natuurlijk alles van. Iedere dag de Duitse bevolking doodsbang te maken met code rood en code zwart hebben zij de mensen doodsangsten aangejaagd. Psychologische oorlogvoering.
Toen was ook al duidelijk, dat natuurlijk niet alleen Duitsland daar het alleenrecht op had. Uiteindelijk worden ALLE poppetjes aangestuurd door grote poppenmakers die aan de touwtjes trekken. Eén daarvan is natuurlijk die eng nek van een Klaus Schwab, een directe nazaat van de nazi’s. Heeft van die familie vast veel geleerd (cynismeknop AAN).
Nu is België aan de beurt. ALS alle cijfers zouden kloppen en er eerlijk gehandeld zou zijn, dan mochten die cijfers natuurlijk bekend gemaakt worden. Transparantie is een groot goed. Maar ook hier zijn de ziekenhuizen flink betaald om mensen het etiket “corona” op te plakken om zodoende veel geld te ontvangen. Duidelijk is, aangezien de meeste West Europese landen financieel al failliet zijn, dan dat geld van andere bronnen afkomstig is. Mensen die stierven aan een hartaanval werden getest en met zoveel cycli dat er vanzelf wel wat “corona” werd gevonden. Kijk… als je wat wilt vinden, dan vind je het wel.
Duidelijk is ook hier weer: er wordt al anderhalf jaar een psychologische oorlog tegen de bevolking gevoerd. En helaas kunnen wij stellen dat zij aan de winnende hand zijn, op de kleine verzetshaarden na.

t de vries
t de vries
2 jaren geleden

Er zal en moet nog meer verborgen blijven ,stel je voor indien men de waarheid naar boven zou brengen .Dan gaan er koppen rollen en juist die koppen zullen er alles aan doen om de waarheid blijven te verbloemen .Wij leven in een leugen maatschappij,en dat veranderd niet zeker niet met de huidige regering en politicie

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

De cijfers zijn dus moeilijk te interpreteren, vandaar. Het volk krijgt vaker te horen dat het niet geïnformeerd wordt omdat het aan verstandelijke vermogens ontbreekt om de materie te begrijpen. E.e.a. wordt door het klootjesvolk gretig nagepapegaaid want ja, we begrijpen het nu eenmaal niet hė. ‘Who’s a pretty boy then’?

cojona
cojona
2 jaren geleden

Hopelijk komt dan de vuile was naar buiten en vallen de lijken uit de kast ….de ware aard va de vele coronadoden en de overvolle Ic´s mag natuurlijk iet naar buiten komen …..

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x