Homepagina » Buitenland » Ziekenhuizen blijven met hulp van overheid coronacijfers afschermen: ‘Wat moet er verborgen blijven?’
ziekenhuizen
Foto: Unsplash

Ziekenhuizen blijven met hulp van overheid coronacijfers afschermen: ‘Wat moet er verborgen blijven?’

Het Belgische parlementslid Frieda Gijbels (N-VA) slingerde gisteren een opmerkelijke tweet de wereld in, waarin ze suggereert dat de directeur van gezondheidsinstituut Sciensano en de federale overheidsdienst (FOD) de opdracht hebben gegeven om de coronacijfers van ziekenhuizen niet vrij te geven.

“De directeur van Sciensano vindt dat alleen ‘nuttige’ informatie gedeeld moet worden,” schrijft Gijbels. “Maar wie bepaalt wat nuttig is? Onaanvaardbaar.” Het parlementslid voegt toe dat ze al sinds afgelopen zomer naar de ziekenhuiscijfers vraagt, maar steeds nul op het rekest krijgt.

Sciensano zegt de ziekenhuiscijfers niet te willen vrijgeven omdat ze ‘moeilijk te interpreteren’ zijn. “Wat een minachtig voor burgers en parlement,” vindt Gijbels.

“De argumenten om ze niet te geven, grenzen aan onzin en minachting voor het parlement,” schrijft ze op de website van de N-VA.

Onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert van nieuwssite HLN reageert: “De ziekenhuizen blijven – met hulp van de federale overheid – hun coronacijfers afschermen voor de bevolking. Wat moet er verborgen blijven?”

“Misschien wordt het tijd voor een onderzoekscommissie,” zegt hij.

Ze lijken bang voor transparantie

Bossaert onderzocht eerder of sommige ziekenhuizen hun coronacijfers manipuleren om daar financieel beter van te worden. Wat blijkt? Overheidsdocumenten wijzen in die richting. In de documenten staat dat ze mogelijk aan ‘financiële optimalisatie’ doen via coronacijfers. Sjoemelaars riskeren geen sanctie.

Ook vroeg de journalist of ziekenhuizen hun coronasterfte openbaar wilden maken. De meeste weigerden. “Ze lijken bang voor transparantie,” zei Bossaert. Sommige ziekenhuizen lieten weten dat ze de cijfers niet naar buiten mogen brengen van de overheid.

De regering van Merkel hield het geheim

Ook bij onze oosterburen kunnen ze er wat van. Vorige week werd bekend dat Duitse ziekenhuizen de bezettingsgraad van de IC’s manipuleerden zodat ze financiële steun van de overheid zouden krijgen. De regering van Merkel was naar verluidt al maanden op de hoogte van de fraude, maar hield het geheim.

Eerder bleek uit onderzoek van gezondheidseconoom Matthias Schrappe dat in 2020 slechts vier procent van de Duitse IC-bedden werd gebruikt om coronapatiënten te behandelen. De IC’s dreigden op geen enkel moment overbelast te raken.

4.8 65 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
4 maanden geleden

Vorige week was het in Duitsland dat de ECHTE cijfers boven water kwamen. Daaruit bleek dat er ongelooflijk gefraudeerd is met de cijfers. Ook Frau Merkel wist hier natuurlijk alles van. Iedere dag de Duitse bevolking doodsbang te maken met code rood en code zwart hebben zij de mensen doodsangsten aangejaagd. Psychologische oorlogvoering.
Toen was ook al duidelijk, dat natuurlijk niet alleen Duitsland daar het alleenrecht op had. Uiteindelijk worden ALLE poppetjes aangestuurd door grote poppenmakers die aan de touwtjes trekken. Eén daarvan is natuurlijk die eng nek van een Klaus Schwab, een directe nazaat van de nazi’s. Heeft van die familie vast veel geleerd (cynismeknop AAN).
Nu is België aan de beurt. ALS alle cijfers zouden kloppen en er eerlijk gehandeld zou zijn, dan mochten die cijfers natuurlijk bekend gemaakt worden. Transparantie is een groot goed. Maar ook hier zijn de ziekenhuizen flink betaald om mensen het etiket “corona” op te plakken om zodoende veel geld te ontvangen. Duidelijk is, aangezien de meeste West Europese landen financieel al failliet zijn, dan dat geld van andere bronnen afkomstig is. Mensen die stierven aan een hartaanval werden getest en met zoveel cycli dat er vanzelf wel wat “corona” werd gevonden. Kijk… als je wat wilt vinden, dan vind je het wel.
Duidelijk is ook hier weer: er wordt al anderhalf jaar een psychologische oorlog tegen de bevolking gevoerd. En helaas kunnen wij stellen dat zij aan de winnende hand zijn, op de kleine verzetshaarden na.

t de vries
t de vries
4 maanden geleden

Er zal en moet nog meer verborgen blijven ,stel je voor indien men de waarheid naar boven zou brengen .Dan gaan er koppen rollen en juist die koppen zullen er alles aan doen om de waarheid blijven te verbloemen .Wij leven in een leugen maatschappij,en dat veranderd niet zeker niet met de huidige regering en politicie

wolfje168
wolfje168
4 maanden geleden

De cijfers zijn dus moeilijk te interpreteren, vandaar. Het volk krijgt vaker te horen dat het niet geïnformeerd wordt omdat het aan verstandelijke vermogens ontbreekt om de materie te begrijpen. E.e.a. wordt door het klootjesvolk gretig nagepapegaaid want ja, we begrijpen het nu eenmaal niet hė. ‘Who’s a pretty boy then’?

cojona
cojona
4 maanden geleden

Hopelijk komt dan de vuile was naar buiten en vallen de lijken uit de kast ….de ware aard va de vele coronadoden en de overvolle Ic´s mag natuurlijk iet naar buiten komen …..

x

Check Also

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

de jonge

De Jonge claimt dat ‘overgrote deel’ coronapatiënten niet gevaccineerd is: ‘Weer fact free politics’

Minister De Jonge van Volksgezondheid bracht donderdagmiddag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

63
0
We lezen graag je reactie!x