Gezondheid

Studie: Vers fruit werkt net zo goed als statines en bloeddrukverlagers

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén appel per dag kan de kans op een dodelijk hartinfarct al met 60 procent verminderen. Het blijkt dat fruit net zo goed werkt als statines en andere medicijnen om je cholesterol of bloeddruk te verlagen.

Je bereikt dit gezondheidsvoordeel al met slechts 100 gram fruit per dag: bijvoorbeeld een halve appel. Het is belangrijk dat het fruit vers is en niet bewerkt.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Voordelen

Het belang van fruit eten kwam aan het licht toen onderzoekers de gezondheid en eetgewoontes van meer dan 500.000 Chinese mannen en vrouwen bestudeerden, van wie haast niemand fruit at. De voordelen van de minderheid die geregeld fruit at, staken duidelijk af bij de rest, aldus de wetenschappers van de Oxford-universiteit.

Regelmatige fruiteters verminderen hun kans op een dodelijk hartinfarct met 60 procent en hun kans op grote hartproblemen of een beroerte met 66 procent. Dit werd bevestigd door hun lagere bloeddruk en lagere cholesterolgehalte.

Voorkomen

De studie had een looptijd van zeven jaar en staafde de resultaten van eerdere studies. Daarin was al geconstateerd dat een gebrek aan fruit in het menu van de Chinezen één van de belangrijkste oorzaken was van een vroegtijdige dood.

De onderzoekers schatten dat geregeld fruit eten in China ongeveer 500.000 sterfgevallen door hartziekte kan voorkomen, en nog veel meer beroertes en hartinfarcten zonder dodelijke afloop.

Het onderzoek is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bloem
Bloem
7 jaren geleden

An apple a day keeps the doctor away

Overigens ga je toch wel ergens dood van, want het eeuwige leven hebben we nu eenmaal (nog) niet. Maar het is natuurlijk het prettigste om zo gezond mogelijk oud te worden.

Crazyeddy
Crazyeddy
7 jaren geleden

Conclusions

Among Chinese adults, a higher level of fruit consumption was associated with lower blood pressure and blood glucose levels and, largely independent of these and other dietary and nondietary factors, with significantly lower risks of major cardiovascular diseases. (Funded by the Wellcome Trust and others.)

Albert
Albert
7 jaren geleden

Misschien, beste Robin, is het verstandig om eens een artikel te plaatsen over cholesterol, daar is al een hele tijd een heel andere kijk over aan het ontstaan, onderbouwd door wetenschappers die tegen de stroom in durven gaan.
B.v: http://www.ravnskov.nu/ducholesterol/
Cholesterol is geen gif maar een levensvoorwaarde, ook het ‘slechte’ LDL.
Statines zijn een goudmijn voor de farmaceuten en een pest voor degeen die ze gebruiken.
Dat fruit gezond is, is weinig tegenin te brengen.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x